Saturday, September 2, 2017

Tenggelam timbul

Assalamualaikum wbt

Wah wah lama betul tak muncul...hihi...
Sebenarnya family saya dah berpindag, so masing masing sibuk packing dan unpacking barang masing masing

Lepas tu streamyx pulak tak de...memang tak de la nak ber bw kan...
Virus didi dah kurang sebab saya pun dah kurang pegang fon...

Cuti sekolah...
Saya ajak sepupu sepupu kecil join yaya main kat playground....seronok yaya main ramai..kalau tak mampu main sorang sorang jer...ditemani ummi baca buku...bahaha...

Yaya suka betul kalau sepupu sepupu kecil saya datang...sebab sepupu yang ni melayan dia...ada juga sepupu kecil saya yang gila tab...so dia tak rapat sangat...yer lag bila diajak main, tak dilayan..haha

Oh yer...selamat hari raya aidiladha...
Abah saya masuk korban tahun ni..
So saya bawa la yaya pergi tengok lembu kena sembelih...memandangkan kami tak pernah join kat situ, so tuan rumah dengan ramah tamah la interview saya....

Saya dah cakap....tu abah saya(sambil tunjuk arah abah)...tokki dia ni...(sambil tunjuk arah anak saya)...tapi mungkin dia salah faham abah as husband saya...

Lepas tu dia tanya lagi saya stay mana, saya cakap la stay kat kg xx...dengan ayah saya...lepas tu saya dengar dia cakap dengan anak dia...ohhhh....tu ayah dia....kan dia cakap abah dia tadi...haha

Lepas tu dia tunjuk kat sape sape ntah...tu kot suaminya...sebab saya dah malas nak jawab persoalan suami isteri terus je saya cakap saya tak de suami..berpisah...sambil sengih sengih

Ok tak stop kat situ...banyak pula soalan yang dia tanya...adehhhh....so nak tak nak saya jawab ajelah...
Kang kalau saya cakap suami mati accident karang dia tanya pulak..accident dengan apa...bila..kat mana...banyak pulak menipunya kang...

Pastu nak balik, salam salam....dia tanya....tak nak bagi anak kat orang ke....ohhhhh tidakkkkk.....ha ha...biarlah susah macam mana pun..saya tetap nak jaga yaya...haha...

Lepas tu saya terfikir...patutlah Ada orang tak suka bergaul dan tak suka pergi tempat orang ramai macam tu...sebab ada orang tak pandai nak stop soalan..dan ada orang tak pandai nak menjawab soalan...saya pun kadang kadang malas nak jumpa sanak saudara yang belum tahu kisah saya...malas nak menjawab sebenarnya...hihi

Kita kena tahu kat mana perlu letakkan noktah dalam perbualan kan kan =)

12 comments:

rel='nofollow'>Rin Hijabist said...

btul juga apa yg yaya cakp tu..btw, best pulak baca sni :D

rel='nofollow'>Noor Azlan said...

Biasalah nini, mulut orang... sabar je la...

rel='nofollow'>SalbiahM said...

salam aidiladha nini..nak buat cmane, ada orang spesis peramah.tak jawab dikata sombong.patutnya nini pusing pulak soalan kat dia, biar dia je bercerita..haha

rel='nofollow'>Nor Azimah said...

Hai Nini, akk tggu Nini update, oo..rupanya sibuk berpindah yea, takpe..settlekan dulu Mana yg perlu settle cepat tu.

Mulut org mana kan boleh ditutup..

rel='nofollow'>Rapunzel Cikilolo said...

hmmm. lain kali ckp sambil jeling. konform tak tanya lagi...

but then, semua nyampah ngan ko pula.

rel='nofollow'>norhidana miswan said...

ptt la agak lama senyap je... bizi pindah rupanya...

thn ni family akak n suami takde yg korban tp dpt la merasa daging korban bila ada yg memberi...

akak bosan betul klu jenis org yg baru jumpa pastu tanya soalan mcm2... paling nyampah soalan yg last tu, tak nk bg anak kt org ke? apa kejadahnya kalau kite ni ibu tunggal nk bg anak kt org lak? kite yg ssh2 ngandungkan dia nk bg kt org... entah apa2 org yg bg soalan... boleh menimbulkan marah

rel='nofollow'>mamapp said...

Haa.. muncul pun nini lama x dgr cerita. Bertabahlah mini mmg ramai org yg bzbody mcm.ni

rel='nofollow'>Raihan Shaklee said...

1st time komen kat blog nini. Bertabahlah.hehe.

rel='nofollow'>nadhie wueen said...

owh biasa kalau org jawab berpisah, mesti lah faham & tak tanya lg kan sbb soalan tu membuatkan org yg ditanya kurang selesa. pelik pulak bila makin ditanya. huhue.

actually awk berhak samada nak jawab atau taknak. if taknak cakap je "Maaf topik ni buat saye kurang selesa, boleh tak kita borak hal lain"

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Tak terkejut ke Yaya tengok lembu kena sembelih? Yelahkan darah banyak...

Manusia terutamanya org tua selalunya mmg mcm tu Nini. Bukan niat nak bizi body kot, cuma sekadar bertanya je. Maafkanlah hihi....


rel='nofollow'>CikLily Putih said...

wah busy ekkk

rel='nofollow'>QasehnyaRania said...

Dh lalui zaman ber ttc tu
Dh tnya tnya tnya..
Sabaqqqq aje lah. Kann

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....