Tuesday, April 15, 2014

Babies blink pinkish bahaya

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...



lama tak update sebab terlampau bz bz bz dan bz....haish....belum ada anak somi lagi lagu ni dah....kalau ada mereka tatau la acane....ehem....

ok straight to da point....

babies blink pinkish bahaya....betul ke ????

bukti ???

well....bila aku search babies blink pinkish....sume dok sibuk promote skincare tu aje....tak de pun yang kata bahaya....

kalau google wonderglow....set collagen plus vit e.....hak tu bila kita taip je nama skincare tu, terus macam-macam feedback negative.....tak mau cakap banyak...kisah lama....so confirm la u alls dah tau kan.....

ni citer baru...produk yang dok meletup hot macam goreng pisang panas ni.....

bila google babies blink pinkish bahaya.....aku sampai ke 
http://knnessa.blogspot.com/2014/02/awas-aku-dah-buang-set-collagen-plus.html
blog ni....(sorry sebab dah lama tak update blog, tak reti cane nak link dia dah...)


blog yang aku share tu, story dia pasal collagen plus vitamin e......
tapi bila baca story dia pasai set yang super duper hebat tu....(zaman dulu kala...)
ciri-ciri yang ada pada krim collagen e ni...sama je macam babies blink pinkish ni....erk maksud aku ciri-ciri tu, krim siang and krim malam depa.....

krim siang (kaler kuning/oren)= warna lebih kurang 
krim malam (warna putih) =tekstur lebih kurang gak.....paling penting melekit





aku tak mau komen lebih-lebih...sesape yang teringin atau terliur nak pakai, better search dan check dulu semua yang related dengan benda alah ni......

ya memang banyak testimoni yang sangat super duper hebat sampai kita tertarik supaya muka kita licin cantik flawless walaupun tak guna kamera 360....

sebelum kita menangis air mata darah muka yang tak berapa nak lawa jadi makin tak nampak rupa....sorry to say.....

----------

habis cerita babies blink pinkish....aku tak nak buat conclusion apa-apa..hehe...

cuma nak tambah sikit je lagi...pasal wg pulak yang katanya meniru esther...
ni blog yang aku jumpa
http://sweetsourmyliferiezu.blogspot.com/2013/11/wonder-glow-bahaya-fake-dan-hq-penipu.html

dan....babies blink pinkish ni ??????? adakah dari collagen plus vitamin e ?????
i really have no idea...by the way, maybe sesape yang penah pakai, please dropr comment here...


jom kita compare apa kesan yang kita dapat daripada produk terlajakkkkkkkk hebakkkkk ini....

SAYANGI WAJAH ANDA.....~~

324 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 324 of 324
Anonymous said...

Sape penah pakai syma beauty? Okey ke ? Kwn sy ckp elok.. Sy baru ingat nk beli bb ni tapi takot pulk lps baca so skrg ni nk try beli syma beauty. Okey ke syma beauty ni?

Anonymous said...

Sape penah pakai syma beauty okey ke? Sy cadang nk beli bb ni tapi talot pulak leps baca ni so skrg nk try beli syma beauty.. Okey ke syma beauty ni? And lagi satu bvrc okey x? Nk try beli tu jgk la hehe

Anonymous said...

Sape penah pakai syma beauty okey ke? Sy cadang beli bb tapi takot pulk nk beli lps baca ni so skrg nk try beli syma beauty.. Okey ke? And lagi satu bvrc okey x? Nk beli bvrc skali la hehe

Anonymous said...

Kenapa lepas pakai pencuci muka dy , jadi pedih . Kadang-kadang sampai berair mata tahan sakit .

Anonymous said...

http://portal.bpfk.gov.my/product_search.cfm
Akak2 klau ragu2 dgan bb nie akak boley chek kat link y sy bgi tu...sy juga seorang beauticion....jujur sy ktakan sy juga pengguna bb..penggunaan kotak prtama hasil memey gempak,but msuk kotak kedua muka sy mula tumbuh jerawat y sngat banyk...trus sy benti...n sy tbaca la blog nie...sy juga ragu2 oleh sbb tu sy klip link. Kkkm y sy dpat dri blog ini.. mla2 searh memey hampeh xkluar langsung pasal bb..tp sbb xptus asa sy cuba2 dan cuba...terbukti produk lyanaz memey ade kelulusan kkkm..10mnit y lepas baru sy chek..myb muka sy n muka akak2 sume y pakai bb tp dpat kesan buruk disebbkn oleh beli lyanaz y xory...kesian tuan pengasas produk nie kna tduh mcam2...hope lpas nie akak2 semua chek sendirik klulusan kkkm ok...sy nk masuk kn gambar screnshort kelulusan produk lyanaz y sy chek td tp xreti..hihi sory...boley chek sdiri ikut langkah2 y dberi ok... taip jer LYANAZ kompen kluar...

Qaseh Wadah said...

baru ingat nk pkai :(

Qaseh Wadah said...

baru ingat nk try

dinosaurminions said...

Jom ke blog dinosaurminions.blogspot.com


Mcm.mcm ada!!!!

dinosaurminions said...

Jom ke blog dinosaurminions.blogspot.com


Mcm.mcm ada!!!!

dinosaurminions said...

Jom ke blog dinosaurminions.blogspot.com


Mcm.mcm ada!!!!

Anonymous said...

Lepas baca semua comment rasa takut nak try.
Saya pernah mencuba produk dnars yang mana kulit kwn tempat kerja nampak cantik sangat. Tapi bila saya cuba, kawan2 saya terkejut kulit saya mengelupas teruk dan naik byk jerawat :,( walaupun dah 3 bulan berhenti jerawat kecik2 tu tetap ada. Menyesal sangat. Baru beli produk bb tapi rasa takut bila baca feedback mcm ni.

Saya syak better kita jangan mudah terpengaruh dgn iklan. Pesanan buat diri sendiri juga. Amalkan hidup dan pemakanan yg sihat selepas ni. In Shaa Allah.

Fiza said...

Xberani nk pakai sebarang produk.serikkk.hanya amik supplement vit c+ collagen herbarium+ delimalicious. Muka hanya guna sabun lavender dr mutiara herba

Anonymous said...

Saya tak pernah guna BB tapi ramai kawan2 yg da stop pakai sbb lepas 2 minggu and sebulan naik jerawat batu bernanah..ade jugak yg naik jerawat pasir halus tapi bnyak. Saya ade gak rase nak cuba tapi bila kawan2 bagitau jadi teruk mcm tu trus tak jadi.

Saya pernah guna CPVE..baru hari ke dua pakai bila apply cream malam muka pedih sangat2 sampai terpaksa tuam dengan ais batu untuk redakan rase pedih dan mmg lepastu trus sy buang set tu.

So nak selamat lebih baik pakai produk daipada farmasi yg dah tentu2 berkelulusan & tak bahaya..walaupun kadang2 agak mahal tapi berbaloi untuk kulit yang sihat & takde risiko untuk kulit jadi rosak.

mummy nur baheera areej said...

sis..mmg betol...ramai wanita2 skg nk cept cantik n xhirau da produk dorg apply kt muka tu dr bhn selamat ker x..btw dorg mgkn xthu yg produk2 yg belambak kt pasaram msia nih..katanye dr local bumiputera..sebenarnye dtg dr 1 kilang n dorg cuma tadah bekas berbeza utk dicop jnme lain2..sbbtu tekstur,warna & sgle2 sme jer..

jgn tertipu.nk muka cntik bkn ambik mse seminggu dik non..kaji sel2 dlm bdn dlu..cmne ia perbaiki sistem dlmn kulit awk.da hafal,khatam,bru bg nutrien yg ckup utk kulit.mse tu xpyh apply krim pemutih da.asal kulit sihat dh ckup.mne yg xpuas hti bek cermin dri tu dlu..

selamat bershaklee...

Anonymous said...

Betul tu. Saya pun pernah inbox datin lyanaz tu. Dia xbls jugak. Hampir sebulan saya inbox datin lyanaz pun sama satu message HARAM tak di balasnya. Begitu kah cara seorang Datin Lyanaz melayan custmr nya .???????

Mio Chan said...

Assalamualaikum,, bagi yang ada masalah kulit dan masih mencari produk penjagaan kulit yang sesuai. Saya cadangkan produk Nour Ain. 100% tanpa pengelupasan, KKM dan BPFK approved. Boleh cek sndri. Original from HQ. Berminat boleh follow ig @nourainskincare_4all untuk info, harga dan feedback customer dari stokis kami.

#sayagunasayajual

Anonymous said...

Dlu muka iols jerawat batu jerawat pasir suma ada..skrg sebiji pun xda..segala skincare dah cuba xberkesan..
Last2 pakai sabun popinjay ja..yelah dlu tgl dgn nenek pakai itu je xde skincare bagai cantik je kulit opah kita..

Anonymous said...

Guys, bear in mind, if the products used took u not more than a week or so just stop using it. Simply because healing process takes time. Always choose a naturally derived ingredients or less chemical for your beloved skin. We all love our skin ain't yo? Choose wisely and carefully. Plz avoid products contain paraben, mineral oil, mercury, hydroquinone, steroids and many harmful ingredients. Be wise and be patient. Don't get too happy when your skin start to drastically whitens and flawless because that's the sign of your skin being washes with harmful ingredients.

Anonymous said...

hai . aku pengguna tegar babies blink . mmg betul bila pkai muka akan flawless . bile lama2 muke kau akn jadi kpd asal ataupun lebih teruk . muka aku dah naik jerawat . kalau perasan, produknya lebih kurg je ng produk lain . which is krim siang malam n bau sabun tu sndri . no doubt, mybe mmg bhya . mybe mmg ad mercury . sekian terima kasih .

Yuki Hamawari said...

Sy dh pakai lbh 5kotak..dr bln6 2014. Alhamdulillah sy mmg nekad nk kekalkn guna lyanaz babies blink. Tak nak tuka2 dah. Sblm ni guna dnars...mmg kulit xseswai(mungkin ikut jenis kulit kot). Kulit sy ni mmg sgt2 cerewet nk sesuaikn dgn apa2 skincare. Ada masalah ni since sy remaja lg bmula dgn product Olay. Baik yg dijual dr pasaran atau dlm keluaran dr local. Sbb kulit sy ni jenis cpt bpeluh dan cepat sunburn. Bila kering skit..kulit jd mcm plastik..senyum pn susah(ni masa pakai dnars). Pakai pn yg mahal2...mcm xbbaloi je sbb tak 'serap' dlm kulit. Tp masa tu nk yakin pakai dnars gak sbb ramai dah pakai product tu nmpak cantik. Tp mmg xdpt kekal tahan lama sbb kulit jd sakit...nekad nk tuka ke lyanaz bbp ni wlupn masa tu sy baca comment2 negative dr blog ni(buat research dlu sblm beli). Bila tuka je ke lyanaz bb...mula2 tu dpt advice dpd dealer..kena neutralkn kulit dulu, maksudnye bebas bahan kimia dr skincare yg terdahulu selama smggu(xpakai ape2 product just cuci ngn air paip sahaja). Lps tu baru sy mula pakai skit2 lyanaz bb..sapu skin2 je dlu bagi serasi dgn kulit. Lps tu baru blh pakai mcm biasa. Skrg dah ok. Order pn smpai 8kotak sekali order tuk buat stock :P. Sekarang masa jmpa kwn lama, die whatsapp sy tnye pakai ape sbb die tgok kulit wajah sy cntek x mcm dlu. smua la comment baik llaki pmpn...smua ckp kulit sy dah tak nampak kusam mcm dlu :))

Yuki Hamawari said...

Sy dh pakai lbh 5kotak..dr bln6 2014. Alhamdulillah sy mmg nekad nk kekalkn guna lyanaz babies blink. Tak nak tuka2 dah. Sblm ni guna dnars...mmg kulit xseswai(mungkin ikut jenis kulit kot). Kulit sy ni mmg sgt2 cerewet nk sesuaikn dgn apa2 skincare. Ada masalah ni since sy remaja lg bmula dgn product Olay. Baik yg dijual dr pasaran atau dlm keluaran dr local. Sbb kulit sy ni jenis cpt bpeluh dan cepat sunburn. Bila kering skit..kulit jd mcm plastik..senyum pn susah(ni masa pakai dnars). Pakai pn yg mahal2...mcm xbbaloi je sbb tak 'serap' dlm kulit. Tp masa tu nk yakin pakai dnars gak sbb ramai dah pakai product tu nmpak cantik. Tp mmg xdpt kekal tahan lama sbb kulit jd sakit...nekad nk tuka ke lyanaz bbp ni wlupn masa tu sy baca comment2 negative dr blog ni(buat research dlu sblm beli). Bila tuka je ke lyanaz bb...mula2 tu dpt advice dpd dealer..kena neutralkn kulit dulu, maksudnye bebas bahan kimia dr skincare yg terdahulu selama smggu(xpakai ape2 product just cuci ngn air paip sahaja). Lps tu baru sy mula pakai skit2 lyanaz bb..sapu skin2 je dlu bagi serasi dgn kulit. Lps tu baru blh pakai mcm biasa. Skrg dah ok. Order pn smpai 8kotak sekali order tuk buat stock :P. Sekarang masa jmpa kwn lama, die whatsapp sy tnye pakai ape sbb die tgok kulit wajah sy cntek x mcm dlu. smua la comment baik llaki pmpn...smua ckp kulit sy dah tak nampak kusam mcm dlu :))

Anonymous said...

Baru beli bb ni. Baru pkai sehari. Nmpk cam okay. Tapi lps baca komen2 ni trus nak stop. Tapi sbelum ni kulit saya biasa2 je. Slalu jugak naik jerawat. Lepas satu dah surut, satu lagi pulak jerawat naik. Lpstu tinggalkan bekas. Tapi lepas guna pencuci muka nuteen, like seriously, jerawat tk naik. Naik pon kdg2. Tapi lagi okay la dari dulu. Msti ade je jerawat naik walaupon satu. Mmng pncuci ni khas umtk jerawat je. Bekas jerawat tu makan masa la nk hilang. But overal okay. And klau naik jerawat, pkai je benzac. Jerawat cepat kecut. Even klau pergi hkl pakar kulit pon, doktor akan bagi benzac. Percayalah. Okay. Senang crita. Mmng lah xde kesan kulit licin putih gebu ke apa. Tapi atleast tk naik jerawat pon dh dikira okay.

Anonymous said...

saye dah terlanjur beli dah..tp takut jg nak pakai.was was sbb krim mlm tu melekit sangat,ada gelembung kecik2 pula tuh(tande kosmtik merbahaya) mcm dulu i pernah cobe natasya krem malm..awal pake kulit mgelupas.bile pake bedak pedih rasanye.bila kat luar kena udara panas muke merah sbb i tk tau tu tande kosmetik bahaye kat tv pun ade iklanya.posterpun ade kat mane2 jalan maknanye ada kelulusan kkm..selamat so i pon pake terus,muke memanglah jadi licin tp time i tak pake coz khabisan tak de mase nak beli tiap hari keje muke jd kasar...hitam...ade sikit tompok hitam. bukn niat nak mnjatuhkan..kongsi pengalaman je.

Anonymous said...

Pelik. Bblink macam repack dari kolegen vit e tu. Sebab saya pernah guna dedua brand. Cuma bblink ni wangi. Testure krim semua sama. Hurm.

Nurul Suraya said...

bb yg terbaru mmg serum bau xbes eh? Yg lame bau bapak bes rase nk makan kahkah
Seriously yg ori cmne?

Nurul Suraya said...

bb yg terbaru mmg serum bau xbes eh? Yg lame bau bapak bes rase nk makan kahkah
Seriously yg ori cmne?

Anonymous said...

betul2. setia dengan mary kay jugak. bia nmpk kesan lambat asalkan selamat ��

Anonymous said...

Pernah terfikir nak guna BB ni, tp masa d kedai jurujual tunjukkan sampel. Tgk2 mmg sama dgn cpve. sebab sy pernah guna cpve dan membuatkan kulit sy rosak. Then sy guna royal expert, tp disebabkan krim lama (kotak kaler biru) dah tak dijual, sy stop. sy pakai je krim yang ada di rumah. sy pakai Olay. too bad, Olay pun tak sesuai dgn sy dah my skin start gatal,merah dan mengelupas. sgt sedih tgk keadaaan kulit sy masa tu.
to heal my face, sy beli organic serum Garden of Eden (Primrose E). Boleh beli di Guardian. Amazingly, after 2 hari apply pagi dan malam, kulit sy kembali ok. smooth, x lgi mengelupas dan hydrate. selepas kulit sy betul2 terawat, sy guna Enfuselle from Shaklee. Memamng sgt recommended. Fungsi dia untuk block all those skin-damaging free radical reactions. Dah xnak percaya dengan krim2 yang memutih dlm masa yang singkat ni dah. Sebab sy pun dulu mudah terpengaruh. Sy pernah cuba Tabitha,Dnars,Cpve,semuanya cuma cantik sekejap. lpas tu kusam balik. Tanyalah hati masing2, kalau dh tak sesuai tu stop lah guna.

Sekadar pendapat berdasarkan pengalaman.

JZ said...

salam. Saya juga pernah guna bb. Dia kata kesan seawal 24 jam. Eksited betul masa tu. Saya pon guna krim malam masa sebelum naik bus dlm kol 8. Lepastu, dalam pukul 12, kawan tegur, "kenapa muka kau merah". Esok pagi bangun lagi bertambah merah dan makin cemas. Seminggu jugak kesan merah tu nak hilanh dan taknak pakai lagi :( mak saya pakai ok ja sampai skrg. Saya punya skin over sensitif kot terhadap bahan kimia dan dia terus react on the spot.

Momoy Mimoy said...

Apsl la korang ni lembab sgt... Ciri2 product ade mercury or hydroquinon nih
1.krim mlm die berkilat n melekit... Warna pearl white bile sapu kat
muka mcm ade goldas kilat2 tu mercury..
2. Krim siang warna oren or kuning.. Bile korang simpan n buka mcm ade minyak terasing di permukaan krim..
3. Cara lain nk check.. Calit kat sikit cream² tu kat cermin hala cahaya.. Klu warna die nmpk matte (Warna mati) mybe slamat.. Klu metallic (berkilat) mybe mercury.
4. Lg satu cube korang pegi beli jenama yg antarabangsa punye yg mak2 datin pakai tu.. Xde pon bau nk wangi2 krim die.. Yg krim korang nk wangi2 bau bedak talkum pehal? Klu korang nk tau putih krim mlm mercury siap campur bedak tau tu yg jd white pearl kdang2 x smooth je tekstur.. Wangi tu sbb diorng nk cover bau logam yg diorang ltak tu.. X caye ce selami bau tu..
5. And lastly pkai otak... Knp la seawal 24jam janji cantik tu ek..x pon 5hari... Product yg bagus akan amik mase baik pulih skin kite dr dlm.. Org tua2 pon kate bia lambat asl selamat.. Itu la die.. Melayu mudah lupa !
6. Aku da slalu sokong produk bumiputra smpy la terkena... Smpy pi spital jmpe pakar kulit hokey ! So patot ke bantu melayu yg menjahamkan melayu ni lg... Direct aku da maki pengasas die.. Kantoi da pon.
7. Pasal bpfk tu plak aku da pena maki diorang gak... Lastly ape yg aku tau.. Daftar bpfk ni snang je kdang2 diorang x anta product pon kat bpfk.. Diorng yg bg ingredient n sekian2 form pastu daftar, kdang2 pengilang tu test produk kat tmpat lain cume bg result kat bpfk.. Smpy la klu ade org komplen br diorng test produk tu yg tibe2 jd bahye.
8. Tp biase aku dgr klu yg diorng nk anta test tu sume baik2 punye kandungan... Japgi yg dijualnye hamekk kau sekilo merkuri..hahaha
9. Akhir skali nk bgtaw... most of produk bumiputra
warna sume nmpk same je krim die sbb aku pon bole jual brand aku...haha.. Diorng beli kilo2 dlm plastik korang bungkos laok tu dr thailand ke indon ke pastu packing lawa ltak brand sendiri.. Tu yg murah... Pakai la otak sikit klu bagos n meletop sgt product tu apsl la murah sgt... Standed jenama mesti mau jage.. Ni da mcm cap ayam plak...puiii..sekian.

Momoy Mimoy said...

Apsl la korang ni lembab sgt... Ciri2 product ade mercury or hydroquinon nih
1.krim mlm die berkilat n melekit... Warna pearl white bile sapu kat
muka mcm ade goldas kilat2 tu mercury..
2. Krim siang warna oren or kuning.. Bile korang simpan n buka mcm ade minyak terasing di permukaan krim..
3. Cara lain nk check.. Calit kat sikit cream² tu kat cermin hala cahaya.. Klu warna die nmpk matte (Warna mati) mybe slamat.. Klu metallic (berkilat) mybe mercury.
4. Lg satu cube korang pegi beli jenama yg antarabangsa punye yg mak2 datin pakai tu.. Xde pon bau nk wangi2 krim die.. Yg krim korang nk wangi2 bau bedak talkum pehal? Klu korang nk tau putih krim mlm mercury siap campur bedak tau tu yg jd white pearl kdang2 x smooth je tekstur.. Wangi tu sbb diorng nk cover bau logam yg diorang ltak tu.. X caye ce selami bau tu..
5. And lastly pkai otak... Knp la seawal 24jam janji cantik tu ek..x pon 5hari... Product yg bagus akan amik mase baik pulih skin kite dr dlm.. Org tua2 pon kate bia lambat asl selamat.. Itu la die.. Melayu mudah lupa !
6. Aku da slalu sokong produk bumiputra smpy la terkena... Smpy pi spital jmpe pakar kulit hokey ! So patot ke bantu melayu yg menjahamkan melayu ni lg... Direct aku da maki pengasas die.. Kantoi da pon.
7. Pasal bpfk tu plak aku da pena maki diorang gak... Lastly ape yg aku tau.. Daftar bpfk ni snang je kdang2 diorang x anta product pon kat bpfk.. Diorng yg bg ingredient n sekian2 form pastu daftar, kdang2 pengilang tu test produk kat tmpat lain cume bg result kat bpfk.. Smpy la klu ade org komplen br diorng test produk tu yg tibe2 jd bahye.
8. Tp biase aku dgr klu yg diorng nk anta test tu sume baik2 punye kandungan... Japgi yg dijualnye hamekk kau sekilo merkuri..hahaha
9. Akhir skali nk bgtaw... most of produk bumiputra
warna sume nmpk same je krim die sbb aku pon bole jual brand aku...haha.. Diorng beli kilo2 dlm plastik korang bungkos laok tu dr thailand ke indon ke pastu packing lawa ltak brand sendiri.. Tu yg murah... Pakai la otak sikit klu bagos n meletop sgt product tu apsl la murah sgt... Standed jenama mesti mau jage.. Ni da mcm cap ayam plak...puiii..sekian.

Erica Bernadette said...

Gunalah nour ain..lps 6 bulan x prnah ada pencuci muka try nour ain oke je kulit...no prob

Normala Tugiman said...

Saya sokong..nak tau produk tu ok ke x bila kita stop pakai produk muka xde effect pape paling2 kusam

Anonymous said...

X payah nk bangga sgt dgn produk obersi la... Aku penah pakai SKII, kulit aku glow skejap je. Bl stop kusammmm. Habis beribu2... Penah jgk pakai brand marie france.. Dekat beribu jgk... Tp kesan biasa2 mcm xda perubahan n bl stop kulit kembali pd asal. Actually skin care ni mmg kene pkai bl u dh mula pakai. Mmg la bl stop kulit kembali kusam. N tak semua skin care ni sesuai dgn kulit kita. Dl aku penah bl bodyshop tp lgsg x sesuai dgn kulit. Mkn naik jerawat ada lah.Dh lah mahal bg aku sbb ms tu student agi. Tp nk buat mcmana.. Produk tu mmg x sesuai dgn kita... Kalau produk mat saleh x sesuai dan2 tu kita diam kan je n terus anggap x sesuai utk kulit. Kalau produk tempatan terus korg ckp bahaya la... X elok la.... Actually kulit kita y x boleh terima produk tu. Sama jgk dgn makanan. Sapa allergic to certain food mesti akan ada side efek dia..sm la jgk dgn skin care ni.. Aku pki lyanaz alhamdulillah ok. Takde ngelupas2 pedih2. Mcm skii... Semua tu sbb kulit kita x boleh nk terima kandungan y ada dlm kosmetik tu...

Anonymous said...

Assalamualaikum...
hmm... aku sarankan korang xpyh la nk cuba2 jenis 3 in 1 ni...aku n mmber pkai habis rosak muka...
5 6 bln ok la...flawless gebu gebas...masuk bln ke 7 habis muka aku... p klinik kulit amik ubat n krim baru ok...amik masa 2 tahun nk pulih... Putih mmg putih...tp kalu nk pkai... korang kena berani amik risiko od masa akn dtg... trima kasih...

Anonymous said...

Betul tu. Sy dh pkai 8bln. 5bln prtama, mmg kulit lcin jrwat hilang. Lps 5bln, jrwat mula naik dgn byk dan ta hilang. Jrwat besar2 dan takde mata utk dipicit. Muka jd gtal2. Trauma dh st

Anonymous said...

Sis..sama la..sy guna bb ni dah 2 set..1 set tahan lebih sebulan..ni 2 set dah 3 bulan..jimat..walaupun pkai hari2..pasal toner tu, set yg ptama dulu tak la pedih smp tahap nangis..yg kedua ni la pedih sgt smp nangis..tp bak kate kakak sy, tahan..pakai sikit je..pas sapu toner, cpt2 pkai serum..huhhj br lega..hi3..muka makin cerah, jerawat makin kurang,cuma bekas jerawat je ade lagi..produk ni btindak slow2 mungkin..anyway..sy akan truskan guna produk ni..insyaallah.

Agen Ace Maxs said...

teriamakasih banyak, sangat bermanfaat sekali...

Anonymous said...

As Salam..saya bru tbaca .tuk pkongsiaan blog dr zubairi yg org lain pos..klu kt nk kesan krim tu Ade bhn tlarang spt mercury ke..pkai cincin emas tulen gosok2kn dgn krim tu.klu krim tu btukar warna kelabu..mksudnye krim tu ade mercury..n klu wrna jd lg glap lg byk la mercurynye tu..try ye..

Nurul Huda said...

Hai. Saya dah pakai babies blink masuk sebulan . Tapi saya tengok macam ada effect apa apa pun. Pendapat korang kan nak saya teruskan atau tukar produk lain?

Nurul Huda said...

*takde

Anonymous said...

Sy br pkai 2ari muke jd gatal2, mrah n bengkak.. mlu dah nk raya semua org tegur..tobat nk guna lg.x berbalui

Anonymous said...

Sy 2 doktor pkar sume result bad..last rawat sndri..cri produk bebas bhn kimia..finally kulit da ok..

Rabiatul Adawiyah said...

tp jurujual tu sure ke produk tu de mercury?

Anonymous said...

Hmm..setuju dgn aiai..kalau betul produk tempatan kenapa x tunjuk kilang n cara pembuatan..ada R&D ke x sbb masa yg diambil singkat sgt bila versi lama tukar ke baru...pendapat sy,produk2 ni semua rebranding..tekstur n effect boleh katakan semua hampir sama..kalau dah effect putih n flawless dlm seminggu x ke korng rasa kandungan bahan kimia tinggi?fikir2 kan la..

Anonymous said...

Sy dh try babies blink ni..muka mmg cepat putih tp jerawat naik melampau2..produk ni sgt laa xbagus.merosakkan lg kulit..kalo tgk pengasas,perghh sebijik jerawat pon xdek..confirm2 laa pengasas sendiri xpakai produk die sbb dia sendiri taw produk dia bahaye tahap gila babi..sape2 nk beli babies blink ni pikirlaa dlu berkali2 n please buat research..my sis n i pakai bb ni, muka mmg sgt byk naik jerawat.smpi kan muka my sis jdi bengkak sbb jerawat yg sgt teruk..fikir2 kann laaaaa..sygg kulit muka tu

Nurul Suraya said...

Mcm mane nak tau yg ori ng fake? Tolong jawab huhu

dinosaurminions said...

http://dinosaurminions.blogspot.com/2015/08/babies-blink-penuh-merkuri.html?m=1

Boleh jenguk blog sy ramai2 baca review N testimoni sy sendri utk babie blink.produk..
no copyright tauu.. ^_^

Amyz said...

Salam adik2.
Kindly check ingredient sebelum buy any skin care product. Akak tengok BB ni tak tulis ingredient pun kat kotak. So, agak meragukan juga lah.
Akak nak share rahsia cantikkan kulit secara semula jadi.

Jom klik kat nama akak utk ke blog akak.
TQ!

Nard Gothica said...

klu xpnh pkai n br strt pkai produk muka mmg cm2 sis..sy pkai xsmpi smnggu hubby dh tgur muka sy putih n ske pegang2 pdhl mnggerutu muka sblm ni haha cm iklan plk..1st time pkai mmg rs cm2..dua 3 hri nt br pedih n merah 2 hilang..jgn stop..

Pinky said...

Hi, saya dulu pengguna cpve, selepas dpt tahu cpve ada merkuri terus stop dan beralih ke babies blink yg dulu 3 in 1 jer, lepas produk lyanaz asyik tukar packaging sampai 5 in 1, so far ok jer muka mmg nampak putih cuma bekas jerawat blum pudar lagi. Di sebabkan putus stock bb 5 in 1(tggu gaji masuk) tu jd sy order bb 5 in 1 yg penutup pink...sebelum pakai bb baru tu, mula2 jerawat kecil2 serta bernanah keluar, lama2 jd jerawat batu..tak putus asa tanya seller, ckp guna cara betul..rasa nye dah ikut dah..so masih sama & kwn pun tegur muka kenapa mcm tu..malu nyeee sampai husband pun tegur...so stop pakai dan guna garnier biru sampai skrg dan pakai foundation jer kalau nak keluar rumah..so tak tahu maybe bb blinks ni tak sesuai utk kulit atau tak boleh stop pakai..masih mencari skincare nak rawat jerawat pasir & bekas jerawat..any suggestion? Yang penting no mercury, bebas kimia..tq.

Anonymous said...

Saya setuju. Halal. Muka canti hati busuk xguna juga

Anonymous said...

Assalam, saya sebelum berninat jugak dgn BB nih sbb harga murah, pagi td pon pergi pasar pagi 2org makcik beli produk ni skli gus. Peniaga tu plk jual rm25 satu sbb nk abiskan stok kot. Nasib tadi x terbeli sbb rse membazir duit je walaupun murah. Bila tgk feedback2 kt ats ni, alhamdullillah mls dh la nk pikir psl BB ni. Tp cuma sye nk ckp, sye skang pakai dnars. Sye da pakai dh nk dkt setahun. 2014 sye start pakai, lps 3 bulan muka sye jd glowing, putih, ramai org puji pstu rmai org tnye pkai pe. Sye terus kekalkan pemakaian dnars smpai skang. Skang dah msk 2015, sye ade msk khemah kt sek, maklumlah msih plajar, sye xsempat nk pakai dnars sbbkan masa xde sgt. Sye msk je kawad kaki, setengah jam je, muka sye terus burn mcm org asli hukhuk

Anonymous said...

Sambungan...
Psl burn tu saya x fikir sgt, sbb mmg lumrah lepas khemah mmg muka sorang2 mcm org asli. Tp keesokannya lepas habis khemah, sye ddk rumah jer. Muka sye terus menggelupas. Dkt bhg. Hidung pling teruk. Tp disebabkan sye seorang pengguna yg konsisten dnars, sye ttp pakai jgk. Alhamdullillah muka sye ok balik, burn pn skit2 nk ilang. Sye nasihatkan, dnars krim malam jgn pakai sgt sbb tkut2 ade merkuri sbb sye bnyk kli apply kt muka mlm, esk2 pagi muka sye jd glowing putih pelik. Bila sye xpakai krim malam, xdelah plk bgn pagi muka glowing2. Skang ni sye cuma pakai krim siang je, Alhamdullillah stakat ni ok, jerawat pun xnaik mcm sebelum ni

Alina Adnan said...

Salam .. Sy nk share jika ad sesiapa nk mncuba hasil dr home made n bersih.. bolehla mcuba petua ni.. Cakur, Kunyit, beras di blender bsama air simpan kat dlm peti sejuk.. pakai setiap mlm sbm tidur.. amalkan setiap kali sbm tidur.. kesan pemakaian jerwat kita rasa pedih n gatal.. inshaallah jerawat akan beransur pulih.. :)

Nofy Indayani said...

Sy dah pakai produk ni bnyak lama...i dah pakai dekat 1 thn..x da hal pun dngn produk ni..produk ni bagus x da baham merbahaya...budak umur 12th pun dah boleh pakai priduk ni...

Nofy Indayani said...

Sy dah pakai produk ni bnyak lama...i dah pakai dekat 1 thn..x da hal pun dngn produk ni..produk ni bagus x da baham merbahaya...budak umur 12th pun dah boleh pakai priduk ni...

Anonymous said...

hai..aku baru je pakai bb ni. Lepas cuci aku tros pakai toner n night cream. Night cream dia, bapak ah, buat muka aku macam bersisik silver. Takut gile aku. bILA aku rata-rata kan, baru hilang. Dah la susah gila nak ratakan. Lepas beberapa puluh minit, aku rasa gatal2 kulit aku. Maybe sbb aku terpakai tebal kot. Aku mmg jenis xpakai pun krim2 ni tapi bila baca testimoni, cm gempak en, nak try ah. OK. pASTU tau ape aku buat? lepas gatal2 tu, aku tros bsuh muka pakai sabun dia. So rasa ok sket la. Aku rasa krim 100% bebas bahan kimia dia sangat nonsense. Ye ah sampai aku nampak bersisik silver (halus) kat muka aku, bila ratakan baru hilang, tak ke nampak sgt pakai bahan kimia?

pada pendapat aku, krim2 ni mmg selalunye bagi effect sbb dia tertempek lama kat kulit. Bad or good, depends pada keaslian kandungan. Aku budak pure chemisry tapi study local je, dan pada pandangan aku sendiri, walaupun testimoni gempak sekali pun, cuba elakkan untuk guna product yg mcm ni (yg tak bagitahu kandungan yg digunakan secara terperinci. Setakat pati ibu putih, jus berry, hello! Tu baru bahan bio aktif dia tau, perantaraan yg digunakan untuk bahan bio aktif tu lah memang so far pakai bahan kimia. Bidang kimia ini namanya kimia koloid. The way benda bio active tu nk masuk kulit, tu keje kimia koloid utk field kosmetik. Kimia koloid ni banyak, bukan sekadar kosmetik. G search). Kalau toner pun, berangin je, ada alkohol tu walaupun dia kata 100% bebas bahan kimia. Puih. So apa yg aku nk smpaikan ialah, kalau kate bebas bahan kimia tapi boleh hasilkan sabun berbuih, ah, jgn caye. Lec aku kata, tak semestinya banyak buih tu bagus, dan sebaliknya.Benda yg betul2 bebas kimia adalah penggunaan direct dari buah-buahan mcm tomoto, timun, lemon.

Wallahu alam. Mana yg salah, tolong betulkan. Ilmu aku setakat situ je.

So conclusion yg aku buat sekarang, aku taknak pakai bb product kat muka walaupun baru beli tadi. Aku akan pkai pencuci muka dia kat tgn je, tu pun tgn kiri kot. Tapi kalau gian sgt nk pakai, aku pakai ah skali skale. haha. Utk toner pulak, since dia berangin, aku suspek dia ada alcohol dan aku akan guna buat padamkan permanent marker yg mencontengi mana2 dinding. Krim malam dia pulak, so far aku tempek kat storage box, nak tengok esok physical cream tu tuka jadi ape. Tapi diorg kate kalo letak kat bibir bole jadikan bibir tak gelap. ntah. Sambil type ni sambil muka aku gatal sbnrnye padahal muka dah basuh balik kot lepas pakai krim tu. aduh

Anonymous said...

Saya pernah pakai BB selama 2 bulan. Kemudian brenti guna 2 bulan juga. Muk tetap gebu lembut. Cuma wajah x pinkish je la. X de apa2 masalah. Skrg saya pakai semula slepas ada offer skrg nih hehe

Nat asha said...

Salam, sy sudah mengguna bb blink selama 1 tahun. Alhamdulillah ,kesan yg positif :D

Nat asha said...

Salam, sy sudah mengguna bb blink selama 1 tahun. Alhamdulillah ,kesan yg positif :D

Anonymous said...

Mcm tegakkan benang yang basah sis..sbb melayu ni susah sikit..almaklumlah semua nak jadik cantik muke peloles pantang nampak product yg janjikan muke cantik..saya dulu pengguna tegar womder glow..mase tu sekolah lagi..so bajet pon ciput..muke plak jerawag pasir dan hitam je..bila pakai herm meletopsss tau..masuk kotak kedua..bila habis tu xde bajet dah..berhenti..muke yg peloles tu hilang entah kemana..dgn jerawat bayu bernanah timbul..muke penuh dgn bintik hitam..bila guna bb blink pon sama..berhenti je muke jadi sedehh balik..huhu..skrg sy guna aloe vera nature republic jek..tepek byk2..

jue ghani said...

Saya dah cuba. Baru pakai sekali terus naik jerawat, gatal2, kulit jadi menggerutu. Dah la kulit muka memang dah menggerutu pakai BB tu lagi teruk. Dia punya krim mlm and siang sama je macam produk yg lain. Warna and tekstur pon sama. Lepas dari tu terus stop. Membazir beli.

Anonymous said...

Google sana sini jumpa page ni, hm kalau product yg ada day cream night cream then sabun btk petak tu takyah la berani nk try. Baru 5,6 bulan pakai wow mmg cantik. Tunggu setahun lebih or skin dah takleh adapt or ada skip2 pakai. Im sharing this based frm my own experience. Now still dlm healing process. Mmg ada kkm and all tapi cuba bt research google semua yg pernah pakai dah 1year and above akn mcm2 effect. Lebih baik pakai product beli kt pharmacy or drugstore(watsons,guardian etc) Menyesal guna local product( yg jual kt jamu2 and kiosk2 tu) :'(

Anonymous said...

apa2 produk yang memberikan seawal 7 hari memang bahaya sebab memang ada chemical yg berbahaya my suggestion biar lambat asal selamat...jangan sebab nak cantik cepat memakan diri untuk selamanya

Zyra Nazirah said...

Nour ain sure ke ok? Nk try gak mi

Zyra Nazirah said...

Nour ain sure ke ok? Nk try gak mi

Anonymous said...

Bkn nk banned ke hape... kesian tgk mmber2 pkai bnda alah ni... masuk set ke 2 berketul2 naik jerawat batu, dgn berminyaknya... perghhh... trbaik produk ni...bkn sorang dua tp 4 5 org skali gus

fatimahzahraa nasir said...

Saya stop pakai babies blink,muka terus naik jerawat padahal muka saya susah nak naik jerawat even datang period

fatimahzahraa nasir said...

Saya stop pakai babies blink,muka terus naik jerawat padahal muka saya susah nak naik jerawat even datang period

Anonymous said...

salam ..
ini just suggestion je la ..
kalau boleh gunakan la produk yg natural made .. macam aloe vera saje ker ..
saya sekarang just stick ngan produk camtu alhamdulillah .. flawless nya pun okay
kalau boleh ikut sunnah rasulullah s.a.w semua ada kebaikan nya

Anonymous said...

so okay ke tak bb ni ?

ina dafinah said...

assalam...
better rawat kulit dengan mengamalkan suplement dan minum air masak yang cukup.

macam saya amalkan kapsul mutiara dan vit C alhamdulillah ketara perubahan kulit saya..
bukan saja muka bebas masalah..
kulit badan pun semakin cerah dan badan terasa lebih sihat..sakit2 sendi pun hilang.

berminat mencuba??
WA +6010-2026727

wechat Dinashopina

ina dafinah said...

Rawat masalah kulit dengan mengamalkan suplement..

saya salah seorang yang mempunyai masalah kulit muka..semua ada kat muka saya ni..

tp masalah saya memang malas pakai skincare..just cuci j ngan pencuci.

sampailah saya cuba makan kapsul mutiars dan vit c..alhamdulillah saya dapat kesan yang memuaskan.

kulit tak de masalah dan kukit badan pun semakin cerah..badan terasa lebih sihat..sakit2 sendi lun hilang.

berminat mencuba ??
WA +60102026727

alyaa adlina said...

bagi saya la . kulit manusia ni berbeza walaupon kite tak de masalah kulit . kalau dia pakai tak okay tak semestinya kite pakqi tak okay jugak . yang penting mak saya pesan jangan suke tukar-ii produk sbb tu lagi membahaya kan kulit . saya pakai bb dah sebulan ..sangat okay malah membantu hilang kan jerawat and bekas jerawat yg hitam-ii tu ..maybe belum masanye lagi jerawat tu nak keluar kot ..tapi saya percaya dia akan keluarkan jerawat sbb tak la produk ni selindung jerawat as long as kite pakai bb ni kan.lepas stop haa kau . hahahahah..bergantung

aimifathiha said...

Sayang2 semua, dengan semue coment diatas ni. Xkan lah masih lagi xragu dgn bnda alah ni. Saya pon ade pengalaman dgn produk mcm ni dlu sy guna tia amelia, mule2 fuss gebu,then azab, then nekad xnk gune pape dah. Xputih pon xpe asal x berjerawat.
Tp leps tu nk pki ape kan?? Kulit mesty ade sampingan vitamin kan,.. Ok mcm ni klu nk beli produk ape2 pastikan ia berunsur serum/vitamin itu sahaja ye. Sbb ape... Kulit kita ni hanya mahukan vitamin sahaja utk kekal sihat, dan of cos air kosong. So stakat ni sis boleh suggest kan produk skincerity dan myamyskincare, ok 2 produk ni berunsur vitamin, serum. Die bukn produk krim siang malam tghari petang ke.. Sis pakai Alhamdulilah merawat kulit. Nk putoh sgt tu x lah. Tp klu jerawat naik.. Day by day sihatlah.. Dan dia x melekit. Cubalah search internet produk ni

aimifathiha said...

Sayang2 semua, dengan semue coment diatas ni. Xkan lah masih lagi xragu dgn bnda alah ni. Saya pon ade pengalaman dgn produk mcm ni dlu sy guna tia amelia, mule2 fuss gebu,then azab, then nekad xnk gune pape dah. Xputih pon xpe asal x berjerawat.
Tp leps tu nk pki ape kan?? Kulit mesty ade sampingan vitamin kan,.. Ok mcm ni klu nk beli produk ape2 pastikan ia berunsur serum/vitamin itu sahaja ye. Sbb ape... Kulit kita ni hanya mahukan vitamin sahaja utk kekal sihat, dan of cos air kosong. So stakat ni sis boleh suggest kan produk skincerity dan myamyskincare, ok 2 produk ni berunsur vitamin, serum. Die bukn produk krim siang malam tghari petang ke.. Sis pakai Alhamdulilah merawat kulit. Nk putoh sgt tu x lah. Tp klu jerawat naik.. Day by day sihatlah.. Dan dia x melekit. Cubalah search internet produk ni

Si Pipi Merah said...

Cmne awk skrg mka dh ok k...myb awk alergic ng collagen.tu kot..colagen.kn berasas kn marine

Dyyla Adila said...

Boleh juga cuba Q' Sarra Beauty Skincare. Harga berpatutan tak murah dan tak mahal, kbanyakan org nak beli produk yg murah je tapi diorang tak tahu mcm mana kualiti produk tu. Sy pengguna Q' Sarra Beauty Skincare, mmg la tak masuk tv apa semua tu, tapi bagus juga, tak ada la tiruan sana sini kan, dulu muka sy penuh jerawat akibat menggunakan krim collagen plus vitamin E, tia amelia dan beberapa krim siam yg sy try untuk merawat kulit sy. Masa tu masih skolah so skincare pun cari yg murah je :((. Kini dah setahun sy setia dgn Q' Sarra Beauty. Masa mula-2 pakai mmg mengambil masa sedikit untuk merawat kulit muka sy, kwn-2 sy ramai mencuba dan Alhamdulillah semua sesuai dan berjaya. Lagi 1, ianya berdaftar dan mendapat kelulusan di bwh kawalan KKM. Tiada pengelupasan, pedih dan apa-2 kesan negatif. Sy ckp begini kerana sy pengguna dan sudah tentu sy bercakap tentang pengalaman sy juga kan. Akak boleh google tentang Q' Sarra Beauty ni dan selidik sebelum menggunakannya jika akak tidak yakin dgn penerangan sy . Sesungguhnya yg buruk dtg drpd sy, dan yg baik dtg drpd Allah S.W.T.. Wassalam

Anonymous said...

Kakak adik mak cik semua! skrg dah ada org promote nak jual brg2 kecantikan scr pukal uolls.. cthnya, jual krim siang & malam, scrub, toner, serum berKg Kg.. aihh.. korg blh search la kat instagram. NAMPAK tak permainan tu? Siap ada kat caption gambar lagi.. pernah ada artis & datin yg beli kat diorg. Korg blh compare la dgn produk2 tempatan yg lain tuu... sama x? Sama x?

nasuha chua said...

Dear, mostly produk tempatan ni fake or not sama ja component dia takda beza. N come from the same factory. Jika ragu2 boleh cek kat www.bpfk.gov.my ... Btw, jika sesiapa nak dapatkan konsultasi kulit bolh dpatkan dripda saya. Hrap saya dpt membantu :) nasuha (+6011-27535270)

nasuha chua said...

Mostly product tempatan malaysia ada mercury. Boleh cek di www.bpfk.gov.my jika kurg yaki.. Saya consultant n pakar kulit, from my knowledge, sbbnya kulit pemakai tiada tumbuh jerawat lagi, pori halus, nyamuk @ lalat pun tanak hinggap kerana penuh bahan beracun. Siapa brani sahut cabaran, hentikan pemakaian slama 2mggu dan lihat prubahanya? Wjah akan naik jrawat batu jika bhenti pggunaan bhan bgini.

nasuha chua said...

Betul tu saya setuju.. Dahulu hanya percaya kata2.. Skrg boleh lihat bukti di bpfk.gov.my ... Perlukan konsultasi kulit, sya boleh bantu.. Nasuha (+6011-27535270)

nasuha chua said...

Maaf menyelah. Saya consultant n pakar kulit. Tahukah kita? Produk yg memutihkan kulit dlm 2hari, 1mggu, 3mggu itu bahaya? Bagaimana ia boleh memutihkan dgn pantas? Sedangkan proses semulajadi kulit kita adalah 28hari bagi setiap lapisan.. Kita ada 7lapisan kulit. Boleh fikir logiknya??

Produk sbegini menghakis kuliy kita, oleh krana itu kulit kita kelihatan putih kemerahan. Kerana ia mendekati salur darah n saraf kita.

Nak tahu lebih lanjut n cari penyelesaian masalah anda? Boleh hubungi saya (+6011-27535270)

nasuha chua said...

Utk lebih selamat lepas ni cek produk tempatan d web www.bpfk.gov.my sbb produk local ni brg dia satu je yg lepas yg lain xlepas kkm tpi kata kat iklan semua ada kkm.. Jadi lebih berhati-hati ya.

Saya consultant n pakar kulit. Harap dapat bantu anda selesaikan masalah kulit dgn cara yg lbih slamat. Nasuha +6011-27535270

FASH said...

Sy pengguna babies blink selama 3 bulan.after that kulit sy jd sgt teruk.jerawat tumbuh satu muka.regret sgt2 sbb sebelum ni sy guna nutox dan kulit ok je.

Anonymous said...

Korang pakai cethapill ok. Gi beli kat guardian. Iols pakai 3 tahun dah sbb penat pakai produk krim mlm siang hasil hampehhh . Mula2 je ok then kusam muka korang.

But now Im using Mary Kay. Series bestttt baqq hangggggg!!!!

Anonymous said...

Produk mukabyg bagus bila tade bau and buih bila pakai. Contoh mary kay and cethapill.

Korang pakai cethapill ok. Gi beli kat guardian. Iols pakai 3 tahun dah sbb penat pakai produk krim mlm siang hasil hampehhh . Mula2 je ok then kusam muka korang.

But now Im using Mary Kay. Series bestttt baqq hangggggg!!!!

Anonymous said...

Sy guna bbies blink dkt 1 thun.. Alhamdulillah.. Oky.. Depend pd kulit muka kite sebenarnya..kne try 1/1 mana serasi. Klu sekali guna terus jadi and cantik tak laku la product lain2 tu.hihi

Juliana amalina said...

sya pakai krim bb blink tu awal 2015 stop bln mac..kira 3 bln je pakai..then stop je muka abes teruk naik jerawat penuh muka.. mmg sedih gila.. smpai skrg 2016 masih ada jerawat... jgn pkai sebarang kwn2..

Juliana amalina said...

sya pakai krim bb blink tu awal 2015 stop bln mac..kira 3 bln je pakai..then stop je muka abes teruk naik jerawat penuh muka.. mmg sedih gila.. smpai skrg 2016 masih ada jerawat... jgn pkai sebarang kwn2..

Nur Azifa Husna Abd Aziz said...

saya dah hampir setahun pakai babies blink. start bulan 3 tahun 2015 lepas balik dari kem askar. sunburn pun hilang. muka cerah. even x pakai cream everyday muka still xde masalah. maybe skrg bnyk yg tiruan sebabtu banyak effect negatif :)

ezz elissa said...

Sy pakai cpve tuu naik jerawat bnyk kt muka.. n then pakai babies blink mmg kurg jerawat tp parut jerawat kesan dr pkai cpve tu hitam2 kat muka.. n then i stop pakai then i pn pakai sabun umi i bli.. parut jerawat smakin nipis.. lpas ni nk pakai qu puteh plk haha... babies blink mlekit x slesa pakai walaupn brkesan .. tp penjual produk tu ckp babies blink sabun pncuci dia ad mekuri so jgn pkai sngt.. n kalo pakai babies blink kna pakai scrub muka .. bru lh dpt hasil... sy nk cuba blk lps parut2 jerawat sume ni gone.. kah3 ..

Anonymous said...

Salam. If nak tahu produk tu bahaya ke tak, cuma bakar atas sudu. Kalau hangus, means ada merkuri. Saya dah buat guna babies blink. Hangus. Tak percaya cuba sendiri

shou said...

Nak tanye heeee saya pakai pencuci muka dari TheFaceShop and saya ada guna moiuster Cetaphil.. Dua-dua tu elok ker? Saya langsung tak pernah guna skin care apa-2 just guna yang skincare dari syarikat besar mcm cetaphil , ganier and TheFaceShop hee u ouls tahu en TheFaceShop dari korea so if nak selamat pakai laa skincare yg dari syarikat besar-2 and made in korea or anything laa bit buat reseach dulu. Cuma skrg syaa nak tanyaaa Cetaphil elok tak?!

Salyana Salleh said...

Berdasarkan rujukan y sy laakukan, sbnarnya produk tempatan kitaa y berbbahaya berbanding produk luar.,rmai pgasas y hnya mmikirkan untg dr keselamatan produk.,ad sstgah pgsas ble dh dpt keelulusan kkm, bru mereka cmpurkan bahan y terlarang ,.

Kebanyakan produk tempatan jg adaallah repack & rebrand blek.,sb 2 tekstur produk lbh kurang je., and if kte gune produk n bkesan lam mse y sgkat,mmg ad bhan berbahaya.,tmbahan pula kalo kulit berubah sakan.,epidermis dh mkin menipis.,

blh amik tips cni :

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=556913494467780&substory_index=0&id=191607460998387

IZZATUL NADIA said...

saya pernah guna selama hampir 3bulan.. mula2 okay,flawless..ramai kwn2 kata ada perubhan,sbb sblm ni mmg kulit sy bmslh.. hbs satu fmly sy pon pkai produk tu jugak.. tp bila sy stop guna(cz muka dh ok), trus naik jrwt2 kecik dekat pp n sluruh muka.. teruk sgt.. tp, alhamdulillah. skg sy dh pakai tati skincare.. muka sy dh kmbali ok.. :)

Anonymous said...

Salam, saya pengguna babies blink. Alhamdulillah sepnjang pemakaian tu mmg okay la tadak apa2 masalah. Muka saya mmg jarang ada jerawat. Kalau ada pun time period n kadang2 timbul dlm keadaan tgh stress. Saya pakai babies blink ni dlm 3 bulan jugak. Tpi saya nk stop sbb satu hri tu kawan ada ws kalau nk tahu sesuatu produk tu ada merkuri ker tak kita kena try bakar dlu. Saya try letak sabun babies blink ni atas sudu then saya letak atas api. Then sabun tu cair warna kehitaman dn gelembung2. Mmg ada merkuri. Jadi saya trus stopkan pemakaian. Hrini dh hari ker 3 saya tak pakai apa2 product pun. Mmg saya ada perasan jerawat kecik2 mula tumbuh ���� saya takot sgt nnti jadi makin teruk ��.

Unknown said...

PRODUK KITA PRODUK KITA ATAU PRODUK KITA PRODUK REBRANDING APA KESAN DIA KALAU KITA PAKAI PRODUK REBRANDING

JEMPUT KE BLOG SY LADIES

SAYA JUGA ANTARA PENGGUNA BABIES BLINK YG TIDAK BERJAYA ^_^

BabyG Giant said...

Saya dah mencuba dan cuba untuk percaya tapi saya tak percaya lagi

Semua nya sama

Jemput tgk review sy n pasti uols fkir byk2 kali nk beli lagi

sera said...

Rancaknye...nak mencelah jgk la..huhu
kalau produk Syma Beauty pulak mcm mna? Selamat ke? Sy search testimoni pengguna SB rata2 sume cakap SB ni elok serta dpt merawat kulit muka yg rosak akbat penggunaan produk yg mngandungi merkuri.. boleh percaya ke? Ssh sy nk prcya prduk skincare buatan malaysia sbb prnh kne T_T 5 bulan pakai(d***s) mmg terbaik(!) kulit muka bersih, licin, glow n putih. Lps tu sy stop sbb rmai yg ckp prduk trsbut mngndungi bhn kimia sprti merkuri & hyd.. ape tah huhu. 2 hari stop jrwt kecil mulai tumbuh..muka hbs kemerahan, jrwt batu lps satu2 tumbuh..parut mkin bertambah (until now parut still ada) skrg sy just pkai sk2 je.. cleanser, toner, and clear lotion utk hilangkn parut(tu pun xhilang2 hhu).. tringin nk kulit glowing pinkish mcm org lain n yg pling pnting NO SIDE EFFECTS bila stop!!!!

Unknown said...

Saya guna produk ni lame.. 5 kali dah ganti.. better n better.. nak je cakap.. frequent user... kalau tinggal tanggung sendiri.. saya hanya pakai krim siang dan sabun muka sahaja and toner sekali sekala..night krim and serum bgi sya tk baik.. sebab effect dia memedihkan.. Alhamdullilah sya pakai krim siang, pencuci muka n toner.. okay tapi i tk guna selalu.. Result is better..

makchu deng said...

Sy pnah beli sabun al razi dua set terus.tp muka naik jerawat...xsesuai dgn sy kot..syg nk buang so sy jdikan sabun mandi..

dinosaurminions said...

SAYA SENDIRI DAH GUNA BABIES BLINK NI SIAP TAK PUAS HATI BELI LAGI SEKALIPPACK SEBB NAK TAHU BEST NYA PRODUK NI. REVIEW ADA DI BLOG SAYA. DAN IA REVIEW YANG JUJUR TIDAK BIAS PD MANA2 PIHAK, NAK TAHU EFEK DIA PADA SAYA SILA KE BLOG SAYA,

KESAN DIA AMAT MEYEDIHKAN .

http://dinosaurminions.blogspot.my/2015/08/babies-blink-penuh-merkuri.html

cik_intan said...

Aaaaa sy baru je beli.. Sy dah berbelah bahagi nk pakai ke tak ni .. Help me 😭

Sarah Fatini said...

Hell

Sarah Fatini said...

Saya dah pakai bb ni dah dekat 2 tahun memang takde kesan negatif cuma naik blackhead saja dikawasan hidung . Dulu muka licin cuma kurang cerah . Tapi bila pakai bb memang serius flawless sampai pimple tak berani nak tumbuh . Maybe yang muka merah , gatal and everything tu terkena yg tak ori ataupun tak bersesuaian dengan korang punya skin . Saya pernah pakai bb yg tak ori and itu lah kesan dia . So janganlah buat keputusan melulu kesian datin lyanaz :')

Sarah Fatini said...

Saya dah pakai bb ni dah dekat 2 tahun memang takde kesan negatif cuma naik blackhead saja dikawasan hidung . Dulu muka licin cuma kurang cerah . Tapi bila pakai bb memang serius flawless sampai pimple tak berani nak tumbuh . Maybe yang muka merah , gatal and everything tu terkena yg tak ori ataupun tak bersesuaian dengan korang punya skin . Saya pernah pakai bb yg tak ori and itu lah kesan dia . So janganlah buat keputusan melulu kesian datin lyanaz :')

Sarah Fatini said...

Ij

Unknown said...

Hai

Sarahfatinii said...

Hello . Saya pon pengguna bb . Saya pakai ok saje takde masalah . Cuma blackhead je yg tumbuh . Ramai feedback yg cakap bila dia pakai muka dia mengelupas , mengelupas tu sebenarnya kulit kita nk bertukar jadi putih and rmai yg cakap kulit dia jadi merah pedih and everything , itu sebenarnya produk bb tak bersesuaian dengan muka korang ataupun korang terbeli yang fake punya . So sebelum nak kate pape better korang kaji dulu like a profesional . Bukannya bb nak sama dengan cpve dah kata macam2 . Itu saja assalamualaikum.

iskandar zulkarnain said...

Ada alamat penuh x klinik ni.

iskandar zulkarnain said...

Ada alamat penuh x klinik ni.

yiennn said...

Saya taknak menjatuhkan sesiapa. Memang kata orang babies blink ni bahaya tapi saya cuba je pakai. Kesan dia memang superb gila. Kulit jadi lembut cantik macam baby. Warna kulit takyah cerita laa memang putih gila. Kata kengkawan dah macam mayat hidup πŸ˜‚ but lepas je saya tinggal produk tu, muka naik jerawat . i dont know sebab saya saya stop produk tu or memang dia punya kesan sampingan

yiennn said...

Saya taknak menjatuhkan sesiapa. Memang kata orang babies blink ni bahaya tapi saya cuba je pakai. Kesan dia memang superb gila. Kulit jadi lembut cantik macam baby. Warna kulit takyah cerita laa memang putih gila. Kata kengkawan dah macam mayat hidup πŸ˜‚ but lepas je saya tinggal produk tu, muka naik jerawat . i dont know sebab saya saya stop produk tu or memang dia punya kesan sampingan

Ppiey Yugio said...

skrg myface teruk giler. jd bercapok panau kt pp .mgkin disebabkn hakisan cpve. nasib dpt cover dgn tudung tp serius malu dgn mmber2. sbb time pkai cpve tuh mka flawless .suci. smua ni blaku dlm masa 6bulan . trdetik dlm hati nk cover balik mka nih. I try AZ beauty yg tbaru skrg. muka jd makin teruk .dlu after cpve just panau.nih tambah jerwat pasir kt dahi . dan skrg rasa nk bli bb sbb tgk mmbe pkai elok ja. tpi after baca smua komen. I think I should never trust local produk skincare.

Anonymous said...

Meletik tak cream mlm dia ?

Hema Malini said...

Oh god ! I baru nak order bb cream nie, just came here to know night cream dia melekit ker x mcm collagen cream but after read all comments Kat atas confuse pula nak believe ker tak πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“

fiekah bap said...

Maybe akak beli yang klon kot sebb jiran saya beli yang klon then dia berhenti pakai lepas sebulan dia beli lagi muka dia dah ok dah...

assyira haiza said...

Macam macam pendapat. Huhuhu aku guna bb jugak. Mula mula aku try bb la. Mula takut, tapi tengok membe lawo lawo, aku pun nak gak. Hahaha terus usha n tertarik dengan bb. Sebelum pakai tu doa supaya produk ni sesuai je dengan muka aku. Okayy Alhamdulillah everything okay. Dia kecutkan jerawat semua. Pastu lepas 2week membe kat skolah ada tegur, "weh kulit mengelupas doh " aku balik belek aa muka. Ada yg cakap nak tukar kulit tu. Aku pun ouh okay. Lepas dari tu kulit aku okay je tak takda kesan -ve pun. Pastu aku try keluaran baru dia yg queen blink kut. Hahaha yg tu haramm tak elok. Berjerawat habis. Pastu aku takda duit. Stop terus. Alhamdulillah takda pun kesan sampingan yg teruk.

Sekarang ni mmg bnyak produk kecantikan. Semuanya letak atas pada diri sendiri. Mungkin produk ni tak elok untuk kau tapi elok untuk orang lain. Yakin la sikit. Tak salah kau nak baca kesan yg -ve or +ve. Come on ,bayangkan semua kulit sama , semua kulit kita cuma terima satu produk yg sama ja. Tak laku la produk lain. Matured laa. Mungkin dia pakai elok sbb sesuai, kau tak elok sbb tak sesuai. Macam macam comment kau akan dengar. Macam coklat la. Setengah cakap coklat ni tak sedap setengah cakap sedap. Kulit pun sama . Nak lagi yakin google search senang. Baca detail. Takpayah dengar comment org. Kalau macam tu semua produk tak elok. Banyak banyak produk mesti ada ja yg tak sesuai.

ykmhn said...

awak beli kat mana ? saya baru je beli seram pulak nak pakai hm

Anonymous said...

Sama la kita sis..saya dah guna dari akhir tahun 2014 smpai skrg..masa pregnant hari tu malas nak tepek paper kat umah..stop kejap dlm 5 bulan..alhamdulillah ok je..jerawat xde langsung..skrg ni Datin Lyanaz kuarkan Produk baru saya siap jadi agent lagi..

Anonymous said...

pendapat saya, buat research dulu sebelom beli ape2 produk. kalau boleh, elakkan dr produk yg membuatkan KULIT MENGELUPAS, PEDIH, BREAKOUT (jerawat naik semasa pakai atau stop pakai), BOLEH PUTIH CEPAT, KRIM MELEKIT sebab dikhuatiri ada merkuri yg boleh menyebabkan kanser kulit.
sekarang saya bertukat kepada PRODUK ORGANIK (berasaskan tumbuhan dan buahan). lagi selamat.lagipon produk ni HOMEMADE (not rebranding) bukan ambil dr kilang. KRIM MALAM die pon TAK MELEKIT LANGSUNG warne pink pulak tu dan MESRA SOLAT. tiada kandungan MERKURI, HYDROQUINONE MAHUPON PARABEN. dan lulus KKM.
Masa saya buat research, saya dpt tahu yg founder die pernah breakout sebab pakai produk yg bermekuri. die tak keluar rumah selama 2 minggu. malu ade, fade up gile pon ade. then die nekad untuk buat produk skincare sendiri di rumah. kemudian terhasillah THE JUNNI SKINCARE. saya merupakan pengguna tegar produk ni kerana saya yakin produk ni betol2 selamat.
pernah kecoh satu kes pasal sabun the junni ni, cust complain sebab sabun jd BUSUK dan MASAM, tak boleh gune lagi. rupe-rupenye cust tertinggalkan sabun tu dlm kereta dlm tempoh yg lama. kan panas tu. maklumlah, The Junni ni kan organik, even buah pon tak boleh terdedah pada matahari dalam tempuh yg lama sebab nanti jadi buruk. saya hanya berkongi cerita. memandangkan produk ni selamat, saya pon decide untuk kongsi dgn semua dan jual sekali.
if korang nak tahu lebih lanjut or nak dptkan The Junni Skincare ni dr saya, bole terus ws 011 24207679.

bunga sofia said...

ape yg sy tahu la memg babies blink.ade kkm tapi night krim dia xde kkm.snarai dlm produk ad rcun berjadual..sekian terima kasih

«Oldest ‹Older   201 – 324 of 324   Newer› Newest»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....