Sunday, March 31, 2013

MINYAK KASTURI ANUGERAH

Assalamualaikum wbt...

Walaikumussalam wbt...

ENTRY INI TELAH DILEKATKAN DI SINI...
SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU...=D


RINGKASAN PRODUK

 - Adakah anda tidak bahagia dengan rumah tangga anda?

- Adakah anda tidak mendapat perhatian yang sepatutnya dari pasangan anda?

- Adakah anda dapat rasakan kehadiran entiti yang sering mengganggu keluarga anda?

Jika anda menyatakan ya kepada masalah di atas, anda mungkin menjadi mangsa ilmu hitam atau gangguan makhluk halus.

Minyak Kasturi Anugerah - Untuk Keharmonian Rumah Tangga direka khusus untuk mengembalikan keharmonian hubungan rumah tangga anda. Anda akan kembali ceria dan dilindungi oleh Allah S.W.T.
RINGKASAN PRODUK

- Adakah anda ingin diri anda disayangi dan disenangi oleh orang lain?

- Adakah anda ingin perniagaan anda laris dan disukai oleh pelanggan anda?

- Adakah anda sangat runsing sebab jodoh anda tidak muncul-muncul lagi?

Jika anda mengiyakan masalah-masalah di atas, bermakna anda perlu mengembalikan aura dan seri anda.

Sebab itulah Minyak Kasturi Anugerah ini dibuat khas untukmenaikkan seri dan memulihkan aura di dalam diri anda, disenangi ramai dan dipercepatkan jodoh. 



RINGKASAN PRODUK
- Adakah kelakuan anak anda tidak menggembirakan anda?

- Adakah anda risau dengan prestasi pelajaran anak yang tidak memuaskan anda?

- Adakah semua nasihat dan teguran anda tidak mendatangkan perubahan dalam diri anak anda?

Jika semua masalah di atas merungsingkan anda, anda perlu mendapatkan bantuan dari Allah Taala.

Apabila anda sapukan Minyak Kasturi Anugerah - Untuk Kepintaran Anak pada anak anda, Insya-Allah minda mereka akan mudah menerima ilmu dan saranan yang baik daripada anda.


RINGKASAN PRODUK 
- Adakah anda dapat merasakan kehadiran entiti yang sering mengganggu hidup anda dan keluarga anda?

- Adakah anda mengalami kesakitan dan tekanan yang tidak dapat diubati dengan perubatan moden dan tiada penjelasan yang memuaskan anda?

- Adakah mahu melindungi diri anda dari serangan ilmu hitam, sihir, santau, tuju-tuju dan perbuatan manusia yang berniat jahat?

Jika anda mahu menyelesaikan masalah-masalah di atas, anda perlu memohon perlindungan dari Allah S.W.T dari gangguan-gangguan ini.

Sebab itulah Minyak Kasturi Anugerah - Untuk Menghindari Amalan Sihir dihasilkan untuk melindungi diri anda dari menjadi mangsa ilmu-ilmu hitam ini. Insya-Allah.





HARGA PASARAN RM 48.00
diskaun 10% (selagi stok masih ada)

sekiranya berminat :

Friday, March 22, 2013

nak putih gebus...macam kapas...=p

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...


sebelum ni dok cerita pasai GINGKO BILOBA dan LOBATA.....

la nih, nak story sikit je pasai GLUTHATHIONE....


biasanya kalau nak putih...boleh amek produk yang ada gluthathione....

contohnya macam yang femes emes macam pisang goreng skang....

Aura white 


harga rm 150....tapi promosi...rm 130....fb (sementara stok masih ada...sebab terlampau banyak permintaan untuk aura white skang !!!!)


glow b white 
glow bwhite

dalam ni pon ada gluthathione...tapi mahap la, cuba carik gambar yang boleh nampak ada tulisan gluthathione di kotak...tapi tak jumpa....tapi memang ada gluthathione...sebab dia untuk cerahkan kulit....

sabun gluthathione collagen 


*Membersih dengan lembut dan menyegarkan kulit lesu
*Mengecutkan jerawat di wajah/badan seawal 2 minggu penggunaan
*Memudar juga menghilangkan parut & cela
*Mengurangkan pigmentasi/jeragat
*Mengurangkan kedutan dan garis halus serta kesan regangan/strectmark
*Mencerahkan kulit yang kusam/gelap, kasar dan kering
*Menyamaratakan tona kulit
*Memelihara kelembutan dan kelembapan semulajadi kulit



GLUTATHIONE -Menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti pigmentasi, jerawat dan parut jerawat, penuaan pra matang dan kedutan. Menjadikan kulit tampak lebih cerah dan halus.
sumber


lagi mengenai GLUTHATHIONE 


GLUTATHIONE merupakan anti oksida yang utama kerana ia melindungi tubuh badan dari serangan penyakit & melawan radikal bebas. Paras Gluta dalam badan akan berkurangan disebabkan pendedahan kepada pencemaran, stress, minuman keras, merokok, faktor pemakanan .

Pengambilan GLUTATHIONE dengan cara berterusan akan membuat kulit semakin putih dan cerah. GLUTATHIONE juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.

GLUTATHIONE adalah protin yang mengandungi 3 jenis asid amino iaitu cysteine, glutamic dan glycine, yang biasanya dihasilkanoleh badan untuk mengatasi pencemaran udara, air yang di minum,bahan kimia dan racun serangga di dalam makanan yang di makan. Bahan-bahan ini boleh memusnahkan sel-sel di dalam sistem tubuh kita.

GLUTATHIONE selalunya dipanggil sebagai "Master Anti-oxidant"..di dalam badan, molekul yang terbentuk oleh jalinan asid-asid amino dan anti-oxidant yang di hasilkan secara semulajadi oleh badan. Ianya telah diketahui secara meluas tentang kepentingannya untuk mengekalkan kesihatan dan jangka hayat yang panjang



so...kalau nak putih tu, cari produk yang ada gluthathione ni...insyaAllah memang boleh jadi cerah berseri lah....=D 

Wednesday, March 20, 2013

dia dan egonya

Assalamualaikum wbt....

Waalaikumussalam wbt...


dapat mesej daripada dia....

dia : awak, saya p jpj pagi esok....awak kerja kul berapa ?
aku : pagi. saya masuk kul 9.
dia : taleh masuk lewat ke ? ingat nak ajak awak p jpj sekali....
aku : sat saya mesej bos ek...
dia : ok....

----------------------

aku : bos tak balas lagi mesej saya...awak nak jumpa saya ke ?
dia : tak lah...saja je ajak awak p jpj sekali....
aku : ego sungguh...
dia : ego pe ?
aku : nak jumpa cakap ajelah nak jumpa. bos saya cakap ok masuk lewat esok...
dia : hehe..memang nak jumpa awak lah, sambil p jpj.....

motivasi pagi

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt.....


GOOD MORNING !!!!!

Photo: Visit us at http://www.wisdomquotesandstories.com/

Tuesday, March 19, 2013

produk yang tak diluluskan.....tapi masih ada di pasaran

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....


sekarang ni terlampau banyak produk kecantikan di pasaran....

sampaikan kita pun tak tahu yang mana okey yang mana dak....

kekadang tu tak sesuai dengan kulit kita, kekadang tu sesuai....kekadang tu tak lulus oleh kkm pun, tapi ada ja di jual......pastu kita beli, pastu menjadi, pastu kita beli lagi dan lagi dan lagi......last.....kita yang tanggung akibatnya.....haish....


mana kita nak tau, produk tu tak diluluskan...sebab ada je orang jual kan....kejam kan penjual....tau nak untung je.....

by the way.....konsepnya sama aje macam rokok...rokok tu boleh membahayakan kesihatan, tapi demandnya tinggi...so akan ada la orang yang jual....sebab ada orang nak beli.....

tapi....untuk produk kesihatan acaner lak...mana nak tau....produk tu ada kelulusan kkm tak....


caranya mudah je....



kalau certain-certain produk yang u all nak beli tu tak di displaykan...maybe ada sebab-sebab tertentu......kemungkinan besar produk tu tak dapat kelulusan kkm, tapi sebab demand yang tinggi, masih lagi depa jual produk-produk cam tu....

so try la tanya depa, awat tak display...dengar je la depa jawab.....takkan depa nak mengaku produk tu tak lulus...rugi beb !!!!! 

ni antara produk yang disenarai hitam oleh kkm .....mungkin ada yang u all pernah dengar dan ada yang tak....
ni setakat yang aku tau la.....sekadar share something dengan u all...yang curious about produk, nak pakai tapi risau...boleh try macam ni....tapi kalau orang yang tak kisah....tak pe la...ye la ada orang tak kisah pun asal cantik...ada orang tak mau la cam tu, cantik sekejap, seksa selama-lamanya dak.....


ni mesti kes makan gingko biloba.....

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...




Aku bagi kat dia coklat ni....coklat minda...sebab ada gingko biloba....la ni tau dah, ada gingko biloba mesti nak suh jai pandai bijak cerdik pintar....ehem....tapi, cam biasa la..akan meningkatkan selera makan....

harga pengenaanRM 18.00....but then kalau nak beli degan aku, RM 15 sudah...=D
(pm kat fb)

nak story pasal gingko biloba.....dia makan coklat ni....
masa breakfast dengan aku...

dia makan nasi lemak sebungkus dengan kuih pulut 2....
habis makan, tetiba dia cakap kat aku....
erm..dah abis makan, tapi rasa cam lapar lagi lah...
aku pun offer la kue tiaw goreng....
aku p amek, dia cakap banyaknya awak letak....
tapi dia makan...habis jugak...

tu kesan gingko biloba la gamaknya...hehehe....

by the way......sedikit maklumat mengenai Smart Chocolate A+

Berpontensi untuk meningkatkan daya ingatan, konsentrasi minda, peredaran darah serta sebagai ajen antioksida. 

Formulasi produk Smart chocolate A+ diadun dari pepejal koko coklat susu hitam bersama dengan buah badam rangup, kismis berkhasiat yang terpilih disaluti dengan coklat hitam bersusu dan Pegaga.

Cara makan yang disyorkan:
3-4 biji setiap hari 

Kandungan :

BADAM, MADU, DELIMA, KISMIS, KURMA, ALOE VERA,
GINKO DAN SEBAGAINYA


Bahan-bahan: 

Pepejal Koko: 
Buah koko telah dijumpai di Amazon, South Amerika beribu tahun yang lalu. Sejak itu, koko adalah makanan atau minuman berkhasiat yang telah banyak dinikmati dan disukai oleh semua peringkat umur. Koko mengandungi polyphenois & filavanois yang menjadi agen kuat kepada antioksida. Antara potensi khasiat koko adalah: 

1) Mengurangkan risiko penyakit sistem peredaran darah & penafasan.
2) Meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dari LDL.
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung.
4) Mengurangkan risiko penyakit darah tinggi. 
5) Tidur malam yang nyenyak.


Gingko Biloba:
Gingko adalah spesis pokok tertua didunia. Di Eropah & Amerika Syarikat, makanan tambahan dari gingko adalah bahan herba yang tinggi jualannya termasuk di France & German.

Gingko secara tradisional digunakan untuk mempertingkatkan daya ingatan, konsentrasi minda dan memperbaiki sistem peredaran darah didalam badan. 
Gingko juga mengandungi 2 jenis antioksida iaitu flavanoids & terpenoids yang dapat mengurangkan atau menghalang radikal bebas dalam badan yang dipercayai menjadi penyebab penyakit seperti sakit jantung, kanser dan penyakit alzheimer's dan lain lain penyakit pelupa dan hilang ingatan. 

Pegaga:
Centella juga dipanggil Gotu Kola, Indian Pennywort, Pegaga dan Brahmi. Centella dapat menyegarkan otak dan system saraf dan dapat membantu mengekalkan keremajaan dan awet muda. Ia juga dapat membantu kesegaran badan, melawan rheumatism, mempertingkatkan daya konsentrasi dan perjalanan darah.

Badam:
Kajian ada menunjukkan badam adalah baik untuk kesihatan dan kaya dengan serat, vitamin, mineral, antioksida dan phytochemical. Badam juga dikatakan dapat membantu mengurangkan kadar kolestrol, bernutrisi, dapat menguatkan otot dan kecerdasan, mencantikkan dan memutihkan kulit serta memperbaiki daya penglihatan. 
Kismis:
Kismis adalah makanan & manisan semulajadi. Ianya adalah sumber yang baik untuk fiber, vitamin & mineral seperti Vitamin B, Kalsium, Potasium, dan zat besi. Kismis juga adalah antioksida yang baik untuk melambatkan proses penuaan. Kismis mempunyai kandungan fruktos yang tinggi dan tidak mengandungi bahan pengawet. 
Di kebanyakan negara, kismis juga dikatakan makanan yang baik untuk minda. 

Sunday, March 17, 2013

Judika - aku yang tersakiti

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....




dengar lagu ni......

macam sedih...best pun ada....


aku : saya nak hafal lagu ni...kalau awak reject saya, saya nak nyanyi lagu ni puas-puas...
dia : apalah...orang kalau kecewa, baca quran, mengaji...berzikir, solat banyak-banyak...bagi tenang hati tu.......
aku : errrr....


Dia tidak pernah lupakan kita.....
tapi kita......

BL1M

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...

Bantuan lesen 1 Malaysia dah tamat dah pun.....depa pun dah hantar emel suh update apa-apa yang patut...

well sebagai bakal kakak ipar yang amat baik hati, dok tolong adik dia isikan BL1M ni turut  rasa bertanggungjawab tentang benda ni....haha

dari a sampai z semua aku tolong setelkan....

cuma sekarang ni, tempat latihan tu tak tau lagi...risau jugak, takut clash dengan tarikh plkn adik dia tu....tapi bak kata mereka, nanti kalau ada sebarang masalah tarikh boleh bincang dengan petugas kat tempat kita belajar tu....


Salam Sejahtera
 
Terima kasih di atas kesudian anda mendaftar untuk menyertai program BL1M.

Dimaklumkan bahawa selepas pendaftaran dan pembayaran anda berjaya, anda akan dihubungi oleh pihak Institut Memandu yang telah dipilih oleh pihak penganjur.Jika anda mempunyai sebarang masalah berkaitan jadual yang telah ditetapkan,anda boleh berbincang dengan pihak institut memandu berkaitan perkara ini
 
Terima kasih di atas minat anda untuk menyertai program BL1M ini dan sila war-warkan kepada semua kenalan anda untuk mengambil kesempatan kemudahan yang disediakan

Best Regards,
Nur Hafizah Omar
MyEG Helpdesk


so aku emelkan kepada ajk pic yang bertanggungjawab.....

yang bestnya....laju ja depa respon....


Salam 1Malaysia,
KEPADA SEMUA PEMOHON YANG TELAH BERJAYA MENDAFTAR DAN MEBUAT PEMBAYARAN SEBANYAK RM199.00 UNTUK MENYERTAI PROGRAM BL1M.
KURSUS DAN UJIAN PENGAMBILAN LESEN MOTOSIKAL B2 SEDANG DALAM PROSES PENYUSUNAN JADUAL DAN DIJANGKA AKAN DIJALANKAN MULAI PERTENGAHAN BULAN MAC 2013 MENGIKUT KAWASAN-KAWASAN PARLIMEN ANDA MENDAFTAR.
OLEH YANG DEMIKIAN, KAMI INGIN MENASIHATI PEMOHON AGAR MENYEMAK STATUS TERKINI ANDA DARI MASA KE SEMASA DI www.myeg.com.my ATAU www.bl1m.my(masuk ke ruang SEMAK STATUS) UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT TERKINI TENTANG TARKH, MASA DAN TEMPAT UJIAN ANDA.
UNTUK PENGETAHUAN ANDA, PENDAFTARAN BL1M TELAH DI TUTUP. SEMUA PERMOHONAN BARU TIDAK AKAN DI LAYAN.
KERJASAMA ANDA AMATLAH KAMI HARGAI.
TERIMA KASIH
DARIPADA
Team BL1M

ni aku copy daripada emel aku....tak dak edit langsung ni...hehe...so kepada sesiapa yang dah berjaya mendaftarkan diri tu jangan lupa rajin-rajin check di laman web yang depa bagi....takut terlepas susah...=D

review : herbal detox de herbs

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...






just nak share something....awal-awal dah tempek gambar....kutip kat google je...=p

baru je pakai benda alah ni..sebelum ni tak pernah amik peduli pon benda-benda macam ni, tapi lepas na tu dok promote baikkkkk punya....finally beli la jugak benda alah ni....

well....herbal detox de herbs...harga dia RM 29.90....tapi kalau nak diskaun 20% tu habaq ja la kat aku....aku pos kan, korang bank in duit...hehe....(ini siyes...tak men-men pon)

dalam tu ada 10 keping...so boleh pakai 5 hari je la kan, sebab kita ada dua kaki, sepasang......takkan nak pakai sebelah aje, sat g kaki sebelah lagi me ra juk...hehe...


well.....benefits dia...

HERBAL DETOX sesuai untuk:
1. Menurunkan berat badan
2. Sembelit, nafas dan badan serta kaki berbau
3. Mempunyai tekanan kerja yang tinggi, selalu terkena radiasi
4. Berdiri dan berjalan dalam waktu yang lama
5. Leher,bahu,pinggang dan kaki berasa sengal dan sakit
6. Kedua kaki penat dan lenguh
Fungsi-fungsi HERBAL DETOX
Membuang toksin dlm badan, air berlebihan & cegah bau kaki
Membuatkan badan menjadi lebih bertenaga
Mengurangkan sakit kepala, migrain atau tekanan kerja
Menormalkan tekanan dan aliran darah
Menguatkan sistem imun badan
Melegakan sakit tumit & tapak kaki
Mengurangkan sembelit, kembung perut
Membantu masalah jerawat/resdung
Mengurangkan diebetes, kegemukan
Mengatasi masalah sukar tidur
Penggunaan ubat yang berpanjangan
Bekerja dgn bahan kimia seperti cat, larutan pembersih dll
Menyegarkan badan ketika bangun dari tidur
Mengurangkan sakit gout, sendi dan sesuai untuk perokok


banyak kan....tapi based on my experience yang baru ja pakai 5 hari ni....


  • bangun awal.....dia macam alarm...cukup 8 jam ko pakai, ko akan terbangun sendiri...so kalau pakai pukul 9 malam kompom pukul 5 pagi dah bangun...lepas tu rasa segar je...dah tak leh nak tido balik...so timing lek lok yer...=p
  • rasa badan lebih ringan
  • paling best ...dah tak sakit bahu...hehehe...lenguh-lenguh pon boleh hilan...=D

ni dah habis, nak kena beli lain...=p

well...kalau berminat boleh pm kat fb tapi kalau nak beli sendiri pun okey jer...sebab cawangan de herbs ni ada di seluruh Malaysia...=D



ENTRY WANITA : Lobata

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....



aku selalu tertukar Ginko Biloba dengan lobata.....

bila aku check produk je, bila jumpa perkataan lobata, mesti aku cakap...

ish, tak mau la, ada lobata...nanti selera makan naik....

pastu mesti sha tegur, bukan lobata la nini, tu ginko biloba.... hehe

ada satu produk tu, aku nak tau la jugak apa kelebihan dia, pasai apa nak kena amek, tapi tak dak tulis la plak....yang aku nampak kandungan dia ja ada lobata..so aku google la...apa function sebenar lobata ni....



secara umumnya lobata ni digunakan untuk meremajakan sistem endokrin wanita.


Lobata mengandungi phytoestrogens seperti miroestrol, deoxymiroestrol dan coumestans yang banyak terdapat dalam kandungan bahan-bahan untuk tujuan pembesaran dan pembentukan payudara.
Lobata berfungsi dengan menstabilkan hormon dalam tubuh badan yang boleh mengakibatkan menopous dan ramai wanita pada masa ini mengalami proses menopous yang awal iaitu pada sekitar umur 30-an akibat berpunca daripada ketidakstabilan hormon.
Oleh itu, lobata akan sentiasa mengekalkan dan memperbaiki hormon agar sentiasa pada tahap yang stabil. Sebagai contoh, liquid lobata akan meningkatkan kadar hormon pada struktur payudara.



antara produk yang ada lobata dan khasiat atau kebaikan atau kegunaan produk tu....


Khasiat Ladies Collagen V’Asia
- Mendapatkan bentuk badan yang menarik
- Seimbangkan hormon
- Mengembalikan keanjalan dan saiz payudara yang menawan
- Merapatkan vagina serta melambatkan proses menopous
- Melancarkan peredaran darah
- Melancarkan haid dengan lebih teratur
- Melegakan masalah wanita seperti senggugut dan keputihan
- Mengembalikan keintiman hubungan
- Membantu menyuburkan wanita bagi menimang cahayamata


Kandungan Ladies Collagen V’Asia
Ia diadun daripada bahan semulajadi seperti lobata, mirifica, kacip fatimah, manjakani, akar serapat, bersama habbatus sauda, madu, goji, delima, kismis, gingko biloba, kunyit, puri mangga dan kolagen.




  • Khasiat:
  • Dari Segi PAYUDARA DAN PUNGGUNG
  • Mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur.
  • Memantapkan lagi bentuk menjadikan is lebih padat dan menstabilkan kedudukan payudara.
  • Membesarkan kembali payudara yang mengalamli pertumbuhan yang terbantut.
  • Menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang ketara.
  • Mencerahkan puting dan menghilagkan kedutan di sekitar payudara.
  • Mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi, sebaliknya, payudara anda akan kelihatan lebih tegang, juga sesuai dan efektif kepada mereka yang telah menjalani pembedahan membuang ovari.


Kandungan 
PAYUDA adalah Pati herba untuk wanita yang inginkan kuasa dan kesan kerana la dirumus dengan ramuan 2 herba terbaik untuk wanita iaitu Pueraria Lobata dan Pueraria Mirifica. 



so lepas ni, kalau jumpa produk yang tak mau tulis apa function atau khasiat dia, kita boleh rujuk kat kandungan dia ja.....sama macam kes ginko biloba, karang naik selera makan, penat je makan kolagen bagi kulit halus mulus cantik menawan tapi ter extra size plak...=p

motivasi pagi

Assalamualaikum wbt...

waalaikumussalam wbt...



Say it out loud !!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....