Tuesday, January 17, 2012

bestnya dapat interview....

sebenarnya...aku dapat interview kat 
chicken rice shop - management trainee
tapi kat petaling jaya...
bila tanya mi aku, 
dia macam tak nak bagi aje aku pergi interview tu...
padahal aku baru je buat kira-kira
nak stay kat mana, pergi bila, berapa rm habis...
finally aku decide aku tak nak pergi....
setakat ni decision tu 100%
sebab aku yakin sangat, kalau parents tak bagi..
chances untuk dapat memang sikit...




tak nak la bazir kan masa kan...
n bazir kan duit...
nampak gayanya aku carik kerja kat terengganu aje la...
entah la, jauh di sudut hati teringin...
tapi bila pk balik....parents first...
aku jadi malas pulak nak apply kerja jauh-jauh...
dapat interview bukannya dapat pergi pun...=(




oklah...saje je nak meluahkan rasa hati...
kekadang kata mak ayah tu yang terbaik buat diri kita...mungkin bukan sekarang esok lusa...siapa tau kan....=D

8 comments:

❤ eyeme ❤ said...

setuju dear!

kadang-kadang ada benda yg kita takkan nampak skrg..pahit utk ditelan tapi sabar utk menelan tu la yg membuahkan hasil.

aduh..ckp mcm byk pengalaman je -.-"

Zaza Fakharuldin said...

insyaallah ade la rezeki lain nnt. hihihi

GKA said...

rezeki kat lain la

Nizam Ijam said...

kalau ade lagi..sapu jer :)

Dylla Abas said...

insyaAllah...ada le rezeki kt tmpt lain tu :)

teha said...

parents lebih tahu ape yg terbaik utk anak2 die.. :)

Ruby Mahabbah Fillah said...

Assalam..

dont giveup...

Parent always know what the best for us..:)

biela bell said...

betul2..kadang parents kita taw yg terbaik buat kita..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....