Friday, August 22, 2014

interview penyelia asrama n17

assalamulaikum wbt...

waalaikumussalam wbt..


sungguh teruja bila dapat surat interview ni...
ye n17 je ponnnnn tapi sebab gomen punya pasal, sampai menitis air mata macam dapat jawatan gaji juta2...hihi

dapat sebelum raya suratnnya,..dah lama dah...
interview last week....
instinct kuat rasa dapat....
dan harap sangat dapat..
aminnn.....


sebab result pun belum kelur lagi,so masih boleh berharp...plz kawan2 doakaan sya semoga saya dapat jawatan penyelia asrama tu...aminnn.


ok ekceli nak share pengalaman and of kos soalan2 yang saya terima...


interview ni grouping...for me, tak berapa nak suka sebab nanti panel cakap kita tiru jawapan dan memang itu yang terjadi....

group saya 5 orang...range umur 20 -26....
mostly yang dah kerja....dan ada budak degree....


sebelum ni saya pernah dengar, kalau ada degree atau diploma...jangan bagitahu sebaab confirm takkan dapat jawatan tu...sebab kita ka  apply untuk taraf spm je....
ok yg ni saya akan cerita entry lain yer...


entry ni juz nak detailkan soalan yang mereka tanya pada kami...

basically...soalan pertama....opkos la....
ceritakan tentang diri anda...nama, study and pengalaman kerja.

apa persediaan anda sebelum datang interview...
yang ni, kompom la kami jawab cari maklumt tentang pentelia asrama...terus dia tanya tak de cari pasal dasar kerajaan ke...n dia tanya pasal dasar kerajaan yang latest ni...adoiiii kami tak tahu n takleh jawab..

sebab before ni saya pernah attend interview untuk jawatan n17, diaa juz tanya apa isu semasa yang awak tahu....

next, tanggungjawab atau tugas penyelia asrama...kompom la kami boleh jawab dengan baik, yang tak  bestnya tak mau bg jawapan sama antara satu sama lain..adodododoi


kenapa kami kena ambil kamu kerja...
yg ni senang je....puji je diri sendiri dan relatekan dengn kerja 
penyelia asrama tu sendiri..
contoh saya seorang yang teliti...sebab penyelia asrama ni memang kena cek atau timbang bahan mentah di dewan makan....and bla bla bla....

beza warden dan penyelia asrama...

cadangan aplikasikan internet untuk kemudahan asrama...
contoh guna sistem internet untuk order bahan mentah...

soalan maut....nama ketua pelajaran malaysia..
yang ni wajib tahu...


oh ye lupa...1 mlaysia? maksud dia ?


finally.....

semoga saya berjaya...amin...dan u alls....yang akan attend interview yang sama....gud luck...banyakkan membaca kisah malaysia..


1 comment:

Lia Ilnia said...

Gud luck! Moga berjaya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....