Tuesday, October 18, 2011

dia tak suka aku......heran pun tak...=p

ada sorang budak...dia tak suka aku...aku pun tak paham nape dia tak suka aku...tapi aku tahu dia tak suka aku....ala orang tak suka kita, lepas tu tunjuk depan kita, kita boleh nampak lah....aku kisah ? langsung tak.....heran pun tak...tak luak pun kalu dia nak benci aku ke ape....buat apa aku nak pk  benda tu semua...sebab aku tak carik pasal dengan dia pon.....


tapi yang pelik bin ajaib tu.....bila dia satu hari nak satu group dengan aku...terdiam aku terus....spontan aku kata ya...walaupun hati aku membantah sekeras-kerasnya...sebab aku tak ngam dengan dia...aku pernah gado dengan dia pasal assignment....so nape perlu satu group lagi kalau da tau tak berngam kan....


finally....terjadilah satu group yang ahli-ahlinya tak berngam antara satu sama lain....hahaha....tapi Alhamdulillah....aku dapat buat kerja aku dengan baik...aku buat apa yang aku kena buat, dan dia pun sama......

kenapa ????
sebab....
aku selalu sejukkan hati aku...aku cakap kat diri aku, tak pe la....belajar deal dengan orang yang kita tak suka, sebab masa kerja nanti tak semestinya kita akan bekerja dengan orang yang kita suka. kita akan berhadapan dengan banyak jenis manusia lagi....


kalau aku nak bagi idea...aku akan bentangkan idea aku dengan bukti-bukti sekali...wah macam nak masuk court da....dan kalau aku tak setuju dengan idea dia, aku akan bagitahu rasional kenapa aku tak boleh terima idea dia...dan bukti tu kena kukuh...baru dia boleh terima...tu pengalaman aku deal dengan orang yang rasa dia selalu betul dan kita salah....finally dia akan terima idea kita...heh heh.....


sebenarnya....ni kisah zaman belajar...kisah aku dan orang yang aku tak berngam.....sekarang ? sekarang pun ada...aku pun tataw aku tak selesa dengan dia....tapi bila satu hari aku gtaw dia terus terang apa yang aku rasa dan apa yang fikir fasal dia, dia dah berubah. sebab aku memang tak reti nak tipu diri sendiri...kalau aku tak suka, ketara sangat aku tak suka....lagipun kerja sama-sama, aku tak suka nak sakitkan hati sendiri....so lepas perkara tu, dia dah okey. aku tak perlu nak cakap banyak, dia tahu apa yang kena buat dan apa yang tak leh buat.....walaupun sometimes ada la jugak, nak kena remind....huhu'


oklah nak stop kat sini...
ni kisah aku...mungkin korang pun ada kisah...deal dengan orang yang korang tak suka....kalau sudi,....jom share....=D

9 comments:

rel='nofollow'>ezzu said...

btol tu...kadang2 org x sedar yg kita tau yg dye benci kat kita...dari tingkah laku n sikap dye terhadap kita...kita dh boleh agak n rasa yg dye benci kita...

rel='nofollow'>Saiazuan said...

yeah agree.. walaupn x suka dgn dia, open heart to accept :)

rel='nofollow'>Qyla said...

mcm sy jugak la . sy ad tak bpe b'kenan dgn sorang clasmate sy . tp kalo ad kerja yg mlibatkan group je, msty dye akan tye group sy dah ckop ke blom sbb dye nak masuk group sy . ekekek . sy pon layan jela . jnji dye buat kerja sudah :)

rel='nofollow'>dhiera said...

kalau deal dgn orang yg kite tak suka dan org tu pun xsuka kite, kena sentiasa buat sesuatu dengan penuh hemah~

tp berterus terang tu memang lagi baik la~

rel='nofollow'>yen(toka ziizokukuto) said...

hehe,,biasalah,,tipu lah kalau kta hidup kat dunia ni takde haterz lansung,,,ni semua kan mematangkan kita,,

rel='nofollow'>Ain Zulaikha said...

haaaaa apa orang kata
be profesional
itu yang kita nak sebenarnya..
baru lah kerja boleh settle :)

rel='nofollow'>z a z a said...

biase la manusia kan. ade hati dan perasaan

rel='nofollow'>riva'i said...

kalau ada budak tak suka kau brarti ada rasa cinta di yang tersembunyi di dalamnya...

rel='nofollow'>pengemis Cinta~ said...

ragam manusia macam2..;) ada suka ada duka..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....