Friday, November 25, 2011

argh.....kena bersihkan greaseeeee trapppppp

da lama tak update...aish penat...balik rumah tahu letak kepala atas bantal terus tido....haha

tapi hari ni ada cerita best nak share...=D


korang tau tak apekebende ni ? 

kalu korang ngah makan mesti korang terus tutup blog aku kan....haha...kotor nih...aish..ada lak tunjuk gambar cenggini....

ni nama dia grease trap....tapi grease trap kat tempat aku tadek la teruk cam nih...hehe...saje je aku letak gambar teruk cam nih....sebab ari ni aku kena bersihkan grease trap....for the first time...ceh punya la lama kerja, hari ni baru aku kena buli wat benda alah ni....haha....


sebelum ni ada dua tiga orang bebudak kena bersihkan benda alah ni.....siap beli penutup hidung bagai....lepas tu siap sapu minyak wangi kat penutup hidung tuh....lepas tu siap berteriak bagai...tekanan...hahahaha....

yang lagi sorang tu plak...asyik uwek uwek.....menahan bau...hahahaha...senyum jauh je la aku....

but now is my turn.....tapi aku cuba berlagak biasa...wah...cool konon....padahal dalam hati tuhan je la yang tahu.....sebab terpengaruh sikit ngan reaksi dua orang budak comel yang dah bersihkan grease trap tu, yang uwek uwek dan yang pakai penutup hidung bagai tu....

first thing masa bos aku bagi arahan suruh aiman ajarkan aku cemana nak bersihkan grease trap tu.....aku dah set mind...ala rileks la, bukan nya tahi pun.....makanan je pun...cumanya makanan yang da lama dan bertakung kat dalam tu...apa la sangat...mayonis, coslow....yang tu memang selalu bertakung.....lembik-lembik, biasalah tu....


lepas tu aku bukak penutup grease trap tu....tengok dulu benda alah dalam tu lama-lama....hahaha.....ok...tak de la teruk sangat...n nasib baik hidung aku tak berfungsi mana hari ni, so aku boleh dengan cool dan selamba je...pakai sarung tangan dan bersihkan grease trap tu....memang lembik-lembik pun benda yang bertakung tu...alah makanan...hahaha...aku amik je la letak dalam plastik sampah...lepas tu guna penapis ceduk lagi sisa-sisa yang kecil-kecil....

overall....for me...tak teruk pun buat benda tu...n simple je....nasib baik aku ni bukan jenis penggeli sangat...dan paling penting aku dah setting minda aku awal-awal...so aku berjaya menghadapi benda ni dengan cool.....tadek la orang nak gelakkan aku...sebab aku kena buat kan...sebab tym aku buat tu, aku cam enjoy je...erk enjoy ke...hahahaha....


oklah...nak stop kat sini dulu....
sesuatu yang sukar untuk dilakukan......tapi kita boleh lakukan dengan penuh COOL dengan mindset.....=D

3 comments:

rel='nofollow'>aReLaN said...

slmat mencuci la ye.nak tolong tak mampu.mampu tlg tgk jela.hoho

rel='nofollow'>bella luna said...

gile mencabar tengok gambar dia, confirm lau aku kena buat aku cabut, hehe,. bdw, tahniah kat ko sebab berjaya mencuci dgn jayanya;D

rel='nofollow'>Cik Lia Lomi said...

mencabar betul kerja membersihkannya..eiuwwww..tak sanggup Lia..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....