Tuesday, August 30, 2011

blogger sharing : duit raya paling banyak


at first...sesaje je nak sharing experience and pandangan....=D 
ekceli tak perlu pun nak buat entry bagai...
tapi still aku nak buat jugak...sebab jawapan aku akan panjang berjela....
hope wan tak marah la yer....
so sesape nak share boleh menjawab semua pesoalan ni based on ur experience and pandangan kat SINI okeh ...=D

Golongan manakah yang layak terima duit raya?
Mestilah golongan kanak-kanak dan student....maybe sampai umur 23 la kot as long as dorang belum  bekerja dan masih lagi menuntut kat memana kolej atau uni...kalau dah abis belajar still tak keje...for me...yang tu tak layak okeh...=p dan mungkin juga orang yang memerlukan...walaupun dah tua, contohnya cam nenek, atau orang kurang upaya....


siapa yang mesti bagi duit raya ?
opkos la orang yang dah bekerja.....tak kisah gaji besar atau gaji kecil...teringat kata-kata mi aku, kalau ada sikit, bagi sikit...kalau ada banyak bagi banyak....kalau nak tunggu banyak baru nak bagi....ntah bila la gamaknya kan....takut tak sempat...


apakah perasaan korang setelah ada manusia yang sudi bagi duit raya kepada korang.
sangat hepi...sebab aku dah layak bagi duit raya...yeah, gaji aku tak besar pun...ciput je...at first, macam tamo bagi, sebab rasa cam gaji ciput...tapi bila pk pk balik....bila lagi nak bagi kan....tahun depan lambat lagi...ntah sempat ntah tidak...pastu teringat plak mi aku cakap, kalau ada sikit....bagi  sikit...kalau ada banyak bagi banyak....tak rugi pun kita bersedekah dan buat baik...insyaAllah....makin mencurah rezeki kita....dan....aku pun still dapat duit raya...yesssss!!!!


apakah perasaan korang bila semua adik beradik dapat duit raya, tapi kau je yang tak dapat.
jeles sikit la kan...tapi sikit je la...sebab masih ada yang sudi hulur duit raya =D


berapakah duit raya anda tahun ni dan tahun lepas..adakah makin berkurang @ bertambah mestilah tak banyak....RM 100 pun tak cecah.....dan mestilah makin berkurang...tapi....aku still rasa enjoy beraya =D


ok...nak stop kat sini sebab da jawab semua soalan....dengan panjang lebar...=p

kita memang tak pernah rasa cukup dengan apa yang kita ada.....sebab tu kekadang tu kita rasa kedekut nak hulur....padahal....kita lupa...ramai lagi yang lebih teruk dari kita....=D

4 comments:

rel='nofollow'>Syazwan Che Deraman said...

hehehe.
terima kasih kerana share pendapat!.

aah..golongan tua ni memang perlu dapat duit raya.

jeles tu tetap ada kan tengok adik dapat duit raya.tapi kita tak dapat.
hehe.

thanks!

rel='nofollow'>yad'z said...

dah lame tak dapat duit raye... sobbs.. sobss.. hahaha

rel='nofollow'>Cik Bell said...

klu nak dpt duit raya lebih dari family je la jawabnyer...dari sedara lain xde kot..sbb depa fikir kak bell dah keje..haha..

rel='nofollow'>nini said...

wan : sama2 =D

yadz : hehe...tak pe tak pe turn kite lak bagi duit raya =p

kak bell : tak pe dapat gak kan..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....