Wednesday, August 3, 2016

Hantu baik vs hantu jahat

Assalamualaikum wbt..

Waalaikumussalam wbt....


Kami ada seorang emak saudara sindrom down.....dulu dia stay dengan family kakak dia...sampailah kakak dia meninggal...dia stay pulak dengan family aku...which is my dad is her brother....


Masa dia stay dengan aku....dia okey je...banyak cakap.....sula buat orang ketawa.....abah banyak uruskan dia...kami pun ada la tolong jugak sikit sikit.....

Pastu masa aku berpantang....segalanya bermula.....hehehe....aku pantang umah mak mertua...so tak tahu cerita sangat...lepas abis pantang aku dapat tahu mok moh ni dia nampak something.....and always bercakap dengan benda yang dia nampak....

Serammm kannn....haha....aku belum nampak lagi dia sembang dengan benda alah tu....cuma aku dengar cerita dari family aku...

Kadang kadang dia lambai lambai ala model sambil tersenyum then dia say...haiiiii.....
Korang dapat bayangkan tak macam mana....sampai abah aku lambai lambai depan mata dia sambil cakap...ko ni betul ke dok ni....hahaha....

Kadang kadang dia nangis.....sambil dia marah p balik...p p ....p balik....

Adik aku nampak.....suruh dia sebut Allah beberapa kali...n tanya again nampak tak lagi...dia cakap tak...ok baru adik aku blah.....

Aku dengar cerita je la sampai la aku yang kena tinggal berdua je dengan mokmoh sebab family aku p umrah...adik aku yang sorang tu p kerja....ammara aku hantar pengasuh sebab aku kena siapkan makanan tuk mokmoh.....

Waktu siang terang benderang masa nak bagi makanan.....nampaklah mokmoh dok lambai lambai tangan ala model sambil senyum....amboiiii lawa senyuman dia....

Aku terus tegur...buat apa tu ha....zikir lah....dia terkejut....lepas tu setiap kali nampak aku dia pura pura buat benda lain...haha

Pernah sekali aku dengar dia menangis....aku p jenguk dia....aku tanya kenapa...dia cakap tuuuu.....jahattt tuuu.....aku boleh tanya pulak...kat Kat mana....dia tunjuk tempat abah aku selalu lepak....pastu aku senyum sorang sorang....Dan dan p tanya benda tu kat mana..hahaha.....pastu aku pasang zikir....baru dia okey balik...

Pernah satu malam....kul 1 pagi...dengar suara dia menangis..seram la jugakkk...nangis tengah tengah malam kannnn......aku pun kejut husband suh p tengok dia....takut la pulak aku nak jenguk dia malam malam lagu ni....hehe.....husband p tanya...nape nangis....????  Dia cakap takutttt.....husband tanya takut pe....???
Takut kucinggggg....uwaaaa.....suspen sungguh.....memang ada bunyi kucing mengiau pun....aku ingatkan hantu mana dok kacau dia....

Yang dok selalu mokmoh nampak ni ada dua....hantu baik dan hantu jahat...kalau yang baik dia siap lambai lambai...kalau yang jahat dia marah marah suh balik...haha...



Tapiiiiiiii......yang buat kami beraniiii......
Sebabbbbbb......bulan ramadhan pun dia boleh nampak hantu ok.....maknanya apakah ?????hantu ke ilusi dia ja...so aku dapat rasakan selama ni tu ilusi dia ja.....


Hak Dia

Assalamualaikum wbt

Waalaikumussalam wbt..


Allah cuma mengambil satu sahaja harya yang kita sayang...
Masih ada banyak lagi yang Dia bagi pinjam....
Tapi...sebab yang satu itu..
Kita jadi lupa pinjaman yang lain....


Moga diberi kekuatan meneruskan kehidupan bersama pinjamanNya yang lain...

Aamiin...
:-)

Wednesday, July 20, 2016

Ammara dan plastik

Assalamualaikun wbt
Waalaikumussalam wbt..

Baby suka benda yang berbunyi kan.....
Ralit ja depa main...
Kena tinggal pun tak sedar...


Kalau anmara ni aku realize...suka no dengan bunyi plastik....
Favourite cloth book dia yang cover dia bunyi plastik...
Tapi lagi ralit kalau dia main maggi yang dok dalam paket tu....
Haritu berjaya keluarkan 4 pcs maggi dari plastik...
Memang ralig sungguh la...aku pon sempat mandi...

Tapi maggi da tinggal 1...sebab kami da makan...Ha ha...
Yang satu tu sampai lunyai plastiknya....


Kalau gini gaya tak payah beli mainan mahal mahal la yer....hehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....