Sunday, January 22, 2012

salesgirl......aku teruskan atau.....

wah seronok aje cerita pasal salesgirl yang akan kaya raya kalo rajin kan....diulang...kalau r.a.j.i.n
so aku ????


masa aku lepak-lepak, lepas penat jalan-jalan letak flyers kat kereta orang....
aku dapat call....tapi tak perasan...
aku realize ada nombor area kemaman call aku masa aku nak call na dan kak umi....
balik umah, aku rasa cam nak check email je...
check email dan.....


aku dapat tawaran tuk training kat satu syarikat tu bawah sumber manusia...
so on the spot aku decide aku berenti la jadi sales girl ni....
sehari je pon...=p




dan aku akan hadiri training tu next week....
tataw la camana jenis training nya...
bila tanya kawan aku dia cakap ala-ala ldk....
tapi more on soft skills....
aku tanya pic pun dia cakap cam tuh....
elaun rm 500...
2 bulan training, dan 2 bulan on job training...macam praktikal lah...
erm...layankan aje lah...
sementara tadek keje nih....




lepak aje kat umah pon bosan kan....
so next week aku akan ke kemaman....
untuk join training ni...


dan....
aku tak menyesal mi aku tak bagi aku pergi interview kat chicken rice shop kat kl sanaaaaa.....=D




oklah nak stop kat sini dulu...
betullah, setiap apa yang berlaku ada hikmahnya....and thanks a lot buat semua kawan-kawan yang sudi komen entry tu.....sebab semua komen tu buat aku cool balik...=D

3 comments:

gedek! said...

asal r.a.j.i.n blogging... sudah lah...

~hehe...

❤ eyeme ❤ said...

huhuhu..tahniah!!!!!

sabar tu akan membuahkan hasil =D

MeeRole said...

Aja2 fighting.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....