Monday, December 17, 2012

aku, dia dan kek coklat

Assalamualaikum wbt, 

Dah lama tak menulis cerita sendiri...sebab tadek benda best nak story....

baru-baru ni balik kampung, sambut besday my mom...tapi sambut awal....

biasalah, kalau balik aje, mesti ada orang ngada-ngada minta aku masak macam-macam....mentang-mentang aku tak pandai masak, so kiranya macam training la...aish...

nasi lemak tu wajib sebab memang favourite dia....then tetiba nak kek coklat plak kan...
so aku plan nak buat dua, satu untuk besday my mom n satu lagi untuk dia....
p beli barang, tapi cari soda bikarbonat, esen vanila tak jumpa la plak..atau aku yang tak kenal...hehe...

tapi aku jumpa tepung kek coklat segera drosni...so aku tibai ajelah tepung tu...senang tak payah aku nak ayak bagai...hahaha....


ceduk kat google ja ni






























kat bahagian belakang kotak.....so tayah risau kala tak berapa nak reti cam aku...=p



tapi topping tu, aku dok cari la pek topping dia kot la ada dijual, sekali memang diberi sekali, mana aku nak perasan, so aku beli lagi coklat masakan....so aku punya topping memang banyak la coklat sebab aku tambah coklat masakan tu lagi...hehe


lepas sejuk, letak topping, n tabur chocolate rice...memang best dan menyelerakan...tapi aku tak simpan lak gambar....gambar ada kat umah....gambar tu tak penting yang penting kek tu sodap...=p

tapi budak tu tak terima dia cakap aku ngelat...hahaha....
alah, tak terima pun habis jugak dia makan....

so untuk kawan-kawan pompuan yang tak pandai masak...la ni banyak je bahan-bahan yang dapat membantu kita...ehem....

oklah...sekadar coretan ja....
buat kenangan esok2 dah tua...=D

2 comments:

dhiera said...

memang senang kalau beli siap gini~ tak payah nak comot2 sgt

lala yusof said...

yup saya pun try jgak aritu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....