Sunday, April 3, 2011

AKU MASIH DARA

ok aku tahu cerita di atas sudah agak lama...makanya aku baru tengok tadi...baiklah...;p
tengok citer ni pon sebab rasa cam da bosan tataw nak wat pe...sebenarnya sejak 2-3 hari
ni setelah pemergian seorang teman....aku rasa kehilangan, dan aku rasa macam lost...
tak pernah wat post bout her, sebab nanti aku rasa sedey...tapi tengok la, mungkin nanti wat post bout her kot....erm...

ok back to da story...ekceli nak story pasal cerita di atas...mungkin kepada sesape yang tak minat malay movie akan cakap citer ni tak best..memang la da taw da citer dia camana..da dapat agak da wat will happen kan...memang da tawu awal2 ending dia camana...biasala drama melayu kan...ala novel melayu pun cam tuh gak..sama je..haha

tapi kan...aku tataw la...semenjak balik dar Smart Generation Camp tu kan...aku rasa sumthing...macam ada perubahan dalam diri...kem yang sangat memberikan kesan pada aku..ya memang kem dia biasa2 je...sebab aku pernah join kem yang lagi gile2 best, gile2 padat, gile2 penat, gile2 pscyho....kem ni relax2 je...tapi memang beri impak yang besar pada diri aku...aku rasa aku banyak sangat dosa...aku rasa insaf....dan aku rasa, macam aku nak berubah....pelan2 la kan...

dan kembali pada movie ni...macam watak sofea...nak berubah....ke arah kebaikan...dan betullah, bukan senang kan nak jadi baik...banyak pula halangan luaran...terang lagi nyata...si kawan dua orang tu sibuk nak ajak kawan buat jahat lagi...tamo bagi kawan peluang untuk berubah langsung....dan aku teringat kata2 kawan aku....bila dah sesat...semakin sesat..Ya Allah...minta dijauhkan....

movie ni memang biasa....tapi memang terkesan la...means, sangat memberi kesan kepada aku....banyak nasihat dan pengajaran....skrip dia....menyentuh jiwa la juga....sesuai untuk org yang ingin berubah kearah kebaikan....

dan paling tak leh blah...tetiba rasa macam suka kat dia ni...hahahaha...tolong la ye..please la..aku taw ramai yang suka watak dia...tapi aku tamo la kan tetiba boleh suka ngan dia sebab watak dia kan..memang la watak dia best gila...da la ensem..erk...kalaulah...ah dan dan berangan...ok full stop....
pastu terjumpa plak gambar ni kan..okeylah..dah tak suka dah,.....hahahaha...dia pakai songkok, kopiah bagai tu sebab watak dia...g pun ni dia yang sebenar...tapi tataw la kalau dia pun berubah kan..kalau dia berubah Alhamdulillah...semua orang boleh berubah ke arah kebaikan...cuma tataw bila...tapi kenapa perlu tunggu....kita tahu ke bila kita nak mati kan...so get prepared !!!


dan semua gambar diatas semestinyala dari pak cik google..credit to google... ='p

1 comment:

rel='nofollow'>Cik Eka said...

akak pun baru tengok cite tu malam tadi la...

memang kalau nak berubah tu,kekadang ada halangan....

:)

tu kena kuat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....