Saturday, February 5, 2011

cikgu shida....ratu miming

Justify Fullsemua orang kena lelaki di atas....eh salah perempuan di atas ekceli....so tayah la ak nak sibuk2 perkenalkan lagi....tgk muka je terus je ingat nama dia...wah betapa hebatnya penangan perempuan ini...

sape tak kenal...n sape tak ingat....muka dia selalu je kot ada kat fb dulu2 la....dulu masa ak mula2 dengar lagu kalau berpacaran....always, ak ingatkan lagu indon...baiklah betapa ak tak berapa nak update pasa perkembangan dunia seni...uh uh...tapew tak penting pun... =P

lepas tu...bukak je fb video pompuan ni plak sibuk bermiming segala lagu kalau berpacaran tuh....okey...boleh tahan la...boleh la wat ak gelak atau ketawa tym2 tensen nak buat esement kan...
lepas tu...pada satu saat dan ketika entah cemana ntah...nak cakap concern pasal dunia seni tak juga, tapi akhirnya...at last ak taw la juga sape penyanyi sebenar lagu kalau berpacaran ni...yg penuh dengan unsur2 nasihat....

dan sekarang....bila ak dengar je lagu kalau berpacaran tu, apa je yang tergambar di fikiran bukan penyanyi asal yang menyanyi lagu tu, tapi muka dan gaya cikgu shida ni yang terbayang2 di ruang mata...ah ah...betapa kuatnya penangan dia...mampu merendahkan sedikit ingatan ak terhadap penyanyi asal...haha...

so apa yang ak nak sampaikan kat sini sebenarnya...gambar tu lagi hebat dari kata2....gambar sudah berkata2....dan paling best, gambar tu lah yang buatkan kita ingat segala benda.....tengok je gambar terus ingat cerita di sebalik gambar tu...bukan setakat tu je, terus ingat apa yang berlaku masa2 tu...masa tu la gaduh ngan bf, tepon tak angkat, sejuta kali kal still pompuan operator yang angkat yang wat bikin panas....contoh la kan....

betapa penangan gambar ni....terbaik lah....memang sesuai sangat2 kalu nak guna masa belajar...sebab lebih ingat.....nak tau detail leh check sini
http://www.motivasibelajar.com/motivasi/7-petua-mudah-ingat-apa-yang-dipelajari-petua-2.html

p/s : bila tengok balik gambar2 lama...macam2 cerita yang datang buat ak senyum senyum sendiri.... =))

1 comment:

lelamaisara said...

tak minat no la tgok die..hehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....