Wednesday, June 6, 2012

cemerlang akademik.....kompom attitude bagus...erkkkk

teringat dekat seorang sahabat...
expectation sangat tinggi...
katanya....kalau orang pandai, cemerlang akademik ni...
sikapnya juga hebat...
sebab dia sangat yakin attitude yang cemerlang akan dapat bagi kecemerlangan pada akademik....
erm mungkin ada benarnya....
tapi....


hakikatnya...
bagi aku...tak semestinya cemerlang akademik...
dapat 4.00 dalam exam menentukan orang tu boleh perform ke tak...
betul aku cakap...
aku tak tipu...
ni pengalaman aku...




ada kawan aku tym belajar...
hebat budak anc okeh...
attitude ???? bila keluar kelas lepas jawab kuiz atau test dia akan cakap camni...
s*** kenapa aku boleh tak perasan jawapan dia kat belakang nota ni...dari tadi aku cari tak jumpa...


hahaha...kaki meniru rupanya....so...apalah ada pada kehebatan dan kecemerlangan dia dalam akademik tu...


so....kawan-kawan yang result tak berapa nak superb tu dont worry...
aku bukan nak cakap dekat hangpa...tayah belajar rajin2 dapat result superb...takkkkk...
aku cuma nak cakap...
tak pe la kalo result tu kureng sikittttt....yang penting kita boleh perform tym kerja.....attitude bagus...
tapi kalau result gempak, performance bagus....lagi superb kan...


so.....


oklah nak stop kat sini...
bodoh masa belajar tak semestinya bodoh jugak time kerja...=p

3 comments:

TeTerBanG said...

lma sngguh sy x singgah kat blog kak nini. smpai kak dh ubah design blog. hihi... betoi tue. akademik 4.00, x smestinya attitude pon 4.00 kan? kalu dua2 4.00, hebat btoi owg tu. but, dlm hidup ni, yg pntingnya attitude.

MeeRole said...

yup setuju ngan entri ni..rmai yg result gempak time blajar dulu bile da kerja xtau nak buat ape..iyelah mase blajar dulu kerja die nak jawab exam je..haha

IntaNBerliaN said...

a'aa zmn keje n zmn blajo lain kan... zmn keje, kdg kita yg xpndai ni lg teror dr yg dpt 4.00

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....