Sunday, October 23, 2011

entry benci membenci je memanjang...hahahhaha

kadang-kadang kita boleh bercakap apa sahaja....kita boleh berfikir apa sahaja.....berdasarkan apa yang kita perhatikan dan apa yang kita lihat.....tanpa langsung kita ambil peduli kenapa dan mengapa seseorang itu melakukan perkara yang sedemikian....



kalau orang buat benda yang tak elok, kita cakap mak ayah dia tak ajar....padahal kita tak pernah kenal dia...kesian mak ayah dapat nama buruk.....


kalau orang buat kerja, kita cakap orang tu tunjuk rajin....haha...padahal si kawan bekerja dengan ikhlas tamo makan gaji buta.....kalau orang lama suruh kita buat macam-macam, mulalah kita cakap dia berlagak....eleh, orang lama konon....nak kata manager bukan manager...tapi lagak dan gaya mengalahkan manager...mengada....hahaha....kesian orang lama dipersalahkan....padahal...dia tak pernah tahu...orang lama tu lah yang selalu dicari hq....yang selalu ditegur hq, yang disuruh itu dan ini.....apa yang berlaku....orang lama yang dulu akan kena...akan dicari.....tu semua dia tak nampak...yang dia nampak orang lama tu berlagak macam boss....hahaha.....yelah, orang lama pun sama pangkat macam dia.....bezanya cuma dia baru, orang lama tu lama sikit...tu je....




hahaha...oklah sebenarnya ni entry luahan rasa...sebab tu banyak gelak...sebab aku nak sedapkan hati sendiri....sejak akhir-akhir ni banyak benda yang berlaku.....dan aku cuba untuk menghadapinya dengan cool dan professional.....




apa yang aku dapat.....biasalah.....bukan senang nak jadi leader....ingat je Tun Dr Mahathir....Nabi Muhammad S.A.W......baca kisah mereka...kenang apa yang pernah terjadi pada mereka...dan itu semua memberikan kekuatan buat aku...juga komen kamu-kamu....thanks sudi baca luahan hati aku...dan thanks komen kamu yang sangat menyejukkan hati aku....=D




oklah nak stop kat sini...ekceli keje aku tak siap agi...haha...saje je luah perasaan jap...nak pujuk hati sendiri....=D

1 comment:

Fatin Nadia said...

ha ah kan.. mesti mak bapak kena salah dulu.. macam gadoh jugak.. nak mencarut pun sebut nama mak ayah.. huh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....