Saturday, May 14, 2011

QUIZ

masa interview macam2 benda yang kena tanya....kadang2 tu tak terpk pun....antaranya...

  1. berapa ramai orang minum coke
  2. pilih satu nama buah dan terangkan kenapa ?
  3. anda sedang menaiki sebuah kereta mewah, ada dua seat je, masa tu hujan lebat siap degan guruh sekali....then anda limpas bus stop. kat bus stop tu ada seorang nenek yang dah nazak, ada seorang doktor yang pernah menyelamatkan nyawa anda yang hampir mati dan seorang lelaki/perempuan (jantina bergantung, kalau anda lelaki, orang ke 3 adalam perempuan dan sebaliknya) yang sangat anda minati...sudah lama anda mencari peluang untuk bercakap dengannya. so siapakah yang menjadi pilihan anda untuk membantu.
  4. sila lukis gambar di belakang kertas rm 1.

see....tak expect kan soalan-soalan cam ni, benda2 ni suma ekceli nak duga iq kita je...so jom...test your iq now...

Quiz to promote lateral thinking.

a) There is a man who lives on the top floor of a very tall building. Every day he gets the elevator to the ground floor to leave the building to go to work. Upon returning from work though, he
can only travel half way up in the lift and has to walk the rest of the way unless it's raining.
Why ?

b) A man and his son are in a car accident. The father dies on the scene, but the child is rushed to the hospital. When he arrives, the surgeon says, "I can't operate this boy, he is my son." How
can this be ? (A surgeon never operates on a close family member.)

c) A man is wearing black; black shoes, socks, trousers, lumper, gloves and balaclava. He is walking down a black street with all the street off but somehow manages to stop in time. How did the driver see the man.

d) Why is it better to have round manhole covers than square ones ?

e) A man went to party and drank some of the punch. He then left early. Everyone else at the
party who drank the punch subsequently died of poisoning. Why did the man not die ?

f) A man walks into a bar and asks the barman for a glass of water. The barman pulls out a gun
and points it at the man. The man says "Thank You" and walks out.

Jawapan ? semuanya ada jawapan kalo anda rajin fikir....=D

2 comments:

Zee.Zee™ said...

ohh susahnya..
interview apa nih..?? =.=''

nini said...

soalan no 1, interview petronas kalo tak silap...soalan no 4, cimb....yg lain lupa la plak..hehe...n yang quiz in english tu, juz a quiz i got from da ldk...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....