Saturday, March 6, 2010

.....

Tinggi anganannku tidak mahu bayar ptptn…meaning to say, aku kena dapatkan dekan la….grad dengan dekan…barulah aku tak yah bayar ptptn. Dan kata2 ini, terlepas dari ulas bibirku di hadapan seorang teman. Sebelum ni memang pernah cakap kat kawan2 yang rapat dengan aku dan mereka semua bagi semangat. Yes you can do it. Sempat lagi tu….hm…terima kasih kawan-kawan kerana member semangat kepadaku. InsyaAllah aku boleh dan aku akan lakukannya…

Dan kata-kata yang sama juga terkeluar dari ulas bibirku di hadapan seorang teman yang aku tidak tahu mahu katergorikan sebagai apa. Sebagai pemberi semangat atau pemutus semangat. Haha…sebabnya dia cakap kat aku, tak sempat tu you nak kejar, coz pointer you diz sem tak sampai 3.unless every sem you dapat 4.00.

Aku cuma diam. Makanya pointer aku 2.98. tak delah jauh sangat nak g kejar. Dan yang aku realize…kata-katanya itu sebenarnya menambahkan semangat pada aku untuk membuktikan bahawa daku boleh capai dan kata-katanya itu tidak benar. Hahahaha….lama aku cuba sedapkan hati supaya semangat ku tidak hilang untuk meneruskan angan2ku dan menjadikan ia sebagai satu reality. Aku fikir dan terus berfikir….hm…why not. Aku Cuma perlu berusaha…dan kejayaan itu bukan kerja aku. Semuanya dari Dia. Kalau Dia kata jadi, maka jadilah.

Mungkin pada padangan kita sesuatu yang telah berlaku itu tidak lojik. Tak tercapai dek fikiran kita. Jadi sekarang tugas aku hanyalah belajar berusah dan tidak lupa untuk berdoa. Apa sahaja kata orang ; tak dapat tu, penat je…tak yah la berangan…what ever. Ada aku kesah…ups cam marah lak kan. No la, juz kasi sedap hati. Semuanya di tanganNYA….kalau betul itu rezeki aku insyaAllah aku akan dapatkannya…walau apa cara sekalipun….

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....