Wednesday, November 9, 2011

peraturan tu menyusahkan.....atau...memudahkan ?????

empat bulan bekerja tanpa seorang leader cukup untuk mangajar aku macam-macam.....ramai yang tak suka bos...standard la tu...bos kan suka arah-arah orang....suka suruh buat itu ini.....nak rehat sikit pun tak leh...haish penat tau kalau bos ada....tapi kalau bos tadek, kacau bilau semuanya....aku nampak perbezaannya....bos ada dan bos tiada....




benci bos ? hahaha....aku tak pernah nak benci bos sebab aku tahu dia jalankan tugas dia....dia buat kerja dia....aku rasa kalau aku buat kerja aku secara betul pun, tadek nya kejam beno bos tu nak marah aku bagai kan...nak buli aku segala.....follow the rules....as long as kita follow the rules, rasanya its not a big deal....




masalahnya bila, peraturan yang ada untuk kita patahkan.....untuk kita hindarkan....untuk kita elakkan.....padahal semua peraturan yang dibuat untuk kebaikan bersama...even dalam kehidupan seharian pun still ada peraturan.....selagi kita ikut peraturan yang ditetapkan insyaAllah selamat.....




oklah....da lama tak blogging, tetiba malam ni aku membebel...baiklah...nak blah dulu...hope ada something yang kamu boleh amik dari entry ni......=p

9 comments:

rel='nofollow'>ILA HonEyBuNNy said...

kadang2 ila suka idop berperaturan neh..kadang2 ada rimasnya..ehheh

rel='nofollow'>Alip Apai said...
This comment has been removed by the author.
rel='nofollow'>Alip Apai said...

certain rules made to be followed, certain rules made to be broken.

:)

rel='nofollow'>ZianaRazali said...

kadang2 bos ada kat ofis pun rimas..kadang bos xder pun lemas gak nak kena handle kerja sorang2..hehe

rel='nofollow'>Cik Lia Lomi said...

serious, entri ni sangat betul. masa bos ada kat opis asyik mengarah sahaja. bila dia keluar cari client tade keje pula. rasa macam makan gaji buta ..heeee..

rel='nofollow'>Bell said...

kadang2 peraturan tu perlu untuk mendidik kta jadi lebih berdisiplin,,

rasa mcm nk buat peraturan utk org lain pulak..kah3x...;p

rel='nofollow'>yen(toka ziizokukuto) said...

selagi belum rasa,,macam macam lah yg tak kena an,,hehe

rel='nofollow'>♥ p a a n i ♥ said...

xsuke bosss....hahhaa..tp nk buek cmne, dah diorang yg boss, bukan kite.. :D

rel='nofollow'>ShErA said...

peraturan la yang akan mendisiplinkan kita... tak ada peraturan, huru hara la jwbnya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....