Sunday, August 14, 2011

rejected......terdiam tanpa kata

semalam....aku suruh Idlan tranfer roti...
yela, kat tempat aku ni roti frozen...
so lambatla kembangnya...
jadik, malam tu before balik aku suruh la transfer...
masuk peti...
esok, keluarkan...cepat sikit kembangnya...
customer lak memang suka roti yang panas-panas...
kalau lambat....bukannya dorang nak tunggu....

petang tu aku dah suruh...
dia cakap, lepas berbuka dia transfer...
aku okey je la...
yelah, nak marah-marah sangat...
karang dia tak buat pula....

malam tu aku remind dia lagi sekali....
dia pun transferla roti tu...
banyak la jugak.....

petang tadi...
aku pergi kedai dengan harapan...
roti dah ada...
dah boleh bakar....
dah boleh jual....
sekali....
si idlan lupa plak nak simpan roti yang dia dah transfer tu dalam chiller....
membesar la roti tu....
sampai masam baunya...
aiman kutip semua dan buang dalam tong sampah...
sebab memang tak dapat diselamatkan...
terdiam aku....
tak tau nak cakap apa...
nak marah pun...
kesian plak, sebabnya...bila aku suruh, dia buat...
tak banyak alasan....
tapi tu la....boleh plak dia lupa simpan dalam chiller....
erm...


aku lak, memang langsung tak teringat pasal tu...
yelah, aku cashier je, bukan baker....
huhu


okla nak stop kat sini....


kadang-kadang sesuatu tu memang bukan kerja kita....
tapi kita kena amik tahu....
dan kena mengingatkan....
sebab....
kita manusia....yang sering terlupa.....

7 comments:

Miss Nadya said...

thanks sebab bagi nad semangat masa kembara semalam...nad say thanks di entry ini :: Kembara Ramadhan Belia Merdeka 2011 Part 1

Cik Bell said...

betul2..manusia nie sering alpa..perlu ingat mengingati agar igtan ditahap yg superb!

joe_sakura(AreRull) said...

lenkali wat reminder jek trus kak..heheehehee

sobri yaacob said...

tq..
bgus utk peringatan :)

miZz_nizZ said...

itula..kdg2 wlpn dah sering diingt pn kite leh terlupa la

kotak bulat said...

mmg adat kita selalu terlupa...

mungkin awk pun lupa nk buat step ke 2 segmen kb... harap dapat wat ye..

step 2 kat sini :
http://nazihanali.blogspot.com/2011/08/segmen-promote-bermula.html

nuRuL haNis said...

Benda yang dah biasa buat mmg sering lupa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....