Monday, July 11, 2011

blog saya best tau.....

budak uni xxx : uni saya besar....cantik...
budak uitm sabah : oh....uni akak ni ada cawangan tak ?
budak uni xxx : ada..kat yyy...
budak uitm sabah : oic....jadi yang ni memang kampus utama la kan....kami kampus cawangan je...memang la kecik...kalau kat shah alam pun besar....(padahal lom penah jejak kaki p uitm shah alam)

dan kedua2 budak berlainan uni ni pun berjalan la dalam uni xxx....

budak uni xxx : kat uitm tu, tak leh masuk macam tu je eh ? kena tunjuk matrix kad bagai...kat sini senang je nak masuk....
budak uitm sabah : memang la kak...untuk keselamatan....
budak uni xxx : tengok tu...cantik kan...bla bla bla....(sambil memuji uni dia)

jalan-jalan lagi.....
budak uni xxx : kat sini boleh nampak laut...cantik kan....tengok ni...da boleh bergolek-golek macam filem hindustan dah......(kawasan rumput...cantik 'konon')...tu banjaran bla bla bla...cantik kan...leh nampak dari sini
budak uitm sabah : (dah start menyampah, asyik dok puji uni dia, kutuk uni kite..) erk akak....kat sini boleh tengok gunung kinabalu tak ?
budak uni xxx : tak tahulah dik....
budak uitm sabah : kalau kat kolej kitorang kan, boley nampak mount kinabalu...kawan saya selalu tengok mount kinabalu pagi-pagi......


------------------------------------------------------------


kat tempat saya kan, kalau awak pergi...bersih....tadek habuk langsung....

kat sini pakai mesin ke ? senang la kerja awak, tayah bancuh air.....

kalau kat sana kan....bla bla bla (sambil memuji tempat dia)


..............................................................................................

dua situasi aku bawakan....situasi yang menyakitkan hati bila mereka datang tempat kita dan buat perbandingan....erm......
dan bila mereka bawak kita berjalan tempat mereka.....dok puji tempat dia je.....
mulalah kita nak cari kelemahan tempat dia......masa aku dok jalan-jalan kat uni xxx dengan akak yang suka puji tempat dia tu...hilang kagum aku..memang la uni dia cantik...aku taw, tapi bila dia dok puji bagai, mulalah aku start mencari kelemahan dia...dan aku dah jumpa pun apa....tapi tamo la cakap...biar aku je yang tahu =p

bila kita mula memuji diri.....orang akan cuba mencari kelemahan kita.....tapi bila kita merendah diri, orang akan menerima kita seadanya....

macam ni...

 A : rumah saya bersepah.....sorry la ye...
 B : eh tak la....ok la ....tak de nye bersepah...saya tengok ok je....

tapi kalau kita memuji diri

A : saya tak suka kotor2 ni...rumah saya berkilat,.....tadek habuk pun....tiap-tiap hari saya cuci...
B : tiap-tiap hari ? rajinnya.....saya pun nak wat cam tu tapi tu la, saya kan bz...bla bla bla bla
(B dah taknak kalah.....)

erk faham ke entry kali ni....tak pe....kalau tak faham mungkin belum terjadi pada diri kamu semua...kalau dah terjadi mungkin akan faham....eh...blog saya ni best tau...hahaha

2 comments:

iPai said...

tajuk dgn entri ? hehe

ala biasa laa tuh .. kadang2 kita memang rasa bangga kan ..

boleh teka U mana tuh ? UMS ? hehe

kawan2 cerita UMS cantik .. tak pernah nak singgah

nini said...

hahaha...kan tajuk tu cakap blog ni best (konon) memuji je...makanya...erk....

hehe...u mana biarlah dirahsiakan....hehe =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....