Tuesday, March 19, 2013

ni mesti kes makan gingko biloba.....

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...




Aku bagi kat dia coklat ni....coklat minda...sebab ada gingko biloba....la ni tau dah, ada gingko biloba mesti nak suh jai pandai bijak cerdik pintar....ehem....tapi, cam biasa la..akan meningkatkan selera makan....

harga pengenaanRM 18.00....but then kalau nak beli degan aku, RM 15 sudah...=D
(pm kat fb)

nak story pasal gingko biloba.....dia makan coklat ni....
masa breakfast dengan aku...

dia makan nasi lemak sebungkus dengan kuih pulut 2....
habis makan, tetiba dia cakap kat aku....
erm..dah abis makan, tapi rasa cam lapar lagi lah...
aku pun offer la kue tiaw goreng....
aku p amek, dia cakap banyaknya awak letak....
tapi dia makan...habis jugak...

tu kesan gingko biloba la gamaknya...hehehe....

by the way......sedikit maklumat mengenai Smart Chocolate A+

Berpontensi untuk meningkatkan daya ingatan, konsentrasi minda, peredaran darah serta sebagai ajen antioksida. 

Formulasi produk Smart chocolate A+ diadun dari pepejal koko coklat susu hitam bersama dengan buah badam rangup, kismis berkhasiat yang terpilih disaluti dengan coklat hitam bersusu dan Pegaga.

Cara makan yang disyorkan:
3-4 biji setiap hari 

Kandungan :

BADAM, MADU, DELIMA, KISMIS, KURMA, ALOE VERA,
GINKO DAN SEBAGAINYA


Bahan-bahan: 

Pepejal Koko: 
Buah koko telah dijumpai di Amazon, South Amerika beribu tahun yang lalu. Sejak itu, koko adalah makanan atau minuman berkhasiat yang telah banyak dinikmati dan disukai oleh semua peringkat umur. Koko mengandungi polyphenois & filavanois yang menjadi agen kuat kepada antioksida. Antara potensi khasiat koko adalah: 

1) Mengurangkan risiko penyakit sistem peredaran darah & penafasan.
2) Meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dari LDL.
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung.
4) Mengurangkan risiko penyakit darah tinggi. 
5) Tidur malam yang nyenyak.


Gingko Biloba:
Gingko adalah spesis pokok tertua didunia. Di Eropah & Amerika Syarikat, makanan tambahan dari gingko adalah bahan herba yang tinggi jualannya termasuk di France & German.

Gingko secara tradisional digunakan untuk mempertingkatkan daya ingatan, konsentrasi minda dan memperbaiki sistem peredaran darah didalam badan. 
Gingko juga mengandungi 2 jenis antioksida iaitu flavanoids & terpenoids yang dapat mengurangkan atau menghalang radikal bebas dalam badan yang dipercayai menjadi penyebab penyakit seperti sakit jantung, kanser dan penyakit alzheimer's dan lain lain penyakit pelupa dan hilang ingatan. 

Pegaga:
Centella juga dipanggil Gotu Kola, Indian Pennywort, Pegaga dan Brahmi. Centella dapat menyegarkan otak dan system saraf dan dapat membantu mengekalkan keremajaan dan awet muda. Ia juga dapat membantu kesegaran badan, melawan rheumatism, mempertingkatkan daya konsentrasi dan perjalanan darah.

Badam:
Kajian ada menunjukkan badam adalah baik untuk kesihatan dan kaya dengan serat, vitamin, mineral, antioksida dan phytochemical. Badam juga dikatakan dapat membantu mengurangkan kadar kolestrol, bernutrisi, dapat menguatkan otot dan kecerdasan, mencantikkan dan memutihkan kulit serta memperbaiki daya penglihatan. 
Kismis:
Kismis adalah makanan & manisan semulajadi. Ianya adalah sumber yang baik untuk fiber, vitamin & mineral seperti Vitamin B, Kalsium, Potasium, dan zat besi. Kismis juga adalah antioksida yang baik untuk melambatkan proses penuaan. Kismis mempunyai kandungan fruktos yang tinggi dan tidak mengandungi bahan pengawet. 
Di kebanyakan negara, kismis juga dikatakan makanan yang baik untuk minda. 

7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

mcm menarik je nie..

Nurzakiah Hanum said...

salam
singgah pagi selasa...

Lissa LaLissa said...

banyak khasiatnya nii.. uhu

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

sedapnya coklat

Mrs Velentine said...

sedapnya coklat..berkhasiat pula

kyo_9 said...

dikebanyakan negara jer kismis dilaporkan camtu?? Malaysia salah satu negara gak ke??

Nana Liena said...

ea..me makan ginko ja..coklat ni sedap..hehe.. macam nak beli tapi rasanya bagi adik la..upsr candidate..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....