Tuesday, April 15, 2014

Babies blink pinkish bahaya

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...



lama tak update sebab terlampau bz bz bz dan bz....haish....belum ada anak somi lagi lagu ni dah....kalau ada mereka tatau la acane....ehem....

ok straight to da point....

babies blink pinkish bahaya....betul ke ????

bukti ???

well....bila aku search babies blink pinkish....sume dok sibuk promote skincare tu aje....tak de pun yang kata bahaya....

kalau google wonderglow....set collagen plus vit e.....hak tu bila kita taip je nama skincare tu, terus macam-macam feedback negative.....tak mau cakap banyak...kisah lama....so confirm la u alls dah tau kan.....

ni citer baru...produk yang dok meletup hot macam goreng pisang panas ni.....

bila google babies blink pinkish bahaya.....aku sampai ke 
http://knnessa.blogspot.com/2014/02/awas-aku-dah-buang-set-collagen-plus.html
blog ni....(sorry sebab dah lama tak update blog, tak reti cane nak link dia dah...)


blog yang aku share tu, story dia pasal collagen plus vitamin e......
tapi bila baca story dia pasai set yang super duper hebat tu....(zaman dulu kala...)
ciri-ciri yang ada pada krim collagen e ni...sama je macam babies blink pinkish ni....erk maksud aku ciri-ciri tu, krim siang and krim malam depa.....

krim siang (kaler kuning/oren)= warna lebih kurang 
krim malam (warna putih) =tekstur lebih kurang gak.....paling penting melekit





aku tak mau komen lebih-lebih...sesape yang teringin atau terliur nak pakai, better search dan check dulu semua yang related dengan benda alah ni......

ya memang banyak testimoni yang sangat super duper hebat sampai kita tertarik supaya muka kita licin cantik flawless walaupun tak guna kamera 360....

sebelum kita menangis air mata darah muka yang tak berapa nak lawa jadi makin tak nampak rupa....sorry to say.....

----------

habis cerita babies blink pinkish....aku tak nak buat conclusion apa-apa..hehe...

cuma nak tambah sikit je lagi...pasal wg pulak yang katanya meniru esther...
ni blog yang aku jumpa
http://sweetsourmyliferiezu.blogspot.com/2013/11/wonder-glow-bahaya-fake-dan-hq-penipu.html

dan....babies blink pinkish ni ??????? adakah dari collagen plus vitamin e ?????
i really have no idea...by the way, maybe sesape yang penah pakai, please dropr comment here...


jom kita compare apa kesan yang kita dapat daripada produk terlajakkkkkkkk hebakkkkk ini....

SAYANGI WAJAH ANDA.....~~

326 comments:

1 – 200 of 326   Newer›   Newest»
rel='nofollow'>Are_Rull said...

dear cuba lah cerita btul2..
even bkn pndapat sndrii..cer bg link btul2 yg psl -ve produk tu..
please :(

Anonymous said...

Most of the beauty product ade tekstur y lbih krg je...day cream n night cream mostly wrne die n tekstur die mcm tu...for day cream wrne kuning n night cream wrne putih melekit..kita patut support product malaysia bkn menjatuhkan 1 sama laen..klau btul bb nie bhye bg bukti y solid psl product nie ye..^_^

Anonymous said...

alamak...br je order..tol ke..tp kalau tgk krim ngan sabun dia,mmg sama pun..

Anonymous said...

skdr bkongsi shj..produk cpve tu actually dr indon n mmg dh heboh yg produk tu bhya..tp babies blink tu dr malaysia rmai yg kta produk tu bhya tp rmai jga yg kta x bhya..so?? x thu yg mna btol

rel='nofollow'>nini said...

sorry tak de niat nak menjatuhkan sesiapa, cuma sayang pada muka sendiri dan muka kawan-kawan...
by the way, no need to trust me....
juz do ur research...atau paling tidak pun boleh cek kat bpfk samada produk yang kita nak beli tu lulus atau tak....

Anonymous said...

Hai dear, produk babies blink ni dah ada KKM. Dan dijamin tiada bahan2 berbahaya seperti.hidroquinone (entah ejaan dia) or mercury. If sesuatu produk ada merkuri then night cream dia bila kita celup tangan then angkat balik dia akan ikut tangan kita tu. But if takde dia akan jatuh ke dalam bekas tu balik. I tak reti sangat explain ni but i dah buat research and i sendiri pakai. I tak taulah kenapa orang lain pakai cepat sangat result dia. But i pakai dah set 2 now baru jerawat tak timbul sangat dah. Just parut lambat hilang. But up to you guys nak pakai ke tidak. Support the locals anyway :)

rel='nofollow'>farah aisy said...

yess btul bbies blink pinkish da de kkm n tbukti xbhye .. so xmbazir pon duit untuk jga wjh gn set bbies blink .. i pon pengguna tegar ...

Anonymous said...

pandai pandai je siapa yang cakap produk ni ada kelulusan kkm.. kalau betul ada kelulusan kkm mana buktinyaa?? bagi bukti dulu baru tau produk ni sah ke tak dari kementerian.. check sini baru tahu http://portal.bpfk.gov.my/product_search.cfm

sekarang ni dah macam macam sgt dah produk.. even i sendiri pun pernah try produk2 malaysia ni selalunya tinggalkan kesan sampingan tak baik. rasa macam menyesal pun ada.. now muka dah teruk.. hmmm muka kita bukan bahan ujikaji :( sobbssobbss

miza said...

hye.... salam pd semua. baby blink pinkish ni produk tempatan. cer google maps founder dia. n cuba carik dlm list kosmetik kkm. setau sy produk ni xbahaya,

Anonymous said...

Slm semua.. Hye.. Saya bru jer nk order produk ni… bebelah bahagi plak.. Takut. N Risau kalo produk ni bahaya.

Anonymous said...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=664176530285815&id=469037119799758&refid=17

Baca ni

Anonymous said...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=664176530285815&id=469037119799758&refid=17

Dalam nie ada bukti babies blink ada kkm.. Malas sangat google je bukti kkm babies blink.. Yang baca pun jangan percaya sangat.. Kaji dulu,..

Anonymous said...

Motif entry ni ditulis?? If kt xtau jgn update entry.. nnt jd fitnah ..:)

Babies blinks jauh beza dgn cpve..wrna je sama..
Produk bumiputera ni..diluluskn kkm.. sy dh guna..1st time produk sy guna yg no peeling,, so xperlu la nk ragu2., depa dh dpt NOT dr kkm baru2 ni..

Anonymous said...

Memang betul, lambakan produk pemutih ada krim siang, mlm, serum yg seakan sama warna dan teksture. Penulis sekadar beri pandangan, kita pengguna tepuk dada tanya selera.

rel='nofollow'>Jill Robert said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Sy pernah pakai produk cpve. Bila tau produk tu merbahaya & xselamat, trus stop pakai. Baru jg order babies blink ni.risau jg coz day & night cream sebijik teksture nya dgn cpve. Bau pun sama.. Mmg ragu2 la..

Anonymous said...

Bo tau..babies blink ok ke..selamat ke dpkai..dlu sy pernah try cpve..br 1 minggu pkai dh kena jerawat teruk..so tkt jg klau bb nie pun sm dgn cpve

Anonymous said...

Sy pun dah mula ragu2..sy bhenti serta merta guna cpve disbbkn takut..sy beli bb sbb di nyatakan tiada barang bhaya tetapi bila sy tngok tesktur cream malam n cream siang..sy mula ragu2..semua sama hanya beza bb lebih cair..

Anonymous said...

Sy da cuba pakai bb 1 hari tp stop terus coz muka jadi merah n pedih. Tgk texture pun mmg sama dgn cpve.bau logam kuat sgt. Kulit sy x jg sensitif sgt tp bila apply cream tu trus jadi gitu.so mmg obvious sgt ada bahan2 x kena dgn cream tu.heran jg coz ada kelulusan dr bpfk.

Anonymous said...

Sy da try babies blink 1 hari je. Trus stop pakai coz muka jadi merah n pedih. Kulit sy x jg sensitif sgt tp bila apply day & night cream tu dlm tempoh 24 jam jadi mcm tu. Mmg ada x kena dgn bahan2 dlm cream tu. Yg herannya ada plak produk ni berdaftar d bpfk..

rel='nofollow'>Nur Fatin said...

Saya tidak pernah try skin care BB atau Vit E Plus nie, tp klu cream yg leh bg effect cpt normally mengandungi bahan kimia yang bahaya. Kenapa? sbb, sel kulit kte bertukar setiap 4 minggu dan ia mengambil masa utk tindak balas setiap produk yg kte ambil.

Rujukan: http://www.ajpip.com/foh2/int/reg.htm

Dan tahukan anda semua, bahawa produk kecantikan yang mencerahkan telah menimbulkan pelbagai kontroversi. Anda boleh baca di sini :

Rujukan:

http://www.dailymail.co.uk/indiahome/indianews/article-2384456/Skin-whitening-creams-cause-long-term-damage-doctors-warn.html

http://www.nhs.uk/Livewell/skin/Pages/Skinlightening.aspx

http://www.thehealthsite.com/beauty/why-you-should-be-wary-of-skin-lightening-products/

So, kenapa tidak gunakan bahan semula jadi? Bahan organik? atau lebih senang, makan Vitamin C sbb Vit C membntu dalam penghasilan kolagen dalam badan :)

Rujukan :

http://www.lef.org/magazine/mag2009/may2009_Revitalizing-Aging-Skin-with-Topical-Vitamin-C_01.htm

Jadilah pengguna yang bijak!
Jika, ada sesiapa berminat untuk order produk Shaklee, boleh whatsapp saya, Fatin 013-6905937 :) Saya akan guide cara pemakanan anda dan terangkan setiap satu fungsi cream/vitamin yg di ambil.

Anonymous said...

sy pengguna bbies blink .da pkai hampir 2 bln kesannye mule2 mmg flawless gila.tp bila dah lme2 pkai.muke sy jd teruk.jerawat makin bnyk.bernanah gatal2.skrg sy dah buang set tu..mls nk prcye mne2 produk lg skrg ni...testimoni skrg ni pn jgnla prcye sgt...

rel='nofollow'>Qeela Aini said...

sy dh almost sebulan gune set bb tu. asalnye prob kulit muke just jeragat & kusam / tone xsekata but bile gune bb tu dahlah prob asal xhilang lgsg, tmbh pulak dgn prob lain which is kulit muke jd berminyak, naik jerawat, whitehead & biji2 halus. arghhh hampeh betul membazir je beli. dulu pna gune cpve tu jugk but buang after tau psl bhye die tu. then mule2 dpt bb ni tgk ish samenye cm cpve tu tp cube positif since katenye produk bumiputera ade kkm bagai. ni dh cmnh mmg same la nasibye dgn cpve tu. xleh caye sgt dh dgn produk2 cmnh even bumiputera pon. hmm tension.

rel='nofollow'>Qeela Aini said...

sy dh almost sebulan gune set bb tu. asalnye prob kulit muke just jeragat & kusam / tone xsekata but bile gune bb tu dahlah prob asal xhilang lgsg, tmbh pulak dgn prob lain which is kulit muke jd berminyak, naik jerawat, whitehead & biji2 halus. arghhh hampeh betul membazir je beli. dulu pna gune cpve tu jugk but buang after tau psl bhye die tu. then mule2 dpt bb ni tgk ish samenye cm cpve tu tp cube positif since katenye produk bumiputera ade kkm bagai. ni dh cmnh mmg same la nasibye dgn cpve tu. xleh caye sgt dh dgn produk2 cmnh even bumiputera pon. hmm tension.

rel='nofollow'>Syira Qahira said...

Assalamualaikum

Saya x pernah guna produk bb ni, tp saya ada pengalaman guna produk cpve, awal2 pakai mmg muka putih dan cerah. Selepas stop pakai, jerawat yang sikit dimuka jadi semakin teruk. Sekarang atas dahi pun penuh keluar jerawat. Dulu sbln pakai cpve takla teruk mcm ni... Skrg nak nyesal pun x guna. Ada servy sabun al razi, teejumpa pula pasal bb ni. Semuanya sy konfius.. Bb ni nmpak sbjik mcm cpve tu...huhu.. Apa apa pun. Semoga kita dapat buat keputusan yang bijak.

Anonymous said...

So bb cream ny good or not. .?but i already buy. .when i read the comment about bb cream. i feel scared want to use. . ermm. . is it selamat or not?

Anonymous said...

Salam.. sebelum ni i pkai cpve kulit takde perubahan yg baik. kulit naik jeragat dan bintik2 kecil. tp selepas 3 hari gunakan bb, alhamdulillah, kulit jd licin dan parut pudar. senang kata, dapatkan yg original.

rel='nofollow'>Nur Zafirah said...

Still guna lg? Night cream melekit tak?

rel='nofollow'>Jomel Kakuk said...

Hhhmm...peningla tengok lambakan produk kecantikan especially whitening cream ni, i ttp setia dgn fair n lovely, wlaupun ada produk pemutih baru d pasaran...eeww muka putih tp tgn mcm dyg senandung..hahaha

Anonymous said...

Slm sy da pkai set bb ni hampir 3 bln.sblm sy pkai set bb ni sy mmg xde masalah jerawat lngsg.cma kulit kusam je.ble sy pkai set bb ni, bln yg pertama n kedua mmg kulit cantik gile..smp dpt pujian dr sume org..tp sedih sgt bila masuk bln yg ketiga muka makin byk jerawat..jerawat tumbuh x henti2..da teruk sgt da muka sy skrg ni.tension sgt..tambah2 bila sume org tegur dan ejek muka sy yg pnh dgn jerawat ni..malu pn ade..so skrg ni xtau nk hlg kn sume jerawat ni mcm ne..ni ksh benar..sy x tpu..so sblm guna sila fikir btl2 sblm amik produk ni..sekian..

rel='nofollow'>aiai said...

Alah tak payah nak caya sangat la dgn KKM tu. Kalau tak kenapa sampai boleh ada produk kosmetik yang ditarik balik kelulusan oleh KKM. Sendiri boleh pk maa.... Wonder glow masa baru mula2 keluar pon macamtu gak ada nombor NOT la ape la, produk anak tempatan la. Last2 sekarang lebih banyak feedback negatif dari positif. Nak tau produk tu bahaya ke tak try la dulu pakai sampai muke flawless bakhang, pastu try benti pakai sebulan dua, sure korang maki hamun punye lah. Aku bercakap melalui pengalaman sendiri yang da beberapa kali terkena pakai produk yang serupa macamni.

rel='nofollow'>aiai said...

Lagi satu kalau betul tu produk bumiputera suruh pengasas dia tunjukkan kat pengguna macam mana rupa kilang dia proses and hasilkan produk dia tu. Ntah2 packing kat rumah je pakai cream beli kat thai berkilo2... Pastu ngaku produk bumiputera.. Puihhhhh...

Anonymous said...

Sya pkai barbies pinkish nii ada perubahan ...dia steam balik kulit saya smpai berpeluh satu muka ... buat masa nii xdak bnda negative yg tumbuh lagi laaa kat muka nii ... klau vitamin e kot pkai jaaa muka dh berkedut pstu jadi kusam

Anonymous said...

mcm mana nk bezakan produk bb ni ori ke tak erk? mmg night cream bb ni cair sikit erk?

Anonymous said...

krim bb ni sama.mcm.krim.natural 99..tp krim natural 99 dh diharamkan..tgk night krim dia..mak ai..sebiji..bau yg sama..sebb pnh pki 99 n muke.mgelupas..mcm udng kne bakar...mmng cerah kulit..tp pastu sunburn..gile..pastu bru try bb ni..dh 2 minggu..kulit xmngelupas..tp night krim sma mcm natural 99..cume..bb xmngelupas..muke sy pon xrase panas ....muke mmg mcm kne steam..bpeluh..bile apply daykrim bb ...entah..la..msing2..da pndpt msing2...so lau mdtgkn mudarat..xpyh la truskn pkai...

Anonymous said...

kepada yg ada masalah jerawat yg sukar di ubati, korang g ke klinik nagoke kat tanjung tualang. nnt doc akan bg sabun sulphur, krim deriva n satu lg krim lupe namenye, n pil nama die cotrim. Alhamdulillaj skin saya yg truk dah licin. skin truk sbb resdung n juga sbb pakai product2 merepek meraban ni. dlu pakai 2bulan n dah stop. skin tak tumbuh jerawat dah sbb ubat doctor ni tak buat kite bergantung dengannya. kalau nak g sila dpt awal pagi sbb pkul 7.30 pagi org dah beratur panjang gile. korang google je

Anonymous said...

Hye...uolls, I bru je try product nie...ok ke x sebenarnyer?

Anonymous said...

Salam, saya dah pergi klinik nagoke tu tp masalah jerawat saya macam takda beza pun malah macam lagi teruk pun ada. Jerawat saya jadi teruk sangat sebab pakai sabun collagen plus tu eeee rasa nak nangis tengok muka sendiri

Anonymous said...

Ya..saya penah guna wonderglow..sebulan mmg cun. Lepas abis 1st set beli set ke2. Prduct tk sama bau pun lain..abis jerawat naik. Stop pakai...product tk constain...rupanya agen cakap ada satu ms kilang tersilap bancuh...ads ke patut...

Anonymous said...

Saya baru pakai dua minggu produk ni.So far tak ada masalah..cuma serumnya pekat sangat sampai kena korek dgn sesuatu untuk ambil dr botolnya..apapun,sehari dua mula guna sabunnya,muka jd gatal2,tp pas tu tak lg
.texture kulit menjadi semakin halus dan licin..jeragat juga nmpk menipis sedikit..krim mlm saya campur dgn pati ibu putih..

Anonymous said...

Bagi saya la kan,produk babies blink, sf beauty, esther, krim 99, cpve even krim di qistee semua saya dah try. Bau mmg sama lah, tekstur semua sama. Krim siang bb ni sama dgn krim siang thailand yg penutup merah tu. Bkn nk jatuhkan bumiputera, even ada kkm sekalipun, susah nk percaya sebab produk ni repackaging. Kalau tak bau tak sama. Ni bau sama. Melekit pon sama je. Krim putih dan kuning je. Pkai bb ni muka naik jerawat dan black head. Berhenti pkai sf beauty muka naik jerawat jgk. So, skincare yg baik adalah skincare yg kalau kita berhenti muka ok je pon. Cuma paling teruk kusam je la kn. Ni pendapat saya lah. Sebab tak semestinya dia htr sampel yg kita pkai tu dekat makmal. So, pilihan kat tgn kita nak atau tau. But for me mmg avoid la skincare yg putih kuning ni.

rel='nofollow'>LovelyDay Kyuhyun said...

Sy rasa penggunaan product kecantikan depend pada darah kita kot....sy pernah pakai cpve..kulit tambah teruk.....n smpai x nmpak rupa kulit muka langsung lps tu sy stop pakai jenama"simple"sb ia membaiki kerosakan kulit serta 100% organic...boleh dapat kt semua pharmacy seluruh malaysia....n lepas tu sy pakai babies blink selepas kulit dah pulih ..sy jenis yg tak serik guna product...n selepas 3bulan guna babies alhamdulillah jerawat pum x ada n xda masalah kulit..so sejak akhir2 sy pun selalu skip penggunaan...so far x da sebarang masalah.......n still my skin glowing......

Anonymous said...

assalamualaikum... sy pguna dn pnjual esther. dl kulit sy b'jrwt truk stelah sbuln pkai esther sgla2nya brubah jerawat da hilang dn kulit mkin putih. skrg da msk 8bln gna produk ue alhamdulillah xdek mslh...
sbrg oder blh call @ sms no 01133678734

Amy said...

Alah saya baru sahaja dah terbeli Babies Blink ni :( Kalau nak fikirkan, kenapa Babies Blink ni tak tunjuk gambar kilang? Kalau lah betul betul product bumiputra. Lepas tu tak habis habis nak banggakan ada nombor KKM bagai. Saya difahamkan untuk product kosmetik, KKM bagi nombor notifikasi sahaja. Maksudnya, depa bagi kelulusan dulu sebelum test product tu. Ada nombor NOT tak semestinya tak merbahaya. Nombor NOT means nothing. KKM pun satu la, perlu ketatkan lagi procedure. Ada juga pengasas yg hantar cream lain untuk diluluskan. Macam macam manusia ni buat bila nak kaut harta dunia. You just never know. Tengok la Wonder Glow pun dapat kelulusan KKM sedangkan krim mereka yg straight dari HQ bila dihantar ke lab untuk diuji, disahkan mengandungi mercury yg sgt tinggi.

Saya rasa Janna Lawwa sahaja yg jujur, yg boleh dipercayai sekarang. Mereka mempunyai kilang/lab dekat Malaysia yg berstatus GMP. Mereka juga tunjuk gambar-gambar kilang. Macam tu la cara nak berniaga. Babies Blink, Wonder Glow semua tu mana ada! Memang mahal, tapi berkesan dan selamat. Set Babies Blink saya tak sampai lagi. Saya rasa tak nak guna pun, nak hantar pergi lab.

rel='nofollow'>Bidadari syurga impianku (BSIK) said...

Sama... Sy pon still ragu2 sbb tuh google mcm2.. Tp x jumpe pulak -ve ttg bb nih...

Amy said...

Okay saya baru terima saya punya set BB dari posmen pagi tadi. Saya terus bukak nak check tekstur krim dia. And surprisingly, krim BB dua dua tak melekit langsung. Yang night cream tu mcm gel, yg day cream pulak mcm bb cream tapi very light la. Bau dia pulak takde bau logam ke bau menyengat ke apa. Both have a very light scent. Saya cuba calit sikit dekat dagu saya, tak pedih atau panas. Krim Babies Blink ni takde langsung ciri-ciri krim mercury yang saya baca merata dekat blog-blog. Hmmm tapi saya MASIH RAGU-RAGU la. Tak tahu nak guna ke tak :/ takut. Walaupun takde ciri-ciri langsung. Saya pulak tak pernah guna produk-produk tempatan ni. Ni first time.

Apa pendapat awak? Saya takut la nak gunaaaa

Amy said...

Comment2 di atas byk yang cakap krim bb sebijik macam krim cpve. Saya nak tahu jugak tekstur & bau krim cpve macam mana. Saya nak bandingkan dengan cream bb saya ni. Anyone? Sesiapa yg pernah guna cpve?

Anonymous said...

Oh god. Takutnya baca haha. Saya baru guna bb ni 3 hari. Idk lah. Mcm takde effect pun. Instead my face naik small pimples dekat pipi . Saya ni jenis susah naik pimples kat pipi. But maybe baru pakai ke apa taktahu lah. Sekarang jadi takut eh nak pakai baca all the comments since saya tak pernah try cpve tu semua. Saya punya bb limited yg bau strawberry tu. But the tekstur of the cream is soft lah mcmtu. Takde lah pekat or apa sampai nak kena bertungkus lumus ratakan kat muka . But still , TAKUT lah. Because before this sy pakau dnars . Mula2 mmg okay lama2 naik apabenda tah kat muka tak pernah naik. Terus stop, hamek rice pimples kat dahi banyak gila :(
Before that pakai as beauty . Memang okay. Sbb bila stop pun muka elok je tak naik ala2. Cuma stop sebab rasa mcm krim tu dah takde effect kat muka cause jerawat ada pun krim tu mcm tawakal je . Haha .

Okay. So now rasa taktau nak buat apa :(

Amy said...

Saya punya pun yang set limited. Berdasarkan semua yg saya dah research & baca, ada kemungkinan besar yang set limited ni takde mercury sebab texture day cream dia sangat lembut macam buttercream & night cream pulak macam gel & dua2 tak melekit langsung. Bau pulak very light. Takde bau logam. (Yang set biasa saya tak tahu tak pernah beli tapi dalam gambar nmpak macam likat macam ada mercury je)

TAPI haaa ada tapi tau. Boleh jadi juga ada hydroquinone atau steroid. Kita duk cakap mercury je kan. Sebabnya, steroids mmg biasa dalam bentuk gel (cream pun boleh). Hydroquinone pulak dalam bentuk cream boleh, gel boleh. And there's no way to know for sure unless you get it tested at the lab.

Amy said...

Lagi satu, nombor kkm tak boleh percaya sangat. Wonder Glow yang ada mercury pun ada kkm, Dnars ada hydroquinone (disahkan dalam paper brunei) ada kkm jugak, banyak laaa. Negara kita kan corrupted, rasuah sana sini. Tak payah la. Banyak sgt dah kes macam ni. Nombor kkm means nothing.

Anonymous said...

Guna kloroks je la sng dah kalu smua buatan malaysia pnye skincare xleh pakai.bkn la nk komen yg mengarut tp inilah setengah dr kita.bila buy set skincare yg slamat xde kimia deme ckp lambat la plak nk berkesan n tgok efeknya.da tu g tukar plak yg lain bli plak set skncare yg korg ckp penuh kimia pastu pkai naik la bnda yg bkn2 kt muka.pastu pakat ckap yg tu xelok hat ni xelok.ada ckp hat tu ok hat ni plak xok.ada org pkai bkesan n ada xbkesan n jadi sebaliknya.skincre ni kite pkai ikut darah jgak la kot.muke n gnetik sume xsama kite ni.pada yg pkai xmnjadi tu eloknya stop kjap n cr ubt yg lbih sesuai utk muka,jgn trus pkai lg.da tau xelok buat apa nk pkai lg kn?ada jgk muka tu da cntik allah bg tp msih jgk xpuas hati beli la skincare itu ini last2 muke jd rosak.ini pgalaman saya sdiri jgk.akibatnya tgung sdiri.maaflah ckp mcm ni tp hanya sekadar utk menyedarkan sebhagian dr kita.kalau tkut nk bli yg bmiptera spare duit bli yg mahal harga beribu riban dr luar negara.maaflah tp saya menyampah.sayaon ,cm salah sorg dr anda juga

Amy said...

Utk anon atas ni, dorg ni bukan nk kata buatan msia smuanya tk elok. Sbab buatan msia, msti la tk elok! Bukan. Jgn sempitkan pemiikiran fikir mcmtu. Mcm ni la org mlayu, ckp sikit dah kata tk support bangsa, tak support negara pstu compare dgn negara barat lah apa lah. Tapi hakikatnya org msia ni suka mnipu. Tak professional. Saya syg msia tapi itulah hakikatnya. Rahsuah pun belambak dkat negara kita ni. Saya seorang traveller, saya dah travel ke merata dunia secara budget ye. Maksudnya, duduk hotel murah bagai bukan mewah2. The point is, saya dh nmpak byk bnda. Dlm erti kata lain, minda saya dah terbuka. Nabi pun kata, kita kena berhijrah, travel utk gain experience, buka minda.

Berbalik kpd produk skincare msia ni, awak ckp ikut darah, genetik la apa tah. Fyi, saya seorg medic student yg blajar di luar negara. Saya juga BANYAK buat research dari kecik lagi. Ye tu mmg betul sebab smua kulit berbeza. Tapi kalau produk tu berkesan dekat kulit kita tak semestinya produk tu bagus utk kulit kita. Dan juga sebaliknya. Kalau produk tu takde kesan (positif atau negatif) dkat kulit kita, tak bermakna produk tu tak bagus utk kulit kita. Kecuali kalau ia memberi kesan then iya, produk tu tak bagus utk kulit kita sebab kesan negatif tu adalah kulit kita memberi sign kepada kita yg ia tak bagus. Okay, baca ni betul2. Sebagai contoh, mercury mmg sgt berkesan untuk memutihkan kulit sebab mercury destroys melanocytes. Itu mechanism dia. Memang kesan dia sgt bagus, tapi adakah destroying the melanocytes in our skin healthy? Hydroquinone pula dia memutihkan kulit dengan "meracuni" melanocytes kita so that they stop producing melanin. Toxic kepada melanocytes lah. Adakah itu sihat juga? Tapi kandungan hydroquinone kalau 2% sahaja dan guna dlm tempoh tidak lebih dri 4 bulan dikatakan selamat.

Nasihat saya, jangan tiba tiba menuduh org yg tak nak beli produk tempatn tak support bangsa melayu, tak support produk tempatan, nak jatuhkan business tempatan. Jangan. Tu pemikiran sempit namanya. Mereka sekadaf berhati hati, nak jaga kesihatan.

Sekian.

rel='nofollow'>zeemah said...

Hye..saya peniaga n pengguna babies blink...muka saya dah xda jerawat cuma ada parut..saya beli sebab saya nk muka saya licin mcm pinkish akibatnya muka saya naik jerawat yg teruk...byk sgt.

Anonymous said...

Pakai set collagen mmg putih gebu . Tp skjp jee . Then naik jerawat terokk . Skrg konsisten pakai krim kunyit thailand jee . Mmg berkesan !

Anonymous said...

sy pguna wonderglow dan telah consume nak dkat 10bln. stakat ni kesan +ve je kat kulit sy. jrawat pun x naik, flawless gile. tp bla bc komen2 kat ats ttg ada bhn bhaya kat wg, jd risau lak. tp mgkn sbb sy guna scrub himalaya, slh satu produk berasaskan herba pimple jd x naik. mybe.. x tkata bla dpt tahu wg ada bhn bhya...huhu.. adk bradk lak gune tu,adk sy pun flawless. cntik gebu kulit dia..

Anonymous said...

sy pguna wonderglow dan telah consume nak dkat 10bln. stakat ni kesan +ve je kat kulit sy. jrawat pun x naik, flawless gile. tp bla bc komen2 kat ats ttg ada bhn bhaya kat wg, jd risau lak. tp mgkn sbb sy guna scrub himalaya, slh satu produk berasaskan herba pimple jd x naik. mybe.. x tkata bla dpt tahu wg ada bhn bhya...huhu.. adk bradk lak gune tu,adk sy pun flawless. cntik gebu kulit dia..

Anonymous said...

sy pakai dnars aje .. walaopn lmbt tapi jerawat hnye dtg pada dtg bulan .. biar lambat aslkan x memudaratkan ..produk yg sy percaya dnars .. as beauty bkn sf beauty tau .. tapi AS BEAUTY .. dan nour ain skincare .. tu je ..yg len sy kurang pcye .. tkot nk cube .. hehe .. n pcuuci muka pki garnier aje .. ok la.. murah n ok ..

rel='nofollow'>katiana said...

Jerawat di muka tidak mahu hilang dan bernanah. Setelah pakai bb

Anonymous said...

Saya ada same problem.. cuma ada bernanah.. susah jerawat ini nak hilang

Anonymous said...

Sy pnah guna pati ibu putih janna lawwa..mmg best..klit gebu jer..slowly pncrhan tp prut mmg pudar..muka sy jrwat truk msa prgy tp pip ini bnyk mmbntu..pkai bedak je kluar rmah..mmg cnfdent gler..

Anonymous said...

Mcm2 feedback.

Anonymous said...

Guna dah bpa lma dahh...

Anonymous said...

Pakai bedak sejuk jela tepek muka banyak kali pun oke dah la sejuk pastu lembut je gase putih tu makan mase kot

Anonymous said...

Hi just sharing :)
Sebenarnya saya guna bb tapi makin teruk jugak -,- sedih sangat dah lah muka berjerawat ni makin teruk bertambah + bernanah dah tu gatal dan mengelupas -_- membazir je beli memang muka time tu macam dah takde muka lebih2 lagi saya form 2 mmg.rasa nak ponteng sekolah je ,sampailah doktor suggest T3MYCIN (untuk siang) dan BENZAC seriously dalam 1 month muka licin tanpa jerawat semua hilang tinggal parut je so better jangan guna scincare tapi jumpa doktor :)

Anonymous said...

Yeke ? Awak beli Kat farmasi ke ?

Anonymous said...

ada sesiapa yg pernah dgr atau try produk fj glow tak? dgr2 dari bahan2 organik dan dpt sambutan hebat

rel='nofollow'>AIN LIUSIN said...

Salam...mencelah jap. Saya pengguna babies blink hampir 5 bulan. Alhamdulillah..kulit sentiasa lembab dan tiada jerawat. Walaupon saya keje tgh panas( on site ) tapi kulit maintain cerah x gelap...kalau trrbakar akibat bwh matahari berjam2, tiap malam mesti pakai krim malam. X perlu byk...sapu nipis je pon da ok. Baru2 ni balik kampung suami...terlupa bawa krim malam, ganti dgn serum je tiap mlm. Blk je rumah terus maintain blk pakai krim mlm tuk hilangkn kulit mati. Sehinggalah hari ni...walaupon krim siang da hbs...sabun muka, krim malam dan serum je tggl. Tp kulit ttp maintain...jerawat langsung x hinggap...officemate pon tegur muka makin hari makin gebu...cerah. terus terang...setiap hari seblom p keje, saya cuma pakai krim siang (skrg da hbs ganti krim ibu putih sbg pelembab dan foundation molly baby cream sbg uv protector...pastu pakai bedak baby johnson..anak ain punya). Kwn ttp ckp kulit mmg natural je. Saya nasihatkn kalian amalkn supplement dlmn supaya kulit sentiasa sihat dr dlm. Saya sendiri jg amalkan collagen herbarium by jamu susuk dara(sbb saya pengedar sah) dan vit c dan alfalfa shaklee. Mengenai komen di atas ttg kesan negatif babies blink...mgkn cara pengguna x betul. Cth...krim malam x perlu pakai tebal terutama bg yg kulit berjerawat amat sensitif. Saya yg xde jerawat ni pon try pakai tebal...mmg kulit jd kejang dan pink. Serum pakai waktu malam je time hari keje...bole pakai seblom guna krim mlm atau guna awal pagi time hujung mggu.

Anonymous said...

Betul2. Kita pun takut nk pakai produk tempatan. Dulu penah pakai tia amelia. Masa pakai mmg flawless. Tp after 3bulan pakai pastu stop terus tumbuh jerawat byk. Kecewa betul. Tp skrg kulit sy dah okay balik dgn neutral nya. Saya setia dgn Mary Kay (:

Anonymous said...

Saya setuju dgn pendapat awak tu. Tak boleh percaya dgn kelulusan kkm. Malaysia kan byk rasuah sana sini. Hihi.

rel='nofollow'>yattlovato hamsan said...

maaf mencelaa .. saya bru pakai bbp ney 2 hari , tapi jerawat tumbuh . amboii .. byk jerawat kecik-2 tumboh . geram ! smpai nak dipicit-2 ajew jerawat ney ! hakikatnyew .. bbp ni tak sesuai utk kulit saya . tak tawu lhaa klou kulit org len sesuai kan ? last-2 amik k colly n produk ndz . tho jugac sesuai .

Anonymous said...

Assalaamualaikum wbt,maaf mcelah.jika kawan2 prihatin pd kesihatan kulit muka,jom sama2 bertukar pd produk homemade organic beauty spirit EmbrazeMe. Utk keterangan lanjut blh sms shj 01126114157

Anonymous said...

assalamualaikum..saya pengguna babis blink baru 1 bulan..since saya pakai mmg ada perubhn..muka yang burn dah ilang..kulit jdi lembut licin...tpi dah hmpir sebulan pakai benda 1 pipi ni rsa skit sgt..smpai kena soh org trik pipi ni..sebab skit sgt... sblm ni juga saya prnah pakai produk collgen tu..mmg xsmpai seminggu pkai pipi saya skit mcm yg terjdi skrg...so sya rsa mmg ada kaitan dgn produk ni...sekrang sya dh stop pkai produk ni. dan yang pling sya plik kedua2 produk nii sma, bau, textur, kaler sma..dan bila spu kt muka mmg nampak akan berklat..ok tkut sgt...n sya dapat info mengatakan wlpown ada lulus kkm..tapi still ada guna bahan terlarang..wallahualam.

Anonymous said...

Sy pengguna babies blink juga..bega sgt sbb penjual dekat kios tue bgtw kulit dh okey xde ppe mslh lbh baik xyah pakai pape..teringin nk pakai lps 3mnggu guna jerawat keluar tp alhamdulillah xseteruk smpai xrupa muka..tp still dh stop smpai skrg jerawat xhilang2..pnh juga pkai krim malam pipi rasa pedih semacam..sbb tu berhenti..maybe xsesuai ngn kulit ..ramai tegur pasal that jerawat kt muka nie..ada sespe thu mcm mane nk hilangkan jerawat nie? Sy suka selfie tp skrg dh xsllu akibat perubahan itu..

Anonymous said...

Saya dua dua prnh pakai . Cpve prnh pakai babies blinks pon sye prnh pakai.
Cpve= mula2 pakai mmg putih lawa je and semua org tgur lawa. And then bpe bulan pakai , kuar jerawat yg cm milia tu ... mmg x boleh picit pon cuz dia tumbuh bwh kulit.. ya allah mmg truk until nw x leh hilngkan.
And then sye nk cuba bb sbb kakak sye pakai makin licin. Sye pon beli bb and pakai.. for me wrne je sme.. xde la sme mne pon...texture pon xsme lngsung... bau pon lain... and bb mmg bagus . Dh nk beransur pulih dh ... tkyah lah nk rgu guna bb.. bb ade kkm.and sye ade follow lyanaz punya ig official...dia prnh post kt ig gmvr kilang and office. Kt malaysia ok? X yh nk menfitnah . And bb dh popular and dh kuar kt wanita hari ini . -..- cpve sye search asal dri indon, myammar , vietnam semua. And murah .. cpve mmg bahan tiruan semua and then prnh ade hospital tunjuk kosmetik yg mngndungi mercury. .guess wht... cpve pon ade mercury rupanyaa... soo sye keep gunaa bb je sbb xde mslh ;)

rel='nofollow'>Wati tijim said...

lps mary kay bg respon negative.. mula la kutuk mary kay jg..all product actually same...more good for us just wash with water...soap also now don't believe.. all macnical also...cleanser don't think is safe..

Anonymous said...

saya baru pakai 1 minggu babies blink ni.. muka sy cpt merah... now muka naik jerawat kecik2.... makin hari makin byk nsb kecik2... nk teruskan atau stop pakai ye....

Anonymous said...

Salam semua..saya seorg beautician kecantikan, sy penah buat facial kt rmai customer yg ade mcm2 msalah muka.sy juga mnjual produk kcantikan. Secara jujur,sy sndiri tidak prcaya dgn set bb nie sbb xde kkm kt kotak die..klau produk lain ade kkm mesti ade tulis kkm kt kotak. Lgpun ade tulis kt kotak bb,kesan seawal 24 jam..brdasarkn pengamatan sy spnjang mnjadi beautician nie,mne2 produk yg terlalu cpt kesan die msti ade bhan yg brbahaya..means produk yg mghakis kulit. Ok sy bg contoh..klau pkaian kte kotor,kte trus letak clorox atas tu..ape jd?kotoron tu akn sgera hilang kn..tp lama-kelamaan,pkaian kita td akn jd nipis dan terkoyak.. sme la jgk dgn kulit kita..lme2 akn jd nipis dan rosak. sy juga nk share,nie testimoni muka sy sndiri..dlu mse di saloon,sy slalu guna produk mhal...tp kdg2 ble time stress or period,muka sy akn tumbuh jerwat..kulit sy juga cpt burn ble kne chaya mtahari. Tp ble sy cuba produk dnars,semua msalah sy hilang..muka sy cerah sekata,sgt flawless n gebu n xmudah burn..n yg pling best parut jerawat pn hilang! Rmai tnye sy rhsia ape..skrg satu kolej sy ikut sy pkai skincare nie.produk dnars nie kesan dia xcpt sgt..skotak sy pkai than 2,3 bulan..dlm stengah kotak cmtu bru nmpak kesan. So,sape2 yg nak bli produk dnars boleh whatsapp sy 0148269982..n dptkn khidmat nsihat percuma dr sy. Tugas sy bkn stkat mnjual,tp sy akn pastikan custmer sy shingga selesai msalah mukanya..

Anonymous said...

Salam semua..saya seorg beautician kecantikan, sy penah buat facial kt rmai customer yg ade mcm2 msalah muka.sy juga mnjual produk kcantikan. Secara jujur,sy sndiri tidak prcaya dgn set bb nie sbb xde kkm kt kotak die..klau produk lain ade kkm mesti ade tulis kkm kt kotak. Lgpun ade tulis kt kotak bb,kesan seawal 24 jam..brdasarkn pengamatan sy spnjang mnjadi beautician nie,mne2 produk yg terlalu cpt kesan die msti ade bhan yg brbahaya..means produk yg mghakis kulit. Ok sy bg contoh..klau pkaian kte kotor,kte trus letak clorox atas tu..ape jd?kotoron tu akn sgera hilang kn..tp lama-kelamaan,pkaian kita td akn jd nipis dan terkoyak.. sme la jgk dgn kulit kita..lme2 akn jd nipis dan rosak. sy juga nk share,nie testimoni muka sy sndiri..dlu mse di saloon,sy slalu guna produk mhal...tp kdg2 ble time stress or period,muka sy akn tumbuh jerwat..kulit sy juga cpt burn ble kne chaya mtahari. Tp ble sy cuba produk dnars,semua msalah sy hilang..muka sy cerah sekata,sgt flawless n gebu n xmudah burn..n yg pling best parut jerawat pn hilang! Rmai tnye sy rhsia ape..skrg satu kolej sy ikut sy pkai skincare nie.produk dnars nie kesan dia xcpt sgt..skotak sy pkai than 2,3 bulan..dlm stengah kotak cmtu bru nmpak kesan. So,sape2 yg nak bli produk dnars boleh whatsapp sy 0148269982..n dptkn khidmat nsihat percuma dr sy. Tugas sy bkn stkat mnjual,tp sy akn pastikan custmer sy shingga selesai msalah mukanya..

Anonymous said...

Babies blink dgn collagen plus vitamin e xsama k ..sy dah try bb.sgt bkesan ok ..

Anonymous said...

sape yg ckp produk2 ni ada KKM mmg pemalas nk search sendiri...kena tipu idup2 la kome oiii...aku ckp ni dgr ye...klu korang banyak duit, korang pon boleh jek keluarkan barangan kecantikan ikut jenama korang sendiri...takkan korgxtau..dorang tu amik kt kilang yg sama..packaging je lain..akunimmg marah sbb aku slh seorang pegawai KKM...jadik ape2 mulalah salahkan KKM...padahal produk tu xde keluluasan pon..kata sekarang internet di hujung jari..plizlah cari maklumat di saluran yg betol...okkk...anda yg tentukan hala tuju duit anda...

Anonymous said...

so bb nie xde klulusn kkm rrr??? aduii..cfius2...

Anonymous said...

so bb nie xde klulusn kkm rrr??? aduii..cfius2...

Anonymous said...

alhamdulilah lepas sya baca feedback korang,saya trus cancel order bb.sya order bb pun sbb nk hilangkn burn,kusam dkt muka.skrng

Anonymous said...

sy kepeningan bace ny..baru nak order..KIV la dl..sb prg KKM pon ckp x luluskan..cmne tu

Anonymous said...

Slm, sy bru je pkai bb, 4 ari. Asl kulit sy jnis y brmnyk.. pas2 bile da pkai bb, mak aii, jdi kering sgt, menggelupas plak 2. Xnk smbng pkai lgi daa. Bnyk feedback y ngtf, takut plak. Sshnye nk cri produk y brssuaian ngn kulit sy.

rel='nofollow'>nurul syahira said...

Sy pnjual bb tp xpenah try pn.sy hnya gn NOUR AIN.the better one is we should cnsume supp dlaman like collagen.bru btul

Anonymous said...

Al razi mmg bgus sbb brasskan herba ..jerawat kecut kulit halus ..nk order alrazi. Wassap nad. 0177814214

rel='nofollow'>Na Omey said...

Alamak . Saya baru beli bb tadi . Niat nak search bb ni nak tengok cara penggunaan . Tapi masa search tu tiba tiba keluar artikal bb bahaya . Betul ke ada effect negative bb ni ? Kalau wonderglow saya dah pernah guna . Tapi mmg effect negative . Kulit saya jadi kering & menggelupas . Takut pulak nak guna bb ni . Muka pun dah jadi teruk dah ni . Tak tahu nak cari skincare yang sesuai dengan muka kita macam mana . . .

rel='nofollow'>ain said...

Saya guna al razi tu 2 ke 4 bulan dah sebab satu set 2 ketul sabun tu lmbt nak abes... mule2 pakai mmg ade ngupas halus2 buang sel mati sbb saya dah lama tak pakai pape skincare. pastu ok lah...tapi macam tak ilang pun parut ngan bintik itam (tanda awal jeragat)... tak sure la kalo sy yang tak perasan... overall ok je al razi ni...

Anonymous said...

Kepada kakak2 yg mempunyai masalah jerawat yg teruk boleh cuba krim anti aging bee venom, berkesan hanya satu sapuan ...
Jerawat terus kecut, halal n lulus kkm
Wasap n sms 01127887399

Anonymous said...

Akak cuba krim anti aging bee venom
Mmg bagus utk jerwat , n kulit jd muda 10 tahun utk penggunaan yg berterusan.

Anonymous said...

Akak boleh cuba krim bee venom,
Xde kesan sampingan n dapat selesaikan Mslh muka akak
Wasap n sms 01127887399

Anonymous said...

Saya pernah menggunakan babies blink pinkish ni. Saya mempunyai masalah muka berjerawat dan sedikit berminyak. setelah menggunakan produk BBP ni muka cuma serasi pada 2 minggu pertama di mana muka kurang berminyak, kulit terasa gebu & jerawat seakan menghilang. Namun, masuk minggu ke-3, muka seperti rasa terbakar & muka terasa gatal khususnya setelah sapu day cream. Sebulan kemudian, kulit tiba-tiba beralih menjadi kering & sedikit mengelupas. Banyak betul transisi yg berlaku walaupun belum habis menggunakan 1 set BBP ni. Kemudian, terbitlah kembali jerawat kecil & semakin beranak-pinak di wajah saya seakan ketagihkan BBP. Saya telah buang BBP saya dan kini dalam proses pemulihan secara alami. Saya amalkan minum 2 sudu POEVOO pagi & malam, setiap hari. Ini bertujuan untuk kembalikan nutrien dalam badan, menyahtoksidkan bahan-bahan meragukan yg ada dlm BBP ni & mengamalkan diet yg seimbang (melebihkan sayuran utk khasiat Vit C semulajadi). Kini. POEVOO menjadi pelembap wajah saya, deodorant saya & merawat masalah eczema anak-anak saya. Hubungi saya utk mengenali apa itu POEVOO.... Klik sini https://www.facebook.com/messages/najat.mohamed.75

Terima kasih.

Anonymous said...

sharing info
kita pun boleh hasilkan produk sendiri di malaysia dengan lambakan krim dari seberang yang dijual berkilo2 dalam tong. begitu juga bekas2 yang super boom meyakinkan melambak dijual dr seberang. jadi fikir2kanlah, research sebelum membeli dan pakai. terbukti hampir sama dengan krim2 seberang yang bercirikan mercury. kalau x percaya just tinggalkan kulit anda selama seminggu tanpa pemakaian krim. dalam masa seminggu tu macam2 masalah kulit timbul, kusam, berbintik hitam, jerawat naik dan sbg'y. itu bukan efek yang bagus sekiranya produk itu bagus.banyakkan research tentang ciri2 krim Bermekuri, anda akan dapati ianya sama dengan beberapa produk dipasaran kini tak kira tempatan atau seberang., kecuali yang dikilangkan dikilang sendiri dan bertaraf GMP.
terima kasih..

Anonymous said...

bb blink pinkish dgn bb 5 in 1 same x

Anonymous said...

Yerr..saya pun pkai bb nie...nek jrawat truk...bgus2 okay ckit muka...bila pkai bb nie...truk btul jrawat nek..

Anonymous said...

Saya pernah di offer utk buat jenama kosmetik saya sendiri hanya serendah Rm5k.. pelik kan.. xde research yg betul bole pulak keluar produk.. then rosakkan kulit org.. penjual kaya raya tahap jutawan.. pengguna sgt mempercayai produk pemutih yg dijual kat fb tanpa tau kandungan dlm tu.. wahai pengguna.. tlglah jgn rosakkan kulit anda sbb nak cantik.. huhu

Anonymous said...

Pakai je nutox. No paraben. Lg senang. Naik jerawat pon sikit2 tu normal la hormon remaja 20an.. pakai nutox mmg lah x cerah mcm pakai produk cpve ,tabita , bb etc.. tp kulit terjaga utk masa akan dtg...

Anonymous said...

I suke nutox. Harga berpatutan. 6bulan pun tahan n lmbt habis. Kulit terjaga youu

Anonymous said...

Hai semua. Just nk ckp, sbhgn org mungkin sesuai n sbhgn lg ad kulit sensitif. N bukak nk rundum kn produk malaysia, tapi sy saran kn beli produk yg telah terkenal di mata dunia. Di iklan kan di tv. Sbb setahu sy, mmg pakar dermatologi da buat kajian. Kalau yg famous kat internet je, x pasti sama da pembuat produk adalah pakar atau tidak. So, x salah beli satu produk mahal, berbanding tukar 5 produk. Membazir kan

rel='nofollow'>Nad Azmi said...

mary kay xder chemical bnyk la dear.lagi slmt dri produk skin care yg u x tau pmbuatan die cam mane . Saya lbih prefer pkai produk cm tu dri pkai produk made "tetiba" meletop n bgi efek 1 mnggu nih

rel='nofollow'>SHAFIQSAZALLI NCO said...

I pkai body shop je, smnggu sekali inject gluta n vit c. Mmg tbaik!! Dah berbulan2 kulit smakin cntik.

Anonymous said...

Better stop guna.. sy bru dpt tau produk nie bahaya.. kkm xbleh prcaya.. produk nie nama lain,bahan amik owg pnye.. hakis kn kulit kita..

Anonymous said...

muke naik jerawat and sgt oily. hate babies blink so much. sorry

Anonymous said...

xnk cube bb or cpve blh try fantabulous

Anonymous said...

Salam..blh ajar kn cara pakai bb yg btl ke..n nk tahu sgt ok ke lepas dh lame blh tukar pakai lain lak cam molly bby cream tu

rel='nofollow'>eila purple sky said...

mmg xdinafikan smggu lepas pakai babies blink kulit muke sy jdi licin,,glowing,,flawness..mmg cntik sgt2..xpyah pakai 360 pom..kua g mne2 xpayah kalut dh nak make up bagai..first set hingga set ke-3 sy pakai mmg okay sgt..tapi sayang..masuk je set ke-4 muke sy naik jerawat secara mendadak..mmg teruk sgt2..dah la jerawat menanah tmbah plak kesan parut hitam..skrang buntu da..xtaw nk pkai produk ap..

Anonymous said...

sy stuju dgn awk eila purple sky,,sy dulu pna tkena sbb tpakai kolagen,,yg dulu mcm gamba bandingan d ats,,skarang muka sy sgt truk,,pnuh 1muka dgn kesan jerawat dan gelap,,skarang brg bb ni baru smpai,,tkejut sy bila tgok bnda yg sama bebuah 2 kali,,hurmm..sgt mbazir duit sy,,sy tertipu,,muka pon blom bersih ,,smpai skarang tak jumpa lagi produk muka yg sesuai..

Anonymous said...

ni kes re-casing kot, benda dlm tu sama jugak.betul jugak ye...sila tunjuk muka taukey product ni jap. atau kilang dia ker?
tbh saya pakai Olay dr zaman sekolah. Alhamdulillah kulit saya sihat sampai sekarang.

Anonymous said...

salam..sy ad jual babies blink 5 in 1
harga murah2 j nk bg..sms 0132643039

rel='nofollow'>Ainaz Yusuf said...

salam.. sy rasa tertarik untuk berkongsi mengenai set bb ni. sebelum menggunakan local product ni sy mmg mepunyai masalah jerawat yg teruk dan muka oily. sehinggalah kwn sy perkenalkan product sf beauty. sy mencubanya dan alhamdulillah.. jerawat semakin berkurangan dan kulit semakin putih dan cantik. ramai kwn2 tegur dan tanya sy guna product apa. sudah menjadi kebiasaan bila waktu berkerja shj sy akn menggunakan day cream (sebab kene keluar rumah). if sy sedang bercuti or weekend mmg sy biarkan muka sy free dari apa shj cream. dan sy mulai perasan.. asal shj blk kampung mesti muka sy keluar jrwt (sbb mls sapu cream) dan sy pun mula lah start Google. byk org mengatakan product ni mempunyai merkuri. sy mula rasa was- was. dan sy cuba review blk page fb sf beauty. sy tengok demand utk product ni x sehebat dahulu dan admin pn byk promote product2 lain.mkn bertambah keraguan sy. selepas setahun penggunaan sy bertekad utk berhenti menggunakan set ini. dan sy mula ragu2 utk mencuba local product. sehinggalah di wall fb sy ada seorang rakan menjual set bb ni. byk testimoni yg berjaya mencuri hati sy..entah mcm mn sy pun terbeli product ni. semasa di awal penggunaan, sy mmg amat2 meragui set bb. sbb tekstur night cream dia saling tak tumpah seperti sf beauty. dalam keraguan sy beranikan diri utk mencuba. hasilnya.... wahhhh meletup. kulit semakin cantik n pinkish. sy sgt teruja.. tp dalam keterujaan sy msh terselit rasa ragu2. sehinggalah satu hari sy ke salon utk buat facial. n ada beautician ckp kulit muka sy mkn nipis. sy takut sgt2. then lps je hbs set bb ni sy dh x berani nk repeat order. nk dijadikan cerita, sy bercuti selama 3 bulan sementara utk mendapat kerja baru. dlm tempoh 3 bulan ni sy mengalami masalah jerawat yg sgt teruk. sy mmg dah x menggunakan apa2 cream sepanjang sy bercuti. jerawat batu tumbuh bagai cendawan tumbuh selepas hujan. ramai yg bertanya kenapa kulit sy berjerawat teruk.. sy hilang keyakinan diri. sy Google dan cari product yg non chemical. Alhamdulillah.. byk review sy baca tentang cleanser Cetaphil. sy terus beli dan menggunakannya sehingga hari ini. oh... dah x berani guna local product!!! utk hilangkan pimples sy beli Dalacin T. alhamdullah.. sgt berkesan ttp kne bersabar. kwn sy perkenalkan supplement shaklee utk detox balik kotoran2. sy ambik set kulit+alfalfa. smasa 3 bulan yg sengsara itu kulit sy bertukar menjadi jerawat batu dan kembali ke warna asal from day by day.slepas 3 bulan sgt2 ketara seolah2 seharian berjemur di pantai. ramai yg menegur sy dh sun burn. sy hanya mengiyakan.haha.. Alhamdulillah.. mujur ada shaklee. walaupun kulit x secerah dahulu tp skg sy sgt bersyukur. kulit dah semakib pulih dan semakin sihat. dgn mengamalkan product shaklee+ 3 liter air sehari kesannya amat2 menakjubkan.pernah jgk terfikir kalaulah sy amalkan 3 liter air sehari sejak dahulu + ambil supplement, sy x perlu susah2 nk guna pelbagai product utk cerahkan kulit. utk anda diluar sana, berhati2 dgn product yg anda gunakan. jgn tertipu dgn testimoni yg ada sbb mereka juga pengguna sprt anda. sebaik2nya gunala product yg dijual di pharmacy. jgn terlalu ghairah utk cantik tp akhirnya menyesal tak sudah. bukan niat utk burukkan mana2 product tetapi ini adalah pengalaman sy sendiri. renung2kan lah...

Anonymous said...

Better guna product luar negara. Kalau uolss pergi jumpa pakar kulit, diorang akan suggest kan pencuci muka cethapil. Memang terbaik & 5 star. Mati kan kuman. Second, beli Dalacin T. Roll kan aje atas pimples tu. Third,beli t3 mycin. Semua product ni boleh beli di watson, guardian or any farmasi Fourth, minum air masak 2/3 litre sehari. Biar toksin semua hialng. makan supplement yang baik. Macam saya amalkan vitamin c rosehip, import from US. Booeh search di instagram. Supplement ni membantu dalaman. Jangan ingat nak flawless dgn skincare je. Air masak amal kan.Jangan malas. ni lah orang kita terlalu cepat percaya. Bukan tak sokong product tempatan but berhati and berfikir panjang lah. Mungkin tak sesuai dengan kulit semua orang. But just jaga basic. Makan supplement. InsyaAllah vitamin c rosehip ni sangat membantu.

Anonymous said...

If nak beli vitamin c rosehip tu makesure beli yang original bukan repacking. Beli jenama NOWS FOOD. Botol colour orange. Jangan beli yang repack sbb jual lagi mahal dr asal. So far ni supplement yang bagus, boleh memutihkan, mengecutkan jerawat, memudarkan parut jerawat, mengurang kan jeragat. Dia untuk dalaman dan luaran. Paling penting consume air masak 2/3 litre sehari. Setiap pagi amalkan minum green tea yang pahit tu untuk buang toksin. Minum air masak memang akan selalu buang air kecil tu tanda nya nak buang toksin. Better spend duit dekat supplement than skincare. Skincare ni untuk muka je. Saya share pun sebab saya dah cuba even my daughter umur 15 pun makan vitamin c rosehip ni. Skincare pula just guna cethapil, dalacin t dan t3 mycin. InsyaAllah membantu kome semua. Try lah. mudah mudahan apa saya m=share membantu.

Anonymous said...

Hmm..da mkin keliru dgn pelbagai produk ni..dolu2 guna bedak cina 4segi n bedak sojuk xde pun rsa keliru mcm skrg neh. Sbnrnya sy pun da byk guna produk neh..dr hazeline..papaya..nour ain..shurah..safi..nutox..cetaphil..sebamed..huhu..byk sgt deh..smua ok..xdinafikan tp bila kta da byk disogokkan dgn pelbagai produk dgn testimonial yg lawa2..kta mudah tpengaruh..kwn2..kesesuaian produk bgantung dgn jnis kulit anda..rajin2 minum air ksong..brulah balance dgn apa produk yg kta guna..sy nak kulit gebu pinkish ni tp bila produk ni ada baik buruknya org perkatakan..kiranya sy bsyukurlah dgn kulit semula jadi sy ni..kuning2 langsat:-)

Anonymous said...

MaryKay dh lama bertapak dan MaryKay company dia besar.. Sy lebih percaya pd company yg besar dh dh bertapak lama sbb diorg dh ada berjuta2 customer dan pengguna.. Same goes to shaklee.. Both for me is the best so far.. Bukan xnk sokong buatan tempatan, cuma sy rs masih kekurangan dr segi kajian..

Memang semua produk kecntikan ni ada chemical.. Even xbyk pun but still ada.. Kalau nk yg bebetul xde chemical, pakai la mask tomato ke, timun ke.. Pastu buat la scrub.. Compem bebas chemical! Huhu..

Hanya mengutarakan pendapat.. ;)

Anonymous said...

Salam...dok search punya search jumpa ni..actually saya pernah guna bb...1st guna esoknya naik jerawat halus penuh 1 muka.
Ya allah...sabar jela...xtaula nk ckp ada mercury or tak...mdala masa 1 malam sedagkan muka saya xpenah ada jerawat..esoknya terus buang semua skali... xsnggup...xpasal2 kena g beli dalacin T n cetaphil for cleanser..sabar jela...

Anonymous said...

Salam.. Saya pernah try pakai bb. Bru berapa hari pakai kulit jadi tegang. Ingat okay lah muka. Sekali tengok kat cermin mengelupas kulit. Tegang sebab kulit mengelupas. Sebelum ni pakai Skin Food tak pernah mengelupas. Sedih je.

Anonymous said...

Asslmkm... sy pengguna bb blink.. baru 3 hari sy pakai... bagaikan mimpi ngeri buat saya...hari ke3 muka sy mula rasa bahang kepanasan dan merah spt terbakar... rasa tegang dan perit dan menggelupas...teruk... muka membengkak hingga ke leher.. lepas tuh suami sy suruh berhenti gunakan produk tersebut. Sy terpaksa gunakan bedak sejuk utk menghilangkan rasa sakit akibat regangan kulit yg berlaku... kulit jadi gelap... sedih sgt... so.. hati2 dgn iklan nk putih...

Anonymous said...

Sambungan...
bila dah kena cam ni.. barulah sy buat reseach kt google... cari maklumat ttg bahan yg tkandung dlm bb blink

Anonymous said...

Setiap produk yg melalui kelulusan kkm yg sah mesti ada dikotak nya.. kkm, hologram... dan yg sewaktu dgnnya... ni x der apa2 pun...cop kelulusan.

Anonymous said...

saya baru beli semalam set babies blink ni.. entah kenapa terburu buru buat descision.. sedgkan saya decide nk beli nutox.. padahal sebelum ni saya dah pena tengok ada yang cakap berkesan ada yg cakap takk.. semalam dah beli dprd sorng seller ni,, then lepas je balik rumah terus tengok krim siang ngan malam diaa.. sumpah sebijikkk macam CPVE!! saya pernah pakai CPVE dulu so saya kenal sangat bau dia. skrg ni saya mnyesal.. agaknya bila saya dh mmbazir duit mcm ni bru saya puas hati tengok sndri slame ni dgr org cte je.. hate being myself yg suka mmbazir.. terbang rm60 saya sayanganyaa lahaii.. jadi pd sesiapa yg nk mncuba btalkan niat korang. trust me krim dia mmg macam CPVE sbijik saya kenal sgt sbb saya pernah guna CPVE.. gi mati lahh org nk ckp saya ttup periuk nasi org atau apa.. sebab seller ngn pengasas pun macam celaka jual barang ygboleh memudaratkan kulit customer. ingatlah semuaa.. kalau yg umur da 30 lebih ke 40 boleh laa kot try benda2 mcm ni mungkin kulit bermasalah jeragat kee. tapi bg yg macam saya ummur 20-an ni, better uollss pikir kulit kita nk guna dlm jangka masa pnjang.. stakat ni saya pernh try nour ain, dnars, amyera beauty, CPVE, bio essence, syma beauty dan last skali nouvelles visage. semua kesan sama je !! so better uollss cari produk pasaran yg diyakini. actually nour ain dan bio essence ok tapi sebab muka saya terlalu brminyak untuk bio essence dn nour ain pula muka mmg tkde jrawat tapi saya rimas bintik2 puitih still ada. saya menyesal sangta dlu kulit saya jenis pakai bedak johnson baby je gi kelas mmg bersih je tapi sejak bermula ngn produk kosmetik habis muka banyak gilaa kesan jerawat hitam2.. saya pun dah jarang upload gmbr sebab segan jadi macam ni.. skrg ni saya nk repair balik skin saya.. biar pkai produk yg dijual di watson ke guardian kee lmbat kesan asalakn selamat.. so semuaaa maaf jika tersilap kata. sekadar ingin kongsi penagalaman :)

Anonymous said...

Salam ..saya nak berkongsi dgn semua.dlu.saya pnh pkai bb ni 1st pkai keesokan harinya muka nek merah rasa panasja mcm terbakar..saya terus berhenti.skrg saya pkai d'nars alhamdulillah kulit saya kembali sihat,putih glowing..parut semakin pudar

rel='nofollow'>Kak Lyn said...

Saya pakai BB mmg muka rasa panas sket, rasanya Dnars juga yg bagus...

Anonymous said...

Btoi kak Lyn..D'nars sgt berkesan wlpn agak lmbt kesannya.

Anonymous said...

Dnars ade bahan berbahaya la..cek di sini..
http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm?&menuid=118&parentid=116

Anonymous said...

Saya baru guna krim malam pinkish baby dr lynaz skin care..satu hari je pkai.. muka merah, bengkak n gatal trmasuk timbul jerawat halus..td g klinik pakar kulit annur bangi..tnjuk sample produk..dr ckp bhaya ni..dh byk kes mcmni jadi mcmni doc tu ckp mmg taubat tidak akan pakai.. huhu... nanges je tgk muka skrg ni lps pkai produk ni..

Anonymous said...

Sy pn... muka gatal n merah.. plus bengkak lg.. mula tumbuh jerawat halus.. baru pkai satu hari.. ujian Allah.. mmg taubat X kn pkai produk ni n sama mcmni lg..esok second appoinment dgn pakar kulit sbb pkai bnda ni la..... adoiiii... harap semuanya baik..

Anonymous said...

Ain Liusin.. TOLONG BERLAKU JUJUR.. Sy pernah pakai BB ni , mmg kluar jerawat yg halus2 tu 1MUKA!!! Ada air nanah jernih dlm jerawat halus tu!!!
Saya rasa orang yang cakap BB ni ok..SUSAH NAK DIPERCAYAI..Sy bercakap ikut pengalaman..lebih2 lg krim malam yg bersinar dan pekat melekit..susah nk sapu..

Anonymous said...

Mcm2 comment..huhu..ape pun beli yg ORIGINAL . Cara penjagaan muka penting jgk. nie tk lepas blek rumah, trus sapu serum mmg teruk le .. Ptutnya cuci muka dlu ye dok?

rel='nofollow'>Yuhanis Abdul Halim said...
This comment has been removed by the author.
rel='nofollow'>Hanna Fifi said...

Setahu sy kalau serum pekat camtu dh rosak sbb serum bblink ni dia sejenis cecair

rel='nofollow'>Hanna Fifi said...

Okay sebenarnya korang kene lah teliti dulu produk tu ori ke tak. Bnyk yg x ori kat pasaran ni. Tu pasallah timbul mcm2 masalah. Kita kene pastikan yg produk tu betul2 ori baru order. Online shop skrg ni belambak jual kan. Entah ori ke idok. Belilah dkt founder produk ni sendiri. Ha nk murah sgt hambik kau yg fake. Bb ni harga dia standard online 50 n 70 depends on online shop tu sendiri lh kan. Hrga pasaran 95. Sy pun pengguna bb ni. Okay ja. Ekceli baru nk masuk minggu yg ke 2 pakai ok ja.. sy recommend lah kalau nk beli beli dgn online shop yg mengfokuskan produk ni je sbb kalau online shop ni mengfokuskan produk ni je confirm owner dia sendiri pakai. So kalau ada apa2 masalah boleh lah refer dkt owner tu. Sy pun mula2 excited jgk nk pakai. 3 hari sy pakai muka makin tumbuh jerawat halus2 n rasa pedih bila pakai sabun bb ni ha.. pastu sy pun mula ragu2. And then sy ambik keputusan tanya dkt owner ig shop yg sy beli bb ni. Pastu dia tanya ada allergic makanan ka. Sy ckp tk da. Pastu dia ckp "awk pakai dulu bb ni dlm 1 bulan. If semakin teruk stop sbb maybe x sesuai ngan kulit awk. So buat masa skrg ni awk pakai semua yg ada dlm bb ni kecuali serum" I ask why serum? "And then dia ckp sbb takut jerwat pecah dn makin teruk". Sy pun follow lah nasihat sis ni kan. Dan alhamdulillah about 3 day after tht. My skin got better.. and then sy terfikir oh mungkin naik jerawat sbb pakai serum tu kot. If muka kita berjerawat jgn pakai serum lg. Pakai semua bb tu except serum. Bila muka da pulih baru pakai serum. Sbb sy dulu selalu pkai serum b4 apply night cream. Pastu kan tips satu ni. Sapu cream tu jgn byk sgt. Just memadai sapu kat dua2 pipi hidung dahi dagu 1 calitan je da okay. Sy buat camtu r n now my skin more cerah lembut licin. Parut jerwat ngn jerwat pon da slow2 hilang. Satu agi if rasa kulit kering dgn pedih pakai sabun bb ni. Jgn sapu lama sgt sabun ni kat muka korg sbb tu kulit kering. Just sapu skjp nden bilas. Basuh sekadar nk hilangkan kotoran. I amalakn camtu r. Dh okay da.. anyway ig shop tu zaafsgallery. Yg penting ori. Pengasas bb ni datin lyanaz. Korg boleh search lyanazbeautycare. Sabun bb ni ada yg x sesuai ngn kulit ada yg okay. If x okay ngan kulit korg korg boleh guna pencuci yg sesuai ngan kulit korg pengganti sabun bb ni. Its okay. Sbb tu bb ni osem. N satu agi. Night cream dia ni bkn nye kene pakai mlm je. Siang pun boleh..night cream bb ni bknya night cream indon malam pkai mlm je.. sbb night cream dia ni best. Nama lg magic night cream. Sekian ♥

rel='nofollow'>Hanna Fifi said...

And satu agi gambar bb tu cam bb fake jah... setahu sy bukan babies blink pinkish. Just babies blink je and limited.

rel='nofollow'>Biha Lalella said...

the 1st & the last. sy lebih syg kulit muka saya.. kpd pembaca sekalian, hati2 beli produk kecantikan local.. sy ingtkn saya seorg je yg rasa, timbul bintil2 besar mcm digigit nyamuk pada permulaan pakai babies blink..dan rasa gatal2 dlm muka..rupa2nya, ada juga yg senasib.. krim siang spt krim selut, krim malam disapu2 susah nk merata kat kulit..toner pakai pun rasa pedih T_T sdh 3 bln lebih sy pakai, ketagih nk nmpk putih..mmg la ok.. tp sy nk stop bila dah baca semua ni, ada keyakinan nk berhenti.. sy nk tggu semggu stop pakai & restkan kulit.. nk tgk result camne.. huhu.. kesian kulit..

Nurul said...

Assalamualaikum semua,bagi yg ada masalah jerawat kulit berminyak ni saya sarankan cuba pakai cetaphil, cetaphil ada dijual di farmasi guardian watson.cleanser ni unik x de buih kesan dia pun lama 3bulan mcmtu tpi sy x kisah as long muka saya x rosak:) sy bg cadangan je insyaallah setiap masalah ada penyelesaiannya dan berdoalah pada Allah (:

Anonymous said...

Hai.. saya setuju.. sebenarnya saya tak pernah pun nak cuba produk bb ni atau apa2 local product. Saya pun penggemar korean skincare.. saya pun suka pakai skinfood. Ya, agak time consuming utk lihat hasilnya tapi tak pernah ada negatif efek bila pakai.. dan yh penting kulit rasa sihat dan tak tumbuh jerawat2 ke apa.. Cuma baru2 ni adik saya terpakai produk cpve tu, baru sekali pakai kulit dia mengelupas dan rasa mcm terbakar.. so dia teeus stop.. dan dia pun dah mula berjinak-jinak utk pakai korean skincare tak kiralah dr apa barand sekalipun

Anonymous said...

assalamualaikum.. setelah membaca komen2 diatas rasa takut untuk mnv=cuba produk bb ni. tp malangnya saya dh order n seller tu dh pos. nak cancal order xsmpat sbb seller dh pos. saya nak tanya mcm mna nak membezakan yang original n fake... sbb sy bli bb ni murah..katanya dah habiskan stok.. please help me... nak tau beza original n fake.

Anonymous said...

Sape2 yg nak try fj glow boleh follow ig shop @missfairybeautyshop harga murah dan original. FJ Glow terdiri drpd bhn2 yg organik dan mendapat smbutan yg hangat dari pengguna. Contact 01123559295 utk sebarang order..

Anonymous said...

Product2 ni semua mana datangnye?dimana kilang yg membuatnye?mana kilang prosesnye?apalh malaysia product,malaysia can not cipta product sendiri.kapal terbangpun beli usa,xbuatpun.jarum jahitpun brg import beb...nikan product2 mcm ni claim product ori malaysia,so mana kilangnye?product janna lawwa je terbukti ade kilang proses.study everything..xdelh menjatuhkan bangsa sendiripun.

Anonymous said...

Dri dulu sy slalu cari produk ntk muka..tp muka still mslh je..n now sy gne sabun beras yg jual kt diy tu je, rm1.50..wangi n pure beras..n gne pn 3-4x smggu..n dlm 2-3 kali selang dgn cuci muka, gne charcoal mask daiso je..so far, muka mmg xde mslh da, jerawat xpnh ade..n jimat.
sbb ble fkir balik asalkn muka kita da bersih, tp kalau tmbh lg byk kimia kt muka, lg byk lah radikal bebas terhasil..produk yg cpt effect sure2 byk chemical, kita sbgai islam ada wuduk, so automatik dah bersihkn muka lbh 5 kali sehari if xhaid..

Anonymous said...

Assalam.....nak share cerita pasal b.b.p ni...
sy baru je nak berjinakjinak cuba pakai b.b.p 2 hari lepas....nak tau apa yg jadi?
Muka abis jd gatal2....mmg dah jadi teruk....sy terus stop x ckp byk dah....
MENYESALLL rasanya mencuba.....indah kabar dari rupa....toner dia yg berangin tu seolah olah membakar kulit kita....
Pada yg sesuai tu teruskan lah guna....mungkin kulit sy kulit yg x sesuai dgn b.b.p...

Anonymous said...

saya pn sama..bru skli try muka dh jd teru sgt....smpai kna g klinik kulit...adakah bhn yg dgunakan xdluluskan?mghakis kulit dlm masa shari sja....satu penyesalan...

Anonymous said...

Salam, saya baru lepas sebulan pakai BB ni, kawan rekomen sebab tgok muka dia cantik putih gebu dan pinkish. Jd saya cuba la,dalam 3 hari cuba , kulit saya dh mengelupas sebab sabun dia dan toner dia yang sejuk maybe dia nak buang sel kulit mati, dlm fikiran saya mungkin kesan pertama sebelum hd lebih baik. Tanpa ragu2 saya menggunakannya dalam seminggu. Memang ada hasil, kulit jd sekata, jeragat xde, pori2 mengecil.

1 pekara yang buat saya musykil, sabun yg di pakai , seolah2 menarik kulit saya smpai tegang licin dan kilat. Rasa pedih sgt2. dah lah rasa pedih, lepas tu pakai toner berangin, mmg pedih sgt2.

Lepas abes penggunaan BB dlm sebulan , 3 hari sye x pakai serum, toner dan krim, saya cme pakai sabn je, pastu kulit saya jd gatal2, satu muka gatal2, esoknya kulit dh merah mengelupas.

Bagi pendapat saya la, BB ni mcm menghakis kulit je? Padahal dh tertulis kesan tanpa pengulupasan. Cita dia mcm mana? KKM mcm mane? Pastu sye dh stop bb dan try produk lain

Anonymous said...

Sis...pernah try glamoskin tak? Agak mahal RM 150... sy bru nk try, tp xtahu ok tak dgn kulit. Sis..ini sekadar share...utk hilangkn jerawat n parut jerawat...cuba search n bt research ttg carmino product. Harga dlm RM 100 satu set. Sy xjual brg ni..tp sbb sy guna...sekadar kongsi..hrp2 dpt mmbntu

rel='nofollow'>Suri Abdul Rahman said...

tu la pdahnye klu nk cntik cpt..sy pn brkata pda dri sndri jgk..sabun sbnrye mngeringkb kulit diluar..tp kt dlm still myk..prsan x klu pkai prduk yg de sabun ni, kulit akn tegang n kering sbb sabun mngringkn kulit.tp jrawat still ade..so,stop lh guna prduk cpt putih ni..wtpe nk putih tp due jrawat..biar Hitam asal kulit sihat..for me, mry kay is the best

Anonymous said...

Kt mana nk dptkn krim kunyit thailand ni?

Anonymous said...

krim muka dia ikut kesesuaian kulit. x semua sesuai dgn kita.... n x semstinya x sesuai dengan kita bermaksud x sesuai jugak utk org lain. sy guna dah enam bulan... so far ok aje...jerawat makin hilang...

n utk kenyataan penulis kim vit c tu sm dgn bb..totally wronglah cik kak.... vit c pnya krim kuning...pekat dia seakan krim safi...tp bb pnya moist... n krim putih x melekit mcm vit c.... sabun dia bau lembut...

rel='nofollow'>franciscabernard said...

Mcm sama je texture n smell bb dgn cpve..huhu

Anonymous said...

saya baru hri nie start pakai bb...try sabun dia bau mcm chemical bnyk...pas tu pakai toner sikit,kulit tu sgt bakar..rase pedih.mana ade toner yg kiat sangat smpai rse mcm bakar kulit je.mesti bnyk bahan kimia sbb tu kotak tulis kesan akan nmpk dlm 24 jam.

rel='nofollow'>dinosaurminions said...

http://dinosaurminions.blogspot.com

Guys check my blog review babies blink 5 in 1 sy pengguna ni..
Mls nk cerita pnjg2 kat sini..

Sy dah sendri alaminya n review di blog sy..

Anonymous said...

Hai guys..
actually, aku pn nk cerita pngalaman aku sndri pkai bb5in1 ni. Hari 1st aku pkai okey je tk de msalah. Masuk hari seterusnya muka aku makin lama makin teruk plk. Lagi bhagian hidung n pipi aku. Dah la pipi aku rasa pedih je lagi2 klu trkena air. Mmg nk mnangis la aku rase. Kwasan idung aku jadi merah2 mgelupas, mcm trbakar pn ada gak then blackhead n whitehead bnyak giler sush nk hilang. Bila aku tnye owner y jual tu dia ckp tu normal. Hai.. tension je aku kn. Bila kulit dh makin menipis mmg la normal. Hurm.. tu la truja sgt tngok org muka pinkish. Akibatnye merana diri. Then tk tau nk terus ke tak. Dlm dilema skrg..:(

rel='nofollow'>Ruslina Ayub said...

Saya dan dua orang anak dara saya telah memakai BB sejak bulan Ogos 2014. Alhamdulilah tiada ape2 kesan negatif belaku kepada kami.

Semalam 26.1.15, saya kol BPFK dan mereka mengesahkan yang BB ade mendapat kelulusan KKM dari mereka. Mereka memberi kelulusan keatas enam jenis produk dari syarikat Lyanaz iaitu krim siang, malam, toner, serum, foundation krim dan pimples roll on

Anonymous said...

Salam, maaf mencelah, saya adalah pengguna tegar bb, dh hampir 6 bulan pakai, alhamdulillah kulit muka bertambah ok dn glowing, skang budak ofis sumer nk bertukar ke bb.
Klau kita nk mencuba produk br, muka kita haruslah direhatkn dr segala jenis produk selama seminggu, lepas dh direhatkn, br kita cuba produk br..
utk mula2 pakai bb nie, utk kulit sensitif, jgn terus guna serum, pakai krim mlm nipis2, tgk ada apa2 tindak balad negatif x.. mcm tue jgk krim siang, pakai nipis2.
klau ok, lepas 2, 3 hari br pakai serum nipis2...
yg penting amalkan jgk supplemen utk penjagaan dalamn sbb kadang2 org byk complain pakai apa pun x jadi, sepatutnya kita kene pikir apa yg x kene dgn diri kita.. mungkin dlaman kita kotor, jd pakai apa kat luar pun akan jd x elok jugak.. jadi teruskn usaha...
yg penting, jadilh org yg positif, br kita boleh tarik aura positif...
klau ragu2, pakai nipis2 dn selang2 kan, hari nie pakai, esok rehatkan muka.. br muka kita bersedia nk serasi dgn produk, jgn paksa muka kita, sbb nk cantik cepat yer..
sekadar pandangan...

rel='nofollow'>eryssa erna said...

mungkin siapa yg gne bb tp muka jd x ok .. bb yg korang beli 2 x ori.. yg tiruan.. skrng mcm2 blh buat.. duit punya pasal.. kalau harga yg x logik pn hati2.. sbb harga bb kt kotak rm95.. kesimpulannya.. klu guna brg x ori x kira la produk ap pn.. mmg bahaya la.. jd sy nak thu. mcm mana nk beza bb ori ngn x ye.. -_-

Anonymous said...

Betul ke sis?saya baru seminggu pakai bb nie..lpas baca komen2 kat atas rasa takut pulak dgn bb nie..

Anonymous said...

My mom beli produk bb ni.tp dia punye krim tu sticker dia lain je.tu kaler hitam.my mom punyer kaler pink.so mane satu ori?

Anonymous said...

Aik..sy pkai ok je..da 5 bln pkai..mke x kering..lembap je..pas tu kulit flawless n glowing..pdhal x pkai pape..sy pkai yg biase je..x ambk yg toner sbb kwn yg promote tuu x saran kn pkai toner sbb pdih ckit..so,5 bln da sy pkai 4 in 1..prnh trkena ng yg x ori sbb bau die cm plik..pas tuuu sy bli online dkt fb..bau sbun n serum die wangi cgt..klu nk tw bb tuu ori kew x tgk dkt kotak die..ad hologram die kew x..pas 2 sbun die x de bau chemical..wangi..pnutup btol krim mlm n siang yg dlm tuu kaler pink..krim siang x minyak n krim mlm x berlendir..tuu lpas sy compare fake n ori..

Anonymous said...

Yg kaler htam tuu packing yg lme..yg bru kaler pink..

rel='nofollow'>Afa Wiwiy said...

saya da pakai seminggu set bb ni. so far okay. takde pape. muka flawless je dari sebelum ni sbb muka saya kering mengelupas. bila pakai bb muka lembab2 je. tapi bila baca coment awak2 semua saya jadi takut nak teruskan hmm :( minta siapa2 beri pendapat boleh. taktau lah set bb yg saya pakai ni ori ke tak

Anonymous said...

saya baru try bb...tawakal jelah...coz dah check ada kkm...aritu nak try dnars tp tjumpa artikel pasal penarikan balik oleh kkm pada produk yellow cream dnars n magic gold foundation dnars coz ada racun hydroquinone...lastly belilah bb...

Anonymous said...

Hi nak Tanya, sa baru 2hri pkai bb ni..pkai ikut arahan da Cara pakai... Lpas pkai bb ni.muka kusam , jerawat nampk timbul kecik2,,, yg ketara ni kusam semacam... Sblum ni x pkai produk apa2,, adalah kusam sedikit... Konfuse pulak, kulit x sesuai dgn kulit muka sa, fikir2 mustahil LA pulak sebab rmai yg ckp produk ni mantop..adakah ini cuma first pkai n akan glow n white slpas 2 3 mggu pmakaian??,,, rugi LA klau trus brhnti... Tp sa sgt sygkn muka... So, pa patut sa buat, APA harus teruskan n lihat kesan slpas seminggu, klau makin teruk trus buang or brhnti smpi d sini saja..?

Anonymous said...

Dh msk paper kn kt brunei dh detect bb ad mercury.prdk skunk lau ad kkm,lom tentu slmt slgi xde lab test.
ad sorng pengasas yg sy kenali cte,syrt nk dpt kkm kna melalui kilang bsr.kkm xslh.dorng anto sample lain,kilang wt yg lain.so sample tu dh ok kkm lulus.tp ble g serbu kt kdai try test blk,tu yg rmai kantoi.
Kilang soh byr sekian2,n dy wt lain.yg anta kt kkm lain.mcm main suap la jgk huhu
tp dia kata bkn smua pengasas camtu coz ad pengasas yg x tau.juz upah pkrja yg wt kn kkm..dnars pn dgr2 kantoi gk kn.paper yg mmbr share tu b.blink n dnars termsk gk yg brunei detect bhaya utk kulit.
Sy juz share pe yg sy tau utk kbaikn brsma.aty2 lah plh prdk ye hee

Anonymous said...

Sis try bca komen sy kt bwh.dk msk paper bb n dnars detect bhya kt brunei

Anonymous said...

Saya pernah guna produk si fulan ni, muka naik jerawat besar2 di pipi. Kemudian sy pakai balik fair&lovely, parut mkin pudar. Alhamdulillah, janji sy tiada maslah kulit, mencegah sblum terlambat, dah trlambat, x pasal2 kena cancer kulit sb nk cantik

Anonymous said...

assalam .sory hnye sekadar pndpt .bg sy setiap org mempunyai tekstur kulit yg berbeza beza .so kesan sesuatu produk tu jgak bergantung kpd tekstur kulit msing2 .ad yg kite ssuai pkai but org laen tk .mcm tu jgak sbaliknye .bg sy plih lah produk yg btul2 sesuai gn kulit kite sdiri . utk pncuci muke ,klau byk buih tu maknanye ad bhan kimia .the most effective produk yg sy tgk adalah zai's beauty .bleh bace kisah2nye kat buku mastika .skadar pndpt shaja .bkn brniat ape2 . tq

rel='nofollow'>norhidayah sukri said...

Hai . Sy pengguna cpve dah lama dah..sy pernah pkai ori n fake.. n pernah jugak berhenti guna.. xde kesan apa2..guna yg ori kesan dia ok..glowing flawless.. cuma ada jerawat sikit2..sebab kulit sy mmg jnis xde jerawat..tp sy consider itu sebgai healing crisis..(krisis penyembuhan ) yg mana kalau nk cntik..mst keluarkan yg x cntik dlu kan.. yg fake sy guna xde apa2 kesan.cuma krim siang dia sgt2 bmyk n berat gila kat muka..n langsung x bg apa2 kesan..testimoni adik sy pulak guna cpve at first tumbuh bintik hitam besar2 .byk sgt.tp lama2 ok dah.. flawless licin ..rmai puji..so sy anggap itu cuma krisis penyembuhan.. n maybe sy nak try tukar guna bb pulak lah.. hee.

Anonymous said...

Awak mmg jnis byk cakp ek..... itu ini x btol .... poyo btol

Anonymous said...

#anonymous..awak mmg spesis byk ckp ke ...
jap kta bb ok...jap kata tak ok ..jp kta dh gna jp kta x guna...produk skincare ni dia ikot kulit & darah kita la ..kalo x sesuai...mmg lh akn mghsilkn sesuatu yg x elok..kalo dia berkesan. Akn trjadi lh kulit yg glowing cntik...mkna nyer sesuatu lh kt kulit kita...tu pn nk ckap ke....ni ckp mcm2...buat ht pgguna bebelah bgi ...ntah xtau spesis ape awak tu...
taip mesj panjg bejeler...asyik nk kutuk prudok je...mgalah kn penulis...bgus awal kja pembaca berita je

Anonymous said...

Saya dah pernah try pakai babies blink . Mula2 pakai tu effect takda ponn , but saya still carry on dgn babies blink tu . Masa minggu ke 3 tu baru dpt kesan diaa . Ramai ckp muka saya makin putih and flawless . Then lepas dah habis babies blink yg saya beli tu , saya stop pakai
? Lepas j3 stop pakai muka saya start jadi kusam and makin teruk . Jerawat yg tak pernah timbul pon tiba2 ada , banyak pulak tuh . Muka saya start merah2 and mcm mengelupas .

Anonymous said...

pakai je la bahan2 organik semingu sekali timun tomato papaya tu n banyak lg kan senang xpayah ragu2 lagi

Anonymous said...

ASSLM..JUST NAK BG SIKIT ILMU AND TIPS...SEBENARNYE MSLAH JERAWAT OR KULIT KUSAM PARUT SUME TU ADE SEBAB YG ANDA SEMUA TIDAK OR THU... NO 1.SEBENARNYE MASALAH JERAWAT TU PUNCA DR PENGHADAMAN,PEMAKANAN,SENANG CITE GAYA PEMAKANAN DAN DIET HARIAN KITE ATAS HORMON ATAW HABUK UDARA LUAR...
2.KULIT KUSAM BERPUNCA DR PENCEMARAN UDARA,ASAP,CUACA..
3.KULIT BERJERAGAT,DARK SPOT,PARUT SUME BERPUNCA DR DIRI KITE SNDRI SB.. KALAU ADE JERAWAT,PICIT..THEN TINGGAL KESAN PARUT,JERAGAT SEBAB GUNA TERLALU CAMPUR2 PRODUCT..ATAW PIGMENTASI KITE TERLALU AWAL UTK KELUAR..OR SEBALIKNYA LAH..

OK NOW NAK SHARE TIPS YG MUDAH SAMA ADA RAJIN OR X JE LAH...

1.CUCI MUKA SELEPAS BGN TIDO
2.CUCI MUKA ATLEAST 2KALI SEHARI.
3.MAKE UP HARUS LAP DGN MAKEUP REMOVER DLU BARU CUCI DGN PENCUCI MUKA
3.JGN PKAI MAKE UP LEBIH DR 8JAM DN JGN PKAI MAKE UP YG MURAH OR X SESUA DGN KULITX,CONTOHNYE FOUNDATION PENYEBAB JERAWAT PASIR OR WHITEHEAD
4.CUCI MUKA SETELAH TERDEDAH DGN PENCEMARAN UDARA ATAW SELEPAS MASAK...
5.KALAU BOLE GUNA LAH PRODUCT ORGANIC DR RUMAH, CONTOH,TOMATO,UBI KENTANG,TIMUN DAN SEBAGAINYE LAH..
6.KALAU BYK DUIT.. BELI JE KT LUA PRODUCT KECANTIKAN ORGANIC..SB PRODUCT ORGANIC JAUH LBH BGS DR PRODUCT YG LAIN..
.TEKANAN,PENAT,SAKIT, JUGA PENYEBAB MUKA KITE KUSAM,SO KAWAL PERASAAN,SENTIASA SENYUM BILA ADE MSLH,SAKIT OR APE2 JELAH,
KAN ORG KATE KALAU SENTIASA SENYUM KAN AWET MUDA... TP JGN LA SENYUM SORG2 PLAK,, KANG ORG KATE GILE KN..SO....KITE ENJOY..

Anonymous said...

Salam, sorry bkn niat nak jatuhkan buisness sapa2 but, its true story between me and y friends. Mula2 pakai bb mmg ohsem, tpi bila nak masuk ketiga set naik jerawat yg halus2 n dalam. Seksa nya nak hilang smpai skrg still dlm rawatan lagi. Serious, tp tak tahu la klu muka ktorg yg xsesuai dgn bb ni. But, sy mmg tak berani dah nak try product yg ala2 krim siang n malam die melekit.. now okey skit bila pakai produk jannalawwa. Tp tak pulih sepenuhnya. Seriously, bahaya bila kita salah pakai produk. So beware la semua. Tp org melayu kita ni, bila dah kena baru tahu myesal, tgk la review org banyak mana pon. Selagi tak kena batang hidung bukan nak percaya so, depend to all of u. Take it or leave it k bye

Anonymous said...

sy pkai bb ni.. xsmpai 1 hr da irritation.. da pi inject doktor.. xpuar ht sy tny stokis yg jual kat sy.. ckp sume pkai elok.. tp pkai mlm esk trus irritation.. no answer.. sy trus msg kat inbox datin lyanaz tu.. pun xbls.. dok sibok nk promote product je.. pastu duk tunjuk la bli kete tu kete ni hasil usaha..tp bile custmr feedback ignore je..

rel='nofollow'>Nur Azlina Nasri said...

kalau nak selamat beli jela produk kosmetik yang jual kat farmasi guardian or watson.dijamin selamat :) btw i guna simplysiti snow brightening.memang superb.biar lambat kesan asal selamat.kih kih.tkpe lah depends jugak muka masing2

Anonymous said...

assalamualaikum,

personally saya rasa kesan baik or buruk, bergantung kpd org..sebagai contoh, saya pernah try brand polly, ada org lain pakai ok, tp bila sy tepek kt muka, x sesuai..muka naik jerawat n jd mcm terbakar..mungkin sbb condition kulit muka sy ni agak sensitif.. psl bb ni pulak, my cousin try n kulit dia cantik, tp mak dia pulak xleh pkai sbb jadi gatal2..sy baru ni try bb ni 2 hari, nnt tgk la kesan mcm mana..klo rasa x sesuai, stop je la..
yg jual kt farmasi or guradian pun sama, klo kulit x sesuai, buruk hasilnya..saya dulu try safi rania, sbb ada org ckp ok, tp utk kulit sy x ok..
semua ni depends kt kulit masing2 sebenarnya...kalo try n tgk kulit muka x ok, stop..guna balik skincare yg guna seblum ni.. :)

rel='nofollow'>Cik idah said...

Agaknya produk ni pun ada yg ori n fake kot

Anonymous said...

Pernah guna BB ni.. kulit cantik flawless.. rasa muda 10 tahun.. sekali stop pakai tiga hari sebab dah habis, muka hitam giler mengalahkan wajah sebelum pakai.. terus cancel nak repeat..

rel='nofollow'>Vee El-Dina said...

ye ke ada kkm? actually smlm i pergi kiosk sdr tny psl babies blink. alhmdulillah jurujual tu sgt jujur sbb bgtau "eh, jgn lah ambk yg nie.. ada merkuri la" merkuri nie.. mula2 pkai mmg la nmpk effect meletoppsss tp kemudian hari.. nsb baik dptlah kulit asal, nasib x baik? lbh teruk...

my advise is.. jgn trlalu obses. better gn yg natural & selamat :)

Anonymous said...

Hehe kita senasib. Saya pakai sebulan je kulit cantik. Lepas tu nauk jerawat besar2 smp kena amik ubat. Kuarlah lah pun limited edition je 2015 ke serbuk mutiara ke. Saya x percaya dah. Set bb blink murah je. Tu ramai yg beli. Tpppp ubat saya kena jumpa doc nak elokkan muka kesan bb blink tu wayy mahal.

Anonymous said...

Krim malam b.blink ada merkuri...saya baca keratan akhbar dr bandar seri begawan.brunei

Anonymous said...

Sifat merkuri ni melekit dan berkilat...sama spt krim malam b.blink...saya juga pernah guna set b.blink 5bln...tp skrg dah xguna...takut...kesan dr merkuri ni bole sebabkan kanser dan lain kesan dalam dalam badan kita...kpd semua pengguna..berhati2 sb w.pun krim tu ada kkm...tapi still xbole percaya..patut la 2..3bln ni saya tengok byk set b.blink terjual dgn murahnya...dah nmpak mcm xberkualiti

Anonymous said...

Patut la bila pakai b.blink ni cpt sgt putihnya...rupanya ada merkuri...hish..hishh......apa la penjual2 sekarang ni..nk untung ja lebih..

Anonymous said...

hai..
saya nak mcelahh cket nihh..sorry..
saya cadangkan kat sesape je ygg ade msalahh kulit tu mkan supplement..
biar dalaman gn luaran lebihh terjaga..
kalau pkai produkk kecantikan kt muka je tp hormon dalaman tak jaga..takguna jugakk kn..
saya cadangkan korangg mkan supplement SATIN SKINZ PREMIUM..
saya jual produkk satin skinz premium tu and saya sendiri guna..alhamdulillahh..jerawat gn kulit brlubang kt muka semakin mbaik pulihh.
saya jual murahh dan original..
kalau brminat bolehh wsap saya yerr..
0105799059

rel='nofollow'>aiai said...

Bukan nak cakap apa la, kenapa kebanyakkan pengasas skincare ni rata- rata orang Kelantan?? Syma Beauty, BB Blink, BVRC dll. Sebab dwg senang dapat bahan dari Thailand. Beli banyak2 lepastu buat jenama sendiri. Wonderglow plak HQ di Kluang, Jb dapat barang dari Indonesia (asal krim ESther yang disahkan ada merkuri)

Jadi jutawan kaya raya tapi atas hasil jual produk berbahaya. Bukan fitnah tapi kalau dah diri sendiri terkena and banyak komen negatif dari positif, tak bahaya ke tu?? Jangan nak cakap kulit orang lain- lain la, yang kulit sihat lepas pakai terus rosak ape citer kan.

Kepada PENGASAS skincare2 ni ingatlah, memang anda kaya kat dunia, tapi jangan ingat anda tak dipersoalkan kat akhirat sebab menipu oarang ramai.

Anonymous said...

Pendapat terbaikk i ..pakai la skincare yg nature like aloe vera gel natural republik 92% mmg berkesan kulit pon jd moisture jee.. badan kita juga perlukan nutrisi & vitamin ..so kene amik supplement penjagaan utk dlmn ..biasanya klu dlmn elok luaran mudah nk jg...i ad kawan jual online i just suggest sbb dye jual murah cuma agk busy orgny. Dye Jual aloe vera 92% rm26 include postage ori ,klu produk dlmn dye jual aurawhite semua jenis dlm range 150( 15xstemcell) 110(900,000mg)&75( bubbly collagent dust)...... kcolly rm 150 klu skin kawaii pon ad jugak mlas nk gtau pnjng2 korg tnye la dye sendiri dlm what no 01152897268...produk2 dlman mmg agk mhal tp fungsinya bagus..end

Anonymous said...

Same lah. I pun pakai bb cream ni. Tpi before ni i pkai cpve, bila majority feedback -ve i stop terus. Alhamdulillah xda kesan negatif kt muka. Then tukar ke BB. Memang nmpk cerah bila pakai. Feedback pun majority +ve. Excited sgt. Bila try stop pakai 3 hari nk test jdi cmne, kulit jdi peeling then kusam. Haha. Sedih kot. Then i pakai balik mcm biasa alhamdulillah dh x kusam. Tapi sekarang i lebih bnyk terdedah pda cahaya matahari, muka cepat berpeluh, rasa x sesuai lak pkai krim. Stop pkai bb , pkai foundation je yg ada spf. Sehari je stop pkai jdi peeling then nmpk kusam dan pedih. So, mmng kna stop terus lah dh bgi effect -ve kt muka. Serik pakai krim siang mlm nih.

rel='nofollow'>Unknown said...

Ya, inilah "produk2 bumiputera" yg kononnya nak menandingi produk2 luar negara yg dh sekian lama melakukan kajian n mengukir nama. Peniaga2 Melayu ni mmg majoritinya jenis nak cpt kaya ye sampai sggp menipu. Tak kesah rezeki yg masuk tu halal ke haram ye? Menipu masayarakat dgn kenyataan2 yg palsu tu ingat halal ke? Konon kajian sendiri, kilang sendiri, ladang herba sendiri..., tup2 ambik brg dr kilang entah mana2 cuma ltk brand sendiri jer? Biasanya pengeluar sbnr sama ada dr thailand, taiwan, china yg awal2 lagi niat utk menipu. Jika hari ni ada pengusaha melayu dh kena band bila rahsia penipuan mrk trbongkar, esok lusa diorang cari pengusaha melayu lain plk dgn jenama lain jgk. Begitulah sampai bila2 jika tiada kesedaean n keinsafan. Mcm skim cpt kaya jgk la...

rel='nofollow'>inul mar said...

Sebenarnya.. bg sy. Ape2 produk muke pon yg ade krim siang dan mlm.. dan toner semua tu. Bahaya. Cantik sekejap je. Bile tak pakai jadi kusam. Dan ade yg tak bernasib baik. Tumbuh jerawat terok.
Produk2 ni semua just kikis kulit kite je.
Lama kelamaan kulit jadi makin nipis.
Belum tua lg.
Sape yg taksub putih tu. Kumpul la duit. Cucuk vitamin c trus.xde la risau kulit nipis. =)

rel='nofollow'>gadis kecil said...

pakai je safi balqis..murah.selamat.suci dan halal..muka canti hati busuk xguna juga.

rel='nofollow'>gadis kecil said...

pakai je safi balqis..murah.selamat.suci dan halal..muka canti hati busuk xguna juga.

Anonymous said...

JANGAN beli corea miracle skincare gak. same je macam product2 mercury lain. membazir beli mahal2 last2 kulit teruk. aku komen kat ig owner nye tny nape jadi cmni cmtu kena block nampak sangat die salah. die delete komen kita huahua

percaya la cantik sekejap je pakai product2 ni~

rel='nofollow'>Natasha Tukiran said...

Salam , saye pon baru gune bb lyanaz ni baru je tak sampai pon sebulan, before this, saye pemakai tegar wonderglow, memg bagus, tp Takde toner, muke tetibe naik jerawat teruk sgt, maybe care Saye pakai salah kot, saye pakai wonderglow n pakai bedak maybeline sekali, dah terbiase... Tak tahan tgk muke byk jerawat saye tukar product ke babies blink ni. Memg ade pengalaman keluar jerawat kecil2 , saye pon Tak tau kenapa.. Then saye terus je pakai sampai sekarang, muke makin bersih, cume sgt sakit bile saye pakai tonernye... Pernah sekali pedih sgt sampai saye nangis mase tgh apply toner tu. Bagus nye sayenye black head skrg makin kurang... N shj yang dpt saye kongsi

Anonymous said...

Alahai..cik kak pn anonymous jgk.tau ke x mkna anonymous ni??haha.kelakauuu nau2 la..cik kak,anonymous tu bkn nama org ye.hrp phm.mmg kelakar komen ni-sy jg anonymous.he2.sory

Anonymous said...

Yes...sy stuju..pkai jela produk yg ada kt farmasi,guardian,watson n so on...sy dh serik pkai krim siang mlm kaler putih kuning ni..dlu pnah pkai setahun lebih ok jenis krim gini...mmg kulit muke meletoppp vavavoommm..haha..flawless smpai bos kt ofis tegur..kulit u cantik bersih..satu jerawat pun x kluar ngko!one day i decide to stop gune(slowly), n now nk tahu what happened to my face? Jahanam! Jerawat non stop..surut 1, kluar lg 2...surut,kluar lg...abis muka merah2 dek parut jerawat...ade staff kt ofis nk try bb ni sbb interested dgn feedback positive bb..then i nasihat, xpyah nk jahanam kn muke yg dh mmg xde masalah tu...sy menyesal sgt dh skang...x heran dh tgk iklan2 skincare kat fb tu...klo btul2 nk support locals, g support produk terlajak lariss tu..yg tu i rasa boleh percaya..

Anonymous said...

Salam sis sy pun mcm sis pkai cpve kulit naik jerawat teruk..pas tu try babies blink Alhamdulillah day 1 tahun lebih kulit bebas whitehead jerawat...dlm ms bbrp bln lps pkai bb mmg kluar whitehead ngn jerawat just sy biarkn smpaila skrg kulit totally bebas whitehead & jerawat sbnrnya bgus bb ni sbb Dia kluarkn kotoran jerawat kt muka dulu ms tu krgkn penggunaan krim mlm & krim siang pkai nipis² lps tu brla dpt hasil yg menawan...cr penggunaan kena betul jgk krim mlm buat muka berminyak so just pkai dia selang sehari mcm sy buat so far setahun lebih x de mslh...bb nmpk mcm sm cpve tp mmg Ada beza jgk ...nk ikutkn tabita krim mlm pn lebih kurg cpve but Ada beza bila pkai mungkin sbb warna sama than kita declare krim mlm ni semua sama...Sabun bb pun mmg berbeza ngn cpve.....sekadar pendapat & pengalaman

Anonymous said...

Yup sis its right...sy pun mcm tu so far mmg ok Sgt bb pd sy dh setahun lebih...disamping sy amlkn pengambilan supllemen utk mmbuat kulit jd lg flawless & sihat...liar dlm kena java setakat cuci muka pkai krim dlmn x diberi perhatian pkai produk apapn x dpt best result....klu yg nk Cuba guna krim mlm spu nipis setakat kena kulit sikit sdh & selang seli pkai mcm sy sabtu ahad x plain krim mlm rehatkn...kekdg selang seli....scrub muka seminggu sekali penting kekdg jerawat tumbuh byk sbb sisa Krim x bersih pd muka dgn betul...nk jaga muka bkn semudah cuci bilas pkai krim make sure sisa krim bersih sblum pkai krim blik....peace ya!!!!sekadar pendpt....

Anonymous said...

Dear sy dh pkai setahun lebih so far mmg x de mslh...yup mmg 3 4 bln kluar jerawat & whitehead just sy bersihkn kluarkn jerawat ngn white head td & still guna bb set...sarann sy pkai krim mlm nipis² & skip² pkai...scrub muka seminggu sekali utk membersihkn lagi kotoran kt muka supaya x de sisa² krim yg tinggal yg mgkin jd punca jerawat naik....krim siang & mlm just apply nipis² setahun lebih Alhamdullah puas hati ngn bb set....muka jd berpeluh bila pkai krim siang & bgus SBB steam kn muka kita buat lg glowing & flowless so far x pernh rs pedih @ terbakar bila guna....peaca ya sekadar pendpt & pandangn....

Anonymous said...

Tgk rs bau mmg seaakan but mmg Ada deferent la u krim siang pn deferent krim mlm pun deferent even Sabun bb set pun x sama cam cpve...mgkin kaler krim mlm sama dan tekstur nmpk sama bila pkai mmg Ada beza...dulu pn rs krim mlm cpve sama ngn krim mlm tabita but when we use mmg Ada beza....setahun lebih ngn bb mmg puas hati....tips saya pkai krim mlm selang seli Dan pkai nipis² shje ...make sure scrub muka seminggu sekali utk bersihkn kulit muka dr kotoran & sisa² krim yg mungkin jd punca mslh kulit....peace ya skadar pendapat & pandangan

Anonymous said...

Ye dear mmg x sama...setahun lebih ngn bb set...terpulang pd pengguna tepuk Dada tanyala muka x sesuai sebab apa....peace ya

rel='nofollow'>dinosaurminions said...

Hello Guys,,

Saya ada jual produk skincare jamin baik dari Thailand, elok utk muka saya seleps sy alami phases pemulihan dari silap pilih produk skincare... sy jual dgn hrga dimampu beli oleh semua pihak... sekadar berkongsi...

KAYAMEOW ENTERPRISE SDN BHD.
Boleh hubungi whatsapp sy 0172916411 utk tahu lebih lanjut...happy loves...

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 326   Newer› Newest»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....