Tuesday, August 9, 2011

dok kat sana 3 tahun pun tak pe...

wah bercerita tentang diri sendiri je kan....
saje teringat kenangan lalu...=p

dulu....
masa lepas spm....
kawan2 sume dapat matrix...
aku tak...
sedey je =(


pastu check maktab...
teringin gile nak jadi cikgu....
pun tak dapat...
sedey lagi...=(


pastu tetiba abah tanya....
kalau dapat kat sabah camana ?
(masa tu upu lom kuar...so harapkan upu je nih)
okey......best.....!!!!
abah tanya lagi, balik raya camana ?
selamba aku jawab dengan penuh confident...
tayah balik-balik 3 tahun pun tak pe bah...
dok la kat sana....kerja...
amboi ko...cakap seronok je...bahagia je...
yang peningnya mi abah...dok risau kat anak pompuan dia nih...


satu hari...
ada posmen....
g jenguk...
dapat offer letter uitm....
perh....senyum sampai telinga.....
tak sabar nak buka...
sekali tengok....
dapat offer kat

UiTM SABAH....
hamek ko....
terus kal abah....
abah cakap, pergilah kalau nak pergi...
mestilah nak kan.....


finally.....
beraya lah aku kat sabah 2 kali....
nasib baik, cuti semester aku balik jugak....
kalau abah aku pegang betul kata-kata aku....
tayah balik 3 tahun...
na...ada yang menangis tak berlagu....
=p

oklah...nak stop kat sini dulu ...=D

9 comments:

rel='nofollow'>CIK MAY said...

baru la tau erti rindu 3 thun tak balik beraye.. =)

rel='nofollow'>nini said...

dah kena baru taw....hehe...=D

rel='nofollow'>gedek! said...

tak pernah sampai sabah...

teringin!

rel='nofollow'>ShErA said...

salam kenal...

seronok tak belajar seberang laut... teringin nak pegi..

rel='nofollow'>Nor Fadila Rosli said...

ila dah singgah kat url yang nini bagi..wow..naik flight ke sampan? owh maaf salah soalan..hehe..amek corse ape tu nini? :) jage diri baik-baik..jauh tu...

kawan baik ila jadi MA (medical assistant) kat sabah..ramai orang pesan kat dia macam ni.."ko elok2 orang kat sana kuat manderem"..jadi ila pun nak pesan kat nini...versi lain sikit.."nini jangan main mata tau ngan orang laki sabah..kang dorang hembus2 kang..hehhe..carefull k.? :)"

rel='nofollow'>lia AKA milo said...

hihihi..ta pernah berjauhan dengan keluarga sejauh itu.huhuhu

Lia tag nini kat segmen ni :)

http://liailnia.blogspot.com/2011/08/segmen-promosi-blog-500-follower-ke.html

rel='nofollow'>z a z a said...

ho ho ho. nasib baik abah baik hati, klu x..

hihihihihi,

saye x pernah pi sabah

rel='nofollow'>nini said...

gedek : uncle...jom p sabah....air asia murah je...insyaAllah mampu =D

Shera : Alhamdulillah...jauh berjalan luas permandangan...nak nak jauh dari parents....baru reti nak berjimat...tettttt....=p

rel='nofollow'>nini said...

ila : kisah main mata....tettttt....memang ada cerita tentang itu...hahahah....=p


lia : tak pe, nanti boleh rasa camana berjauhan ngan family...=D


zaza : ayah mana tak sayang anak...walaupun anak dia cakap besar...hehe..=p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....