Wednesday, April 6, 2011

Bob Lokman berubah...

sebelum ni...aku pernah post kisah aku masih dara...yang mana si sofea tu nak berubah ke arah kebaikan, tetapi beria pula kawan2 dia tamo bagi n kutuk2 bagai kan...lumrah kehidupan...memang susah pun nak buat baik...buak baik orang kata, biak jahat kena kutuk...jadi ?nilailah sendiri....kita yang pilih jalan hidup kita...bukan orang lain....kalau betul kita nak buat baik....biarlah apa orang kata...selagi apa yang kita buat tu betul...teruskan lah....

cerita pasal benda ni...bukan nak story pasal politik....tapi hari tu
aku tengok raja lawak...opkos yang da lama...kalu tak silap musim terbaru ni...yang pengkritik dorang tu ada afdlin shauqi, baby face n david teo....cian kat aku..punya la da lama, makanya aku baru tahu...hahaha...tu pun sebab bosan2 so berjalan2 di youtube....realese tension...

tersentap n terkejut apabila Bob Lokman, tetiba tarik diri daripada menjadi pengkritik raja lawak...tataw la ini main2 ke, saje je nak wat gempak ke, atau betul2...le
pas tu terus la aku google pasal dia...n terjumpa la beberapa blog yang bercerit bout Bob Lokman ni....
antaranya...


http://psycho-mate189.blogspot.com/2011/03/pentas-baru-hiburan-oleh-bob-lokman_20.html

http://abang81.blogspot.com/2011/03/bob-lokman.html

http://www.kl-today.com/?p=14069

Alhamdulillah kalau semua ini benar…bukanlah aku nak menafikan…tapi yalah, dunia cyber kita tataw mana betul mana salah…terlampau banyak sumber kan….

Tapi, yang buat aku rasa sedih bila aku terbaca blog ni….http://kelabchedet.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3962

Bukan niat aku untuk mengadu domba….tapi seperti ayat aku dalam perenggan paling atas…memang susah nak berubah….terutamanya berubah kepada kebaikan…..dalam movie Aku Masih Dara pun….ada tunjuk scene yang sama…ah tak perlu aku ulang benda yang sama…sebab kadang2 aku sendiri merasai benda yang sama…

Ada seroang teman….dia sendiri tak ngaku dia memang tak solat….ntah camana, dia dah berubah…dia cakap sebabnya berpunca dari aku…sentap denga kata2 aku…ntahlah, ekceli niat aku nak bergurau je masa aku cakap tu, tapi dia boleh sentap plak kan…

Lebey kurang cam ni la aku cakap….ai K (bukan nama sebenar opkos) dah tahun baru…bila lagi ko nak berazam nak solat ni….

dan sekarang dia berubah…dia sendiri yang cerita kat aku….tapi yang buat aku sedihnya, bila ada sorang teman, perli dia cakap cam ni….ai K, ko solat ke ? Aku ingat lagi ko pernah lepak n makan2 ngan aku tym zohor hari jumaat…ko slumber je tym tu…

aku diam je…sebab aku sakit hati bila dia cakap cam tu….tu dulu okey…skang ni si kawan da berubah…so perlu ke nak ungkit benda2 tu lagi…kenapa perlu ungkit…kenapa tak boleh bagi support…kalau ye pun dulu dia jahat sangat, salah ke kalau dia nak berubah…tak salah kan…nape kita dengki plak, kalau kita tak nak berubah, kenapa perlu kutuk n mengata kat orang yang nak berubah…

hm ntah lah….apa yang aku boleh simpulkan….berbuat baiklah selalu…sebab bila kita pernah buat jahat, n kita nak berubah, manusia kadang2 tak pernah lupakan kejahatan kita…mungkin dia lupa, kita hanyalah manusia biasa yang tidak pernah lari daripada melakukan kesilapan…atau dia jeles sebab kita dah berubah…makanya dia…erk….

N kalau kita nak berubah kepada kebaikan….buatlah betul2…hadapilah cabaran yang mendatang dengan tenang…semoga kita berjaya berubah menjadi orang yang lebih baik…yang dahulu kita jadikan pengajaran…supaya kita lebih bagus pada masa akan datang…insyaAllah….

3 comments:

rel='nofollow'>Aku Si Pujangga said...

berubah untuk yg lebih baik..

rel='nofollow'>iqbalsyarie said...

Nice post. sungguh ni. tak tipuu ni!

Anonymous said...

[url=http://kaufenviagragenerika50mg.net/]viagra ohne rezept[/url] viagra preise [url=http://achat-viagra-pascher.net/]acheter viagra[/url] viagra achat [url=http://comprarviagragenerico100mg.net/]viagra[/url] viagra 25 mg precio [url=http://comprareviagragenerico50mg.net/]costo viagra[/url] prezzo viagra 25 mg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....