Wednesday, April 25, 2012

dah ko tanam benih bunga tahi ayam...takkan keluar bunga mawar...

Alang kata apa yang kita bagi...itu yang akan kita terima.....


kisahnya....
kami nak p tengok wayang kat Jitra...tengok titanic gitu kan.....ye lah, alang pun dah last....hari minggu tu....hari-hari terakhir bersama alang konon....masa tu alang untung, apa yang dia nak, teringin, semua kami cuba tunaikan....nasib baik keinginan dia tak pelik-pelik....kalau tak naya....=p

kami tak kenal jalan nak p jitra....along dok mesej kawan-kawan dia dok tanya jalan nak p jitra....aku pun sibuk tanya jugak la kan...mana lah tahu, boleh tolong (konon).....tapi paling best jawapan yang aku terima...

first aku tanya ecah...dia memang orang jitra...tanya kot sms je...

aku : cah, camana mau p jitra ya...
lama....baru ecah jawab....
ecah : naik bas....
ok baiklah....kalau dia jawab camni, bagus aku tayah tanya kan....nak nangis aku baca mesej dia.....

pastu tak putus asa....tanya rumate plak kan....
aku : yuya, camana nak p jitra...dari alor setar...
yang ni kejap je...tayah tunggu lama...dia dah respond...
yuya : nini amik highway

argh.....tensen aku dengan jawapan dua orang kawan aku ni...bila aku story kat alang dan along depa gelakkan aku.....sebab bila along tanya kawan2 depa, dia dapat jawapan yang benar-benar membantu.....depa siap cakap lagi amik jalan mana, jumpa apa, belok mana, bla bla bla....tapi aku ???? adoiiiii

dan alang cakap.....
nini, apa yang kita bagi....itu yang kita dapat....
ok admit......aku tak reti tanya soalan...atau soalan aku salah, atau soalan aku tak betul...sebab tu aku dapat jawapan yang quite best....adoiiiii

oklah nak stop kat sini dulu....
apa yang kita tanam....itu yang akan tumbuh......=D

1 comment:

Warna Warni Kehidupan said...

kalau aku akan tanya soklan yang macam tu juga hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....