Wednesday, July 27, 2011

tamo kawan dengan awak sebab awak slow....

aku ada kenal seseorang...sorrylah, nak perasan pandai sat na...jangan muntah baca entry ni sampai habis okeh....=p budak tu baru je lepasan spm.....nak kata bodoh cam melampau la plak...ok lah dia ni slow sikit....selalu kena buli sebab dia ala-ala lurus sikit....erm....


kalau aku nak gtaw dia apa-apa, aku kena explain betul-betul kalo tak dia tak paham...erk...kadang-kadang tensen gak...malas nak explain panjang-panjang...da la aku ni kalau bab explain2 ni fail...hehe....


aku selalu gak buli dia, tapi dia still suka kawan ngan aku...haha....orang lain selalu buli dia...cian dia...aku buli cara baik okeh...suruh dia buat itu ini....alasan aku, supaya dia cepat ingat...hehe...=p


sebenarnya apa yang aku nak sampaikan kat dalam entry ni simple je....sebab aku dah taw dia slow...so bila aku nak explain, aku kena explain betul-betul....kalau nak suruh dia buat kerja papew je, aku kena recheck balik, takut salah...kadang-kadang dia careless melampau...so aku dah tau dia cam tuh, aku kena careful dengan dia...bukanlah tak percaya....tapi tuk elakkan dari salah buat.....tapi dalam masa yang sama, aku selalu cakap kat dia...dia kena fokus, dia kena peka, dia kena careful....


ye lah, nak marah pun...tak guna..sebab kita da taw kelemahan dia.....kita la yang kena tolong dia....tolong dia improve her self...tapi bukan dengan cara marah-marah.....


bila kita tahu kelemahan dan kekurangan seseorang....kita kena sentiasa alert....sebab manusia tak sempurna....contoh simple aku bagi....



bila aku tanya mimi exp date untuk roti bila, selamba je dia jawab...dengan penuh confident....bila aku tanya hari ni berapa hari bulan, jawab pun dengan penuh yakin....dah taw perangai dia camana, aku akan check balik calender.....kalau betul, aku cakap betul...kalau salah..siap dia aku membebel...hahaha...

3 comments:

adeeb khairudin said...

hehe. betol2. org camtu kite kene tolong die. tapi kekadang nek geram jugak. hihi. selamat berkawann. keke

WuMing said...

Ada kawan kita slow atau ada kekurangan... Tapi mereka mungkin ada kelebihan di tempat lain.. Ada yang nampak bijak tapi perangai buruk...
Bergantung kepada kita laa...
WuMing tak kisah kawan slow atau lembab... Asalkan boleh dipercayai...Tak tikam belakang...

Umi Asura Sanusi said...

org ni macam-macam sikap & perangai..barulah dunia ni x boring kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....