Friday, January 20, 2012

sales girl aje....tapi leh jadi kaya tau.....=p

komisyen rm 500 
kalo dapat jual 10 jadi rm 5000
pastu tambah plak dengan gaji rm 1500
total rm 6500
wah.......cun....memang pak cik kayooooooo !!!!!




tapi tu kira-kira dia lah kan...
hakikat dia....
sakit dia....
ehem ehem....yang alami aje yang akan tahu....


by the way, aku dapat offer jadi sales girl....
hahahahaha...
padahal aku apply kerani je pon....
tapi disebabkan aku penganggur terhormat, 
jadi aku layankan aje lah...
sales girl pun sales girl lah....




so aku pergi la dia punya training (konon) tu...
lepas training terus je dia bawak kami jalan-jalan (konon)
lepas tu belanja lunch dulu....
lepas tu pergi ke satu kawasan.....
lepas tu depa bagi kami brochure, flyers dan borang....
lepas tu kami disuruh cari customer....
wallah.....




tak pernah sepanjang hidup aku buat kerja ni...
approach orang dan explain...
memang salesgirl betul la....
ya, memang pengalaman terbaik la dalam hidup aku kan....
nasib baik partner...
tapi partner pun dengan orang baru jugak...
mana reti beb...
last choice aku cakap kat partner aku...
kita pergi letak ajela semua flyers ni kat kereta...
hehehe....
so semua flyers tu aku berjaya habiskan...
lepas tu kitorang dok lepak-lepak...
sembang-sembang...
hebat kan aku jadi sales girl....=p


tu pengalaman aku....
bila aku story kat parents aku, selamba je abah aku cakap....
tahu dah, memang macam tu lah caranya....
awat lah abah aku tak habaq kat aku awal-awal....
kalau tahu cenggitu, tak de nya lah aku nak p jadi sales girl tuh....




tapi kan pengalaman tu best...
sebab kalau tak, aku takkan merasa jadi sales girl...
dan.....
persoalannya...
adakah aku meneruskan kerjaya aku ni...
supaya aku dapat satria neo + alphard + banglo


tunggu entry seterusnya okeh....=p


oklah nak stop kat sini....
pahit manapun pengalaman tu....ia tetap akan jadi kenangan yang paling manis untuk dikenang satu hari nanti....=D

2 comments:

Ruby Mahabbah Fillah said...

Assalam...

huhuhu Ruby da jgk pengalamn nie...


tp kerja x smp sehari...

berenti...sb segan nk promote kt owg rmai...hihihi

biela bell said...

bagoslah ada pglaman..
tapi nin ibleh carik yang lebih baik punyer...dah tu..ank satria neo..alphard lagi...hahaha..tak aci! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....