Friday, April 29, 2011

citer SERAM .....


kepada sesape yang belum tengok citer Hantu Kak Limah Balik Kampung sila berbuat demikian dengan segera, sebab citer tu boleh membuatkan korang bantai gelak...tayah takut....lek lek je...kool okeh....(makanya aku rasa semua orang da tengok kot....=p)

kat sini aku nak share tip dengan korang cara nak tengok citer hantu...ada orang, penakut cam aku, tapi stillll gedix nak tengok citer hantu kan...

okeh cara dia mudah dan senang je....korang off je sound dia...korang tengok cite bisu la maknanya...kompom korang akan berjaya menamatkan movie itu dengan selamba dan tanpa rasa takut....sebab yang wat seram tuh....sound effect je.....=p


kalo tak caya ce korang try tengok video ni with sound effect dan without sound effect...=D
video

Yuyu Zulakiha - Ferrero Random GiveAway

barang free o...sape tak suke...sume suke...even dapat cekelat seposen pon dah sengih panjang lebar...o yea, jangan salah paham, org terengganu memang panggil gula-gula cekelat, so korang jangan salah tafsir kan cekelat tu sebagai coklat plak...=p


oh aku bukan cakap si yuyu ni barang free okeh...sila jangan terjemah bukan-bukan....maksud aku dia mo bg sumthing tuk sesape yang bertuah....so dengan penuh semangat dan harapan tuah itu menjadi milik aku, sempat la aku wat entry ni kejap...sebelum study marketing =D tapew, paper 3 may....kool kool....=po ye...sesape rasa nak mende free gak dari dia ni....boley la click gambar...

oh lupa nak cakap...apa la dia nak bagi konon...dia nak bagi ferraro rocher...pergh terus terbayangkan coklat itu berada di dalam mulut aku.....punyalah sedap kan kan kan...sebut pasal ferraro nih, dulu tym kecik kecik pernah berlagak ngan member-member...sorry ye, aku tak makan cekelat (gula-gula), aku makan ferraro rocher je....makanya nak sebut nama coklat tuh pun da berbelit2 lidah aku....berlagak tak hengat...tapi betul...memang aku kureng sikit ngan gula-gula ni....kalu kellak nissan wahi ah....okeh...aku tahu mesti bervelit-velit lidah org luar (bukan terengganu) nak sebut kellak nissan dengan sebutan yang betul...okehlah....gula-gula nisan....=p org terengganu sila jangan muntah bila saya bercakap luar ye...=p

haish, betullah aku tak leh mengarang, bila aku da start mengarang panjang lebar plak aku citer pada hal motifnya satu je....====> nak FERRARO ROCHER kalu tak pat, kellak nissan pong jadi ah....=P (bagus kalo yuyu faham...makanya pening plak dia nak translate...=p)

penting ke PUJIAN ????

tetiba dapat idea plak kan pepagi bute ni kan...selepas berbalas komen kat fb...=p dia nak sangat aku puji kan..nah hamek ko...satu entry khas lagi aku buat spesel tuk hang...klik gambar supaya lebih jelas..tapon terus g kat fb pun tapew kalo anda sahabat blogger ..hahaha

anyway terima kasih la yew...sebab kamoo lah saya ada idea tuk wat entry nih....oh nak hadiah kah ? baiklah...saya puji kamooo sekarang...anda memang hensem...oh..oh...oh...puas hati ???? =P

seb bek la dia tak nampak muka aku tym puji dia, kalo tak mesti dia da taw aku kurang ikhlas...lalalala....

okeylah berbalik pada persoalan pagi nih....pujian....penting sangat ke...? yeah..memang pujian tu penting...suke kot kalu orang puji kitew...senyum lebar...walaupun tahu benda tu tak betulll..cam kalo korang cakap aku cantik mengalahkan siti nur haliza...wallah kembang beb...terus ceria hidup aku..dan dengan penuh semangatnya aku belajar sekarang jugak walaupun sebenarnya korang bukan ikhlas pon, saje je nak amik hati aku....oh tak pe pedulikan yang penting da kena puji...n paling penting pujian tu sebenarnya menaikkan motivasi kita...yeah..MENINGKATKAN MOTIVASI....

budak-budak kalo kita mintak tolong dia buat air, tadeknye dia nak kalo dia ngah dok layan ps, kalo kite lak, kalo minta tolong wat air, pon tak layan, nak nak ngah baca entry aku dan belum habis...ok perasan lagi tuk kesekian kalinya...tapi cuba kalo jek sikit...puji sikit...dik dik, adik wat air sedap lah...adik pandai wat air, abah tamo air orang lain, terus je dia pi buat air tu kat kite....kan ke tu memotivasikan diri dia tuk buat air kita dengan sedap....kalo tak....tadeknye dia nak gerak...tapon dengan malasnya dia buat air..pastu tak berapa nak sedap, nak marah tak leh sebab dia dah tolong buat kan....

tapi.....tapi....ada tapi tau...korang jaga-jaga lah dengan pujian...sebab pujian ni mampu menjatuhkan kita...nak hepi, nak kembang, nak bangga, boleh...tapi jangan lah sampai pujian tu makan diri plak yew....

okeylah skang ni aku nak puji sesape yang baca blog n komen...(kalo ada) korang memang rajin membaca...baguslah...keep it up =D erk...ni ikhlas tak....erk...korang rasa ????

mereka comel...=D saya pon comel gak...=D

aku memang sukakan bebudak kecik...sebab mereka sangatlah comel..dan bila tengok mereka rasa macam hilan stress...nak nak kalo tengok yang senyum melebar..olololo...kiut nye...dan otomotik kite pun akan senyum sama....mereka sangat comel kan ? aku ? aku pon comel gak...ye aku taw akan ada orang cakap aku perasan atau akan muntah bagai...atau terus tutup blog aku n takkan jejak lagi sebab dengan tiba-tiba pada malam yang indah ini aku perasan sendiri...okeh sebelum korang melangkah pergi, atau berasa menyampah dengan aku, sila baca entry puji pujian =DDD dulu...dan baca dulu apa aku tulis....


oh ye...disebabkan aku selalu letak muka mereka yang comel ini di facebook aku...adalah orang cakap mereka anak aku...hahaha...ramai plak anak aku yang kecik kecik kan....pastu ada cakap, dah teringin nak baby ke...kawen la cecepat....amin....hehe

macam kat atas...aku da cakap...napew aku letak gambar mereka-mereka ini...sebab mereka sangatlah comel....aku ? walaupun aku comel...aku tak suka letak gambar sendiri..ntah rasa cam poyo je...hahaha =p


okey....gambar2 ni ada yang aku amik dari facebook orang...tenet...n kazen kecil aku juga....

first pic....ni aku curik dari facebook kawan aku..opss da mintak permission okeh....anak buah kish...comel kan....
yang ni lak anak buah naif...sebab budak ni dah buat aku tersenyum dengan senyuman dia yang comel dan ikhlas itu....=Dni anak buah Finy...roomate aku dulu...walaupun tak senyum dia tetap cute dengan tudung putih ada rama-rama di tepi....
ni anak buah shafarillll...budak ni pun berjaya buat aku tersengih lebar...comel...sangat....kiut jew...geram pun ada....
yang ni kat facebook khairul azkar selepas godek-godek blog dia and jumpa budak tecit yang comel ini...terus je minta permission nak amik wat profile pic...me kaceh wak bagi saya guna gamabr dia...haha...wah cam baik je cakap saya awak...lalalala
okeh...gambar-gambar kat bawah ni mesti korang penah tengok...ala google je baby smile..berlambak kuar...kiut miut semua...dan paling penting senyuman mereka akan berjankit dengan u ollss....so sesape yang muka ketat disarankan untuk google imej baby smile..supaya senyuman mereka berjangkit dan amalkan selalu supaya anda pun mampu mengukir senyuman secomel mereka tetapi semanis madu...=D
suka sangat gambar ni...comel comel comel...sampai mak cik aku tegur..anak jepun mana ko wat profile pic tu....


kat bawah ni lak...gambar sepupu2 kecil aku....yang bawah ni gambar azeem....dah sekolah tadika...gambar ni jadi profile pic, sebab godek-godek hp jumpa gambar ni. n rindu pun bertandang...huhu...makumlah, bila balik kampung je mesti jumpa dengan mereka nih....men sampai puas...sebab aku rasa bila men ngan mereka aku kembali ke zaman kanak-kanak yang riang ria sekejap..hilang stress o....ni fitri...skang da besar...aku balik aritiu terkejut tengok dak ni dah besar...o ye nick name dia..p

yang ni ahmad...atau kitowang panggil mamat jew...dia ni kalo aku p umah dia malu-malu kuda nak main ngan aku...kalu aku ajak g jalan laju je...g mana lagi, g giant la...sebab kat atas giant ada playground...haha..suka aku bawak dorang jalan-jalan...cam mak mak...=P
yang ni lak faiz...abang p...tapi skang da besar da...umur dia skang 3 tahun kot...=)
Ni pon p jugak....sangat geram dengan dia...=P

the main reason napew aku suka mereka...sebab, mereka mampu buat aku senyum....=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....