Monday, August 19, 2013

andai dia bukan jodohku...

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....

ya...lama mendiamkan diri...seronok beraya..haha...

by the way......ni ada satu kisah...

bila kita ada kawan....dah plan nak masuk ke alam seterusnya....
tiba-tiba dia habaq....mak saya ada pilihan lain....
oh my........




menitis air mata weh.....
tipu la kalau cool sangat sampai tak menitis mutiara tu...hehehe....
tapi tok sah la lama-lama sangat....
sat sat dah la....hehehe....


ni tips kawan aku, yang pernah lalui pengalaman yang sama...

buat istikharah....
doa...kalau dia jodoh kita dekatkanlah, kalau dia bukan jodoh kita jauhkanlah...
doa juga, minta supaya kita redha dengan apa yang bakal berlaku...orang keliling kita juga redha dengan apa yang bakal berlaku,,,,,
minta lagi supaya kita kuat dan tabah....


bila dia habaq macam tu....macam-macam perasaan yang ada....
memang aku nangis...
hari pertama dan kedua kerja....
kawan aku tegur dah, sebab memang ketara ada perubahan....
hari ketiga Alhamdulillah, aku okey...dan aku tak menangis langsung.....

sebab ?
aku cari satu benda yang aku benci tentang dia...
jujurnya, setakat kami kawan tak de benda yang dia buat aku sakit hati...
gaduh pun, macam tak gaduh sebab dia ni baik sangat.....tak reti bergaduh
aku merajuk pun, bukannya dia nak pujuk...
so baik tok sah gaduh..hahaha
so memang perfect la konon....

hari pertama n kedua..memang ada nangis la....
hari kedua siap balik umah dengaq lagu, menangis dan nyanyi sekali..hahaha
lepas tu aku call dia, aku sembang n suruh dia cakap something yang menyakitkan hati aku
dia pun pening tatau nak cakap apa, bagi aku sakit hati...
n finally, ada something yang dia tak perasan kot buat aku bengang...
n rasa sakit hati...
n now, aku ingat apa yang dia cakap tu ja, aku jadi tawar hati ngan dia..
hehe...so aku dah tak rasa apa dah....

la ni, aku dok balajar jadi redha...
cuba terima kenyataan dan hakikat selepas ini..
andai kami tak ada jodoh, insyaAllah aku boleh terima dah...
kalau ada jodoh Alhamdulillah....tapi aku tak mau berharap....

ni kisah aku....mungkin boleh jadikan pengajaran atau tips tuk u alls yang ada masalah sama dengan aku......
atau maybe u all ada something yang boleh share dengan aku...

jumpa lagi...=D

6 comments:

Dylla Abas said...

faham sgt mcm mana rasanya..be strong sis..in shaa Allah,pasti ada yg terbaik utk nini one day soon :)

aniswany lazim said...

been there..penah org ckp knpa kau ok je tgk ex bf kawen,siap senyum tumpang hepi..1 ja blh jwb dekat diorg..MOVE ON :) awal2 memang sakit,tapi ingt ada hikmah semua ni jadi..one day kita akan beterima kasih utk rasa sakit ni :)

#soryterpanjang :p

Vee said...

saya cuma positif yg dia bkn yg terbaik utk saya . Ada lagi yg lbh baik Allah akan berikan pd saya ...

jai said...

ujian dan dugaan

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya.

inche hlovate said...

insyaAllah ada hikmahnya kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....