Saturday, November 28, 2015

Vco d aura

Assalamualaikum wbt ....

Waalaikumussalam wbt....

Fuh fuh lama gile tak menaip......sejak kebelakangan ni dok bz buat bz book...sungguh gile bz book.....hihihi....bukan tok baby sendiri pon....tok orang yang booking....hahaha...baby sendiri tak sempat nak buat.....biar dia buat sendiri la aciiii....hihi







Sebenarnya bukan nak story pasal bz book...ni nak share bout vco d aura yang pemes emes tuuuu...

Katanya mudahkan bersalin....tak koyak...ok the words tak koyak ni adalah key dia sampai aku beli minyak ni....hahahaha....
The second key word pulak....my fren said....kawan dia yang tak lawaaaaa tuuu.....bila makan d aura nihhhhhh tetiba jadi lawa ok.......n aku ponnnn beli jugak cepat2....sebab nak lawa punya pasalll......hahaha...

Awat vco d aura....vco catalyst ada...vco deherbs ada....vco serai mas ada....banyak lagi aihhhhh kat pasaran yang murah2......sebab katanya lagi vco ni dibacakan dengan 30 juzuk alquran.......kan bagus tu....gituuuu kan....



Tu kata2 manis dari mereka yang menjual....so as a consumer mesti testimoni dia lagik jujur kan.......


Always la.....maaf bukan nak kondem produm ni...aku nak jugak story benda yang betul....supaya kalau u all terrrrr beli produk ni u alll tak de la rasa sesal frust rugi ditipu atau dianiaya.....


Aku beli liquid punya....sebab bak kata penjual tu kan....liquid lagi bagus sebab cepat serap tadek da sarang2 dia..i mean softgel dia yang kat luar tu nak kasi hancur ke apa....and one more thing kalo softgel tu ye la kadang letak penuh kadang tidak...so better amik yang liquid....tuang dalam sudu n minum...so kompem la kite memang amik sesudu sehari kannnn....kalau gel memang la 1 softgel tapi banyak mana minyak dalam softgel tu...sama ke dok amount dia....ok ni kata penjual tu...sooooo aku pon amikkkk la yang liquid.....


Ehhhh rasa dia acaner....sedap dokkkk ???? Ohhhh bak kata penjual tu......ok jer....mcm makan minyak...kan dia tu minyak...tak de rasa sangat pon......tu dia...percaya la lagi....so beli la liquid....

Dannnnn secara jujurnya.....tak leh telannnn makkkkkkk......uwaaaa.......nyesal ? Tak guna aih....dah beli pon yang satu set 2 botol....so nak minum dia....aku minum satu sudu aku telan ayaq.....kira macam makan ubat la....gtu kan.....


Pastu botol dia tu kita kena tebuk sendiri lubang dia nak besaq mana...aku tebuk kecik...so aku tak larat aih nak goncang2 kasi penuh 1 sudu.....makanya.....satu botol tu lambat la aku nak habiskan......hahahahah.......dan banyak ari aku skip.....


Suatu hariiiii aku nampak iklan d aura ni dekat fb.....
Katanya.....

Anak dia lawa.......putih gebu mulus suci murni gituuuu
Rambut hitam bersimar.....lebat pulak tu
Pastu ada la gambar baby lawa...omaigod....memang lawa sungguh baby tu.......


Aku pon nak baby aku lagu tu.....maka dengan tekad demimu baby ku sayang....ku gagahkan diri telan vco ni....sekali 3 sudu aku telan....lubang botol aku dah bukak luas2.....
Orang kata makin dekat nak bersalin minum banyak2....sebab tu aku tibai sampai 3 sudu oiiii.......


Bila check hb....hb naikkkkk.....waaaaa rasa nak lompat2 je.....sebelum ni 11 poin sumthing je......
Lepas 3 sudu d aura ni everyday dia jadi 12 point sumthing.....wah sukanya hati......
Bila nurse tanya aku habaq la aku makan vco d aura ni....nurse cakap...haah ramai sungguh yang dok telan mende alah ni...tapi hb memang naik la.......


Pastu yang bestnya lepas makan vco ni...sat g mesti masuk toilet.....lawassss gtu....alhamdulillah takat ni tadok lagi masalah pembuangan yang menyedihkan....semua lawas lawas jer....senang hati aku.....hihi


Lagi lagi lagi ????
Sebab dah kena leter ngan kawan2 aku pon merajinkan diri la p sapu vco ni kat perut yang sudah menampakkan stretchmark sikit2......ayoyoyoyo......pastu dan2 taruk kat muka sikit2...bio lawa....tak tau la bila nak lawanya....hahaahah.....katanya tak de seri pon aku ni....baby dah amik siap2....dia tinggalkan jerawat aje kat mak dia....hayoooooo......

Rasanya tu ajela kot benefit yang aku rasa setakat ni.....tang senang beranak tu....sabo dulu.....aku baru 32w...doakan  aku semoga semuanya dipermudahkan....amiiinn

Nanti pas beranak baru boleh cakap ye dok apa yang dicanangkan oleh vco d aura ni yang katanya bagussss sangat tu...



Korang tym pegnent makan supplement pe.....

Tuesday, November 10, 2015

Tips : anak bermasalah

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....


Semoga anak2 kita semua pandai....hihi....tiba2....

Takut bila baca masalah2 yang boleh berlaku....macam lambat bercakap....Hyperaktif dan lain2....tapiii....kalau parents ambil peduli...masalah ni boleh setel je....kalo wat tak tau tuuu...kesian la si anak....

Ni ada tips...opkos la copy paste....hihi..jumpa kat fb...

Tips untuk anak bermasalah....

Tips ini dikongsi bersama oleh Pn. Zarina Madzhar (Fasi LINUS) untuk anak yang menghadapi masalah:

1) Lambat menulis:

Penyelesaian- Dapatkan tilam/ sesuatu yang lembut dan suruh anak lompat bintang di atas tilam tersebut (sekolah selalunya ada tilam untuk Pendidikan jasmani; boleh digunakan)

Sebab: Bila tangan dihayunkan, ia menggerakkan otot-otot tangan...

2) Anak Pelat:

Penyelesaian: Suruh anak bergayut ( contohnya di monkey bar) sambil itu anak menyebut perkataan yang sukar disebut.

Sebab: Tekanan pada badan memaksa anak untuk mengeluarkan/menyebut perkataan yang disuruh dengan betul.

3) Anak lambat bercakap.

Penyelesaian: Minta anak melakukan aktiviti turun naik tangga. Lakukan aktiviti meniup belon. Bubbles. Minum menggunakan straw.

Sebab: longgarkan artikulasi anak

4) Anak yang mempunyai tulisan buruk:

Penyelesaian: Beri anak pensil yang berbentuk segitiga.

Sebab: Mudah digenggam/grip oleh anak.

5) Anak hiperaktif

Penyelesaian: Cari berus yang lembut, gosok pada badan anak tersebut.

Sebab: Anak hiperaktif mempunyai deria sentuh yang kurang.. bila disentuh dengan berus lembut, ia akan menenangkan anak tersebut.
Boleh cuba

Oh ya kalau ada kawan2 yg ada tips lain boleh la share yer

Tuesday, November 3, 2015

Kuku budak cerdik

Assalamualaikum wbt....

Waalaikumussalam wbt....


Masa pegnent ni la nak bermanja dengan somi kan.....
Hulur kaki.....tolong yer...potong kuku...kite tak sampai dah...perut ke depan....πŸ˜‚πŸ˜‚

Somi cakap.....nasib baik la awak pegnent....kalau tak...potong ah sendiri......

Kalua cam tu nak pegnent sokmo2 lah....hahahaha




So....bermula la aksi kerat mengerat kuku....kaki done....
Tangan pulak....hulur tangan....
Mulalah somi membebel2....eh kuku awak ni peliklah....



Kuku aku tu no 6 bentuk dia...tak lawa....hahahaha....
Somi cakap...kuku awak ni kedalam...susah nak potong....

Selamber je aku jawab....eh eh...kuku orang pandai memang macam ni.....
Terus somi aku diam...malas nak layan a tu...haha

Kuku somi aku lawa....macam pompuan...kuku jenis panjang....mcm no 4 tu kot.....lawa kan ada kuku panjang cam tu...

Kuku orang cerdik macam aku lebarrr....hahahaha





Ni info tentang kuku yang aku jumpa



Vertically long: Orangnya Romantis dan Lembut
vert-long
Sangat mungkin bahwa otak kanan anda lebih berkembang dengan baik, dan anda adalah tipe yang sangat imajinatif. Anda teliti dan kreatif, tapi Anda cenderung kewalahan karena pengaruh  suasana sekitarnya dan bisa dengan mudah tertipu, sehingga anda sedikit lebih hati-hati dan waspada. Ketika datang untuk berurusan dengan orang yang logis, anda mungkin merasa sulit untuk memahami satu sama lain dan bahkan mungkin berakhir dalam konflik.
Broad sideways: Orangnya Pemarah dan Banyak Teori
broad-side
Sangat mungkin bahwa otak kiri lebih berkembang dengan baik, dan anda adalah tipe yang sangat fasih. Anda jelas verbalisasi atas pikiran anda, dan yang memberi orang lain kesan bahwa anda mudah dan jelas ( tidak basa-basi ). Namun, anda cenderung tidak sabar dan cepat marah, sehingga mungkin ide yang baik saat ini adalah berlatih sedikit menahan diri . Anda tidak bisa berdamai dengan jenis berotak kanan emosional yang mendengarkan hati mereka daripada kepala mereka.
Rounded or egg-shaped: Orangnya Santai dan Gak Mau Ribet
round-egg
Kau adalah orang yang beruntung dan bahagia , tipe orang yang melakukan hal-hal berdasarkan kemauan sendiri. Kau sangat ramah dan setiap kali orang-orang di sekitar anda masuk ke sebuah argumen, kau selalu yang pertama untuk masuk sebagai mediator. Kepribadian yang cerah anda sangat disukai oleh banyak orang, tetapi anda mungkin memberikan orang lain kesan bahwa anda orang yang mudah, sehingga menjaga diri anda sendiri agar teman anda tidak kehilangan kepercayaan mereka pada anda dirasa sangatlah penting. Dibandingkan dengan jenis lain, anda bergaul relatif baik dengan semua jenis.
Squarish: Orangnya Serius dan Keras Kepala
square
Tipe orang dengan ketekunan dan keberanian yang menjadi satu , banyak pria kebetulan jatuh di jenis ini. Sikap yang serius anda adalah hal yang baik, tapi terkadang anda sulit , pusing dan kaku seperti batu . Jika Anda bisa mencoba untuk menjadi tidak  keras kepala dan berpikir dengan lebih fleksibel, hal-hal yang mungkin membuat lancar hidup anda.
Triangular or inverted triangle: Orangnya Jenius dn Sensitif
triangle2
Anda selalu memiliki ide-ide baru dan orang yang selalu memperhatikan detail  dalam hal-hal yang orang lain lewatkan. Orang-orang dari jenis segitiga terbalik bisa menjadi sedikit memaksa, sementara jenis segitiga tegak cenderung terlalu sensitif dan tidak bisa mentolerir orang-orang bijaksana di sekitar mereka. Mereka akan merasa kesal pada orang yang terlalu nyaman dengan melakukan hal-hal dengan langkah mereka sendiri.
Almond-shaped : Orangnya Setia dan Jujur
almond
Anda memiliki imajinasi yang jelas dan anda baik  serta selalu tulus dengan orang-orang.Anda sangat sopan dan santun, namun memiliki sifat toleransi yang rendah, dan cenderung menjadi pemarah ketika datang ke hal-hal yang anda tidak dapat menerima. Mungkin melakukan beberapa hal baik untuk minggir sejenak dari persoalan yang sulit dan mendinginkan kepala untuk mendapatkan kembali jalan keluarnya.
Sword-shaped: Orangnya Idealis dan Penuh Ambisi
sword
Anda adalah tipe yang tidak akan ragu untuk bekerja keras untuk mencapai tujuan Anda.Selama itu adalah sesuatu yang akan membantu anda maju menuju cita-cita anda , anda akan melakukannya, bahkan jika itu adalah sesuatu yang tidak anda sukai. Namun, anda kurang kerjasama. Anda juga cenderung merasa tidak sabar ketika berhadapan dengan orang-orang yang terlalu santai dan tidak bersaing dengan anda.

Sumber
http://j-cul.com/berbagai-macam-bentuk-kuku-beserta-sifat-pemiliknya-menurut-orang-jepang/


Korangggg kuku acaner......hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....