Sunday, July 31, 2011

x dapat status confirm sebab bos saya kejam....

kalau dah kerja 3 bulan dan ke atas...kita akan dapat status confirm....tapi kawan aku, pernah bekerja sampai 5 bulan, tak dapat status confirm pun....erm...kesian kan.....apa yang korang fikir kalau korang kat tempat dia....
mesti ada antara kita akan cakap...jahatlah bos dia tu, mesti bos dia sengaja nak pekenakan dia, mesti bos dia tak suka dia sebab tu dia buat cam tuh...dan macam-macam la fikiran jahat dan tak elok yang datang.....kan ? macam aku la, at first aku pun ada la terfikir cam tuh...cam kejam je bos dia wat cam tuh...sian dia...


skang ni aku plak....aku baru je keje 2 bulan, aku ingatkan kalau keje cukup 3 bulan, memang akan dapat status confirm, tapi rupanya tak...tengoklah, kalau bos aku ada foward aku punya details ke hq barulah aku dapat status confirm....ini bermakna..(ayat skema tetiba) aku kena la belanja bos aku makan, puji bos aku lelebih, bodek dia macam-macam, kipas dia...rajin ke tak, bertanggungjawab ke tak,  pandai wat keje ke tak...tu na dia...kena tackle bos dulu.....baru boleh dapat confirm.....


ok ok....aku bukan macam tu ok.....memanglah, kadang-kadang mungkin kita fikir macam tu....kita buat kerja bagus pun, tapi kalau bos tak suka kita...memang mintak mahap la ye nak dapat status confirm.....sebab tu kita kena pandai tackle hati bos.....kan kan kan ?


sebenarnya......macam ni......mungkin kita nampak macam tuh....mungkin kita rasa kita kena tackle bos kita.....mungkin kita rasa bos kita unfair....tak suka kita bagai.....tapi kita lupa satu benda.....


kita tak dapat.....sebab tu mungkin bukan rezeki kita......kalau dah rezeki kita....tak perlulah risau....bos benci ke, bos tak suka ke, bos menyampah ke....kalau dah rezeki kita, dah takdir kita untuk dapat status confirm selepas 3 bulan, insyaAllah kita akan dapat......yang penting, kita buat je keje dengan sebaik mungkin....kalau dah buat sebaik mungkin tapi tak dapat status confirm jugak.....tu mungkin bukan rezeki kita.....segala yang berlaku ada hikmahnya...kita je kadang-kadang tak berapa nak nampak benda tu.....

kalau nak murah rezeki....rajin-rajinlah baca ayat seribu dinar....


jap jap...nape nak sangat status confirm ni ? sebab bila confirm ada la kenaikan gaji....=D

4 comments:

rel='nofollow'>iena_mieyna ^^ said...

hihi.. x pe.. jgn risau.. rezeki ada di mana-mana...Allah maha adil.. :) salam ramadhan al-mubarrak... ^^

rel='nofollow'>dhiera said...

kadang2 ada company yang strict, dia akan confirm setelh 6bulan~

rel='nofollow'>WuMing said...

Selamat berposa

rel='nofollow'>nini said...

iena : yerp...rezeki ada dimana2...kalau pegang yang tu mesti kita tak fikir bukan2....=D thanks a lot =D

dhiera : huhu...saya budak2 yang baru nak rasa kerja...tak berapa tau pasai kerja ni..hihi...tq for da info =D

WU MING : selamat berpuasa...lelaki taleh cuti puasa okeh...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....