Tuesday, March 19, 2013

produk yang tak diluluskan.....tapi masih ada di pasaran

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt....


sekarang ni terlampau banyak produk kecantikan di pasaran....

sampaikan kita pun tak tahu yang mana okey yang mana dak....

kekadang tu tak sesuai dengan kulit kita, kekadang tu sesuai....kekadang tu tak lulus oleh kkm pun, tapi ada ja di jual......pastu kita beli, pastu menjadi, pastu kita beli lagi dan lagi dan lagi......last.....kita yang tanggung akibatnya.....haish....


mana kita nak tau, produk tu tak diluluskan...sebab ada je orang jual kan....kejam kan penjual....tau nak untung je.....

by the way.....konsepnya sama aje macam rokok...rokok tu boleh membahayakan kesihatan, tapi demandnya tinggi...so akan ada la orang yang jual....sebab ada orang nak beli.....

tapi....untuk produk kesihatan acaner lak...mana nak tau....produk tu ada kelulusan kkm tak....


caranya mudah je....



kalau certain-certain produk yang u all nak beli tu tak di displaykan...maybe ada sebab-sebab tertentu......kemungkinan besar produk tu tak dapat kelulusan kkm, tapi sebab demand yang tinggi, masih lagi depa jual produk-produk cam tu....

so try la tanya depa, awat tak display...dengar je la depa jawab.....takkan depa nak mengaku produk tu tak lulus...rugi beb !!!!! 

ni antara produk yang disenarai hitam oleh kkm .....mungkin ada yang u all pernah dengar dan ada yang tak....
ni setakat yang aku tau la.....sekadar share something dengan u all...yang curious about produk, nak pakai tapi risau...boleh try macam ni....tapi kalau orang yang tak kisah....tak pe la...ye la ada orang tak kisah pun asal cantik...ada orang tak mau la cam tu, cantik sekejap, seksa selama-lamanya dak.....


5 comments:

rel='nofollow'>nida zin said...

nida prnah keje kt kdai jamu...hihi.. ade byk sgt brg yg xdiluluskn kkm... diorg da wt rmpasan pon brg 2 still dijual..selalunya brg yg xlulus 2 la org rmai cri.... huahuahua

rel='nofollow'>Azie Kitchen said...

Macam macam ada skrg ni. Penguatkuasaan yg tak berkesan agaknya

rel='nofollow'>Si Matatajam said...

Mmg kena lebih berhati-hati skang ni..

rel='nofollow'>Budak Kampung said...

adakah dame xbuat keje?jwpn ada pd kita

rel='nofollow'>Nana Liena said...

banyak prduk yg sekarang orang guna bahaya..tapi bila pihak bkuasa rampas keluar paper..tapi tak mention produk mana n syarikat mana..sampai bila2 la pengguna tertipu dan teraniaya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....