Sunday, October 16, 2011

hampir putus kawan kerana mlm...

Terbaca kisah MLM kat sini...
teringat plak kisah aku dan kawan aku.....


dalam entry anayana...dia ada cakap kan..kawan-kawan dia ajak p mlm talk, tapi tak gtaw pun nak g mana dan anayana rasa tertipu....yeah..aku pernah alami kisah ni.....

dulu, masa aku sem 3 degree....baru masuk degree, so tak berapa kenal la kawan-kawan kan...aku namakan budak ni dengan nama yun okey....yun ni free hair, agak sexy gitu....pastu rambut warna perang...moden gitu...hehe


so nak jadikan story...yun selalu ajak aku keluar...dan aku selalu elak...da probs is, dia tak gtaw secara jujur dan telus nak pergi mana....selalu nak ajak aku pergi hotel, juz bayar rm 5...ok apakah...lepas tu selalu story, dia ada join satu club, but then tak gtaw apa nama kelab tu...bila aku tanya...dia takkan gtaw....lepas tu dia selalu cakap ahli kelab tu sangat bagus, baik, bla bla bla...semua yang elok la dia story....dan banyak kali dia ajak aku keluar, tuk join kelab tu....


banyak kali aku mengelak, setiap kali aku nampak dia aku lari...lepas tu kalau dia kal, sat g aku jawab pastu aku cakap hello hello hello...sorry sorry tak dengar la...hello hello...tuttttttttttttttttt....lepas tu terus terputus..pastu bila aku jumpa dia, aku cakap..sorry....enpon aku rosak....cam kejam je aku rasa...tapi tu je cara tuk aku mengelak...dia mesej aku harrreeeemmmm aku nak balas...semua mesej semata nak ajak aku keluar...oh no!!!!!!!



lepas tu aku story kat kawan aku...aku namakan dia shiqa....dia cakap kat aku, ko taya la ikut nini...orang cam tu aku cam tak caya je...tengok je la dressing dia..ok aku taw, sexy tak semestinya jahat, tapi tu la...kita selalu pk cam tu kan..maafkan saya kalo ada yang terasa...
lepas tu shiqa cakap, ko tu da la ala-ala baik je, karang sumthing happen payah...ye aku taw, aku ni ala-ala budak baik...sayang gak shiqa kat aku...dia cakap lagi, setakat ko nak round kl ni, gtaw je aku, aku boleh bawakkan....


satu sem, idop aku larikan diri dari dia je...hehe....memang aku tak nak la kuar dengan dia..aku paling tak suka kalo orang paksa aku, aku memang tak pandai nak tolak, last-last terjadi la enpon aku rosak la, pelarian la...haha....


pastu sem 4, aku rapat balik dengan dia...pastu dia tanya aku, napa aku leh rapat ngan dia...aku pun berterus terang la...sebab sem ni ko tak ajak aku keluar n tak paksa aku keluar...dan dia gtaw la aku, ekceli...selama ni yang dia dok ajak tu semua program mlm...tapi dia da tak join...sebab dia da tadek duit...duit dia da banyak abis...pastu dia dapat nothing....nasib baik aku tak ikut dia....selamat aku, da la aku sengkek je masa belajar...huhu...
dan sebenarnya, yun tu sangat baik....boleh jadi kawan yang baik walaupun dia agak sexy...=D

so....korang pk la sendiri kebaikan mlm ni....
erk ada kebaikan ke ?
tapi keburukan dia...boleh putus kawan okeh....
oklah, nak stop kat sini....

1 comment:

rel='nofollow'>Fatin Nadia said...

mlm.. kisah kita hampir serupa.. bab2 melabur duit ats benda yang belum tentu sahih ni, baik tak payah percaya la.. dorang jenis yang pandai cakap.. huh.. yang da kena tu, beringat la lepas ni kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....