Monday, July 11, 2011

berakhirnya minggu 'sakit'

minggu-minggu 'sakit' untuk kami bertiga.....dah lepas....sekarang kat tempat kerja dah cukup orang....cuma masih memerlukan 3 orang perempuan lagi untuk jadi kawan aku....ye lah, aku sorang je bunga di taman larangan...wah gitu kan....

banyak benda yang aku belajar....banyak hikmah yang berlaku.....betullah...masalah tu mematangkan kita...dari aku budak baru...yang tak tahu apa-apa...kena amik tahu...sampai management kat kl pun kenal aku...yelah, tiap hari depa kal, aku yang jawab call....erm....


hubungan aku ngan abang lan (bukan nama sebenar) dan amin (pon bukan nama sebenar) dah semakin rapat....sebelum ni tak rapat sangat, rapat gitu-gitu je...sebab aku lagi rapat dengan staff perempuan...sebab kami sama-sama berpenat selama seminggu....dari pukul 8 pagi sampai pukul 11 malam.....lepas ni dah tadek dah aku nak nengok muka amin yang mengantuk....datang kerja, muka macam baru bangun tido....aku plak, asyik nak rehat dua kali je...sebabnya aku dah tak larat...m.e.n.g.a.n.t.u.k...attendance pun aku dah tak amik peduli...memang da lewat lebih dari 3 kali dah...memang kompom aku dah tak dapat attendance allowance rm 100....


minggu ni aku dah boleh kerja macam biasa...tak pelu buat ot gile setiap hari...dah boleh bukak blog, jalan-jalan, tulis entry.....dan aku dah boleh senyum sampai telinga.....sebelum ni, aku dah tak pedulik, lantaklah customer nak cakap aku sombong ke, berlagak ke, muka cuka ke, muka da la buruk tapi tamo senyum ke....sebab aku memang dah penat nak senyum....dalam otak, aku nak balik tido je.....tapi sekarang....da boleh senyum seindah suria dah...=p


okeylah...entry ni hanyalah catatan hidupaku...buat kenangan hari-hari esok.....bila aku baca balik....tentunya segala yang telah berlaku akan tertayang di mindaku.....mungkin entry ini ada sesuatu buat kamu...aku tak tahu....=D 



kadang-kadang....walaupun hanyalah catatan hidup seseorang.....tetapi mampu membuka dan mengingatkan kita kisah hidup kita...mungkin ada persamaan....atau mungkin juga kaitan....=D

5 comments:

iPai said...

waa .. kalau dah sihat ok laa .. teruskan jaga kesihatan .. jangan sampai jatuh sakit lagi tau .. !!!

WuMing said...

Rakan sekerja memang laa macam itu.. mula-mula tu agak renggang... lama-lama ok laa...Asalkan kita nak berkawan...

nini said...

ipai : 'sakit' sebab terpaksa ot.....hihi...btw thanks =D

Wuming : betul tu...yang penting kita yang nak berkawan...=D

WuMing said...

Skarang nini dah berkawan dengan WuMing... kan dah tambah seorang kawan....

nini said...

thanks wuming...ada kawan baru =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....