Thursday, November 1, 2012

kita dulu dulu.....



dulu....begitulah kita....tapi sekarang....semua tu seolah-olah tiada lagi....

padahal.....kita boleh pilih sama ada mau gembira atau sedih.....tapi ramai dan selalu kita memilih sedih...padahal gembira itu lagi best daripada sedih....

dulu..... kita sentiasa bz dan buat sesuatu bersungguh-sungguh...mak ajak makan boleh buat tatau aje....kita akan buat kerja kita sampai jadi...kalau buat puzzle, puzzle tu kita mesti make sure jadi, baru kita blah...tapi la ni....penyakit m tu macam dah sebati dalam diri...buat kerja ala kadar ja...

dan......kita sanggup lakukan apa sahaja untuk dapat apa sahaja yang kita nak...kalau kena golek2 atas lantai pun tak pe, asal teddy bear yang kita nak tu kita dapat. mak kita jeling kita nak keluar bijik mata, nak tibai kita kat umah...tu lain cerita...yang penting kita dapat apa yang kita inginkan...tapi la ni.....banyak beno alasan kita untuk kita dapatkan apa yang kita nak...bz lah, tadek masa lah, subjek payahlah...macam-macam lah....


oklah nak stop dulu....
semakin kita dewasa, beberapa perkara yang hebat dalam diri kita semakin hilang.....mungkin kita silap buat pilihan...atau.....

9 comments:

IntaNBerliaN said...

a'aa kalu dulu semua blh.. bila dah besar ni byk plak alasan...

hafiz hafizol said...

mendalam ok masud entri ini. terasa sekejap. ahha

Rozuan Ismail said...

baby kan innocent.ada byk benda kita boleh belajar dari baby

Alycia said...

salam perkenalan.. tq singgah blog Alycia ;)

Ku Azhar said...

jom happy2 day jom! hehehe ..pasal yg architecture tu bangunan tu dh siap buat..cm nk tau slh lukis ke x? kih3 :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

erm..mgkin juga..

4feet8 said...

ada juga ternampak gambar ni kat FB.. golek2 atas lantai tu..mcm pernah buat je..? hehe

Cik Yatt said...

penyakti M sangat berbahaya..hi

Haris Khairuddin said...

waktu bebudak dulu, langsung takde batasan untuk kita berfikir n berimaginasi. imaginasi seluas universe. tapi sekarang bila dah makin besar, banyak sangat dinding yang kita letak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....