Monday, June 9, 2014

review :Asus fonepad 7

Assalamualaikum wbt...
Waalaikumussalam wbt...


sebenarnya aku bukanlah kaki gadget....
hp pon pakai nokia yang rm50 je....
sanggup....sebab boleh tinggal merata-rata...
and boleh campak sana sini....
and paling penting, walaupun jatuh tercabut bateri...
slumber boleh on balik and operation seperti biasa.....
sangat sesuai untuk aku yang lasak...hp pun mau lasak..ehem...


angan-angan nak pakai tab 2 tahun lepas....
tapi bila tengok harga yang cun melecun...niat tu simpan je dalam hati...
tapi beli laptop asus 1k++ slumber plak...aish...pk apa tak tau...haha

masa beli laptop ni...dok berbelah bagi jugak...
tab ke laptop tab ke laptop tab ke laptop...
finally laptop menang....tu yang dok ada laptop sampai la ni...
function ??? tym tu, kat tempat kerja tak provide komputer so beli laptop sendiri je..hahaha
maklumlah, buat marketing mana pakai komputer pakai telefon aje....

ok ok ok...bukan nak story bout dat...
nak story pasal asus fonepad 7 yang baru di beli...ehem ehem...
bulan ni makan asus je....

ok...at first tengok samsung galaxy lite 3...
harga rm500++
kira okey la kan....so dengan penuh teruja cakap..
ok dapat gaji kita angkat satu.....

tapi tapi tapi....bila dok survey....
kamera depan tak dak....
pastu 4gb kalo tak silap la....
kecik konon....

pastu tengok plak asus.....weyh.....promoter dia promote kemain......
tergugat iman.....

lepas tu jalan jalan jalan jalan p cari batery laptop asus yang konon2 sakit (la ni dah sihat semenjak ada kawan (fonepad7) baru dia...)
tanya la pendapat adik tu about asus fone....
dia promote ke main...
katanya zenfone 5 rm299 tu sama function dia cam samsung yang rm1200 tu...
weyh sapa tak gila.....
kompom-kompom ah teruja....
tapi still nak tab jugakkkkkk...ekceli dah berkenan kat asus fonepad tu...



ceritanya....
berkenan kat asus fonepad yang lama tu, lupa da model apa tapi harga dia rm560....
besar sikit daripada fonepad 7 ni....
8mp, 8gb.....memang tangkap lentok ah ngan yang ni...

pastu cari cari cari...ada la adik tu dop promote asus fonepad 7...dia cakap yang ni yang latest....tapi kita dok berkenan yang lama tu jugak...harga dia rm499 + cover + screen protector...

depa tak dak plak fone yang aku dok berkenan tu...so aku terpaksa p survey tempat lain...
bila dah survey.....jumpa yang 2 pesen hp kat satu tempat...bermulalah pemilihan...

dok pegang-pegang...dok tilik-tilik....
finally pilih asus fonepad 7 walaupun camera 2mp ja...hahahahaha
harga still da same rm 499....TAPI without casing and screen protector....
tapi disebabkan terlampau teruja, tanpa mengambil kira itu semua terus je beli, bayar and blah...


ok bila sampai rumah baru perasan aku dah kena tipu...hahahaha...p survey kemain, finally dapat hak mahai jugak...adoyai.....


tp setakat ni guna, adalah dalam masa seminggu ni.....
feedback dari aku as pengguna...aku puas hati jugak la.....
okey la...sebab internet dia mantopp....android 4.3 kalau tak laju gak baik tukaq android lain...hehe 

tang gambar tu, kalau amek gambar kat tempat cerah cantik la...tapi kalau kat umah aku tak berapa santek a...rumah i gelap....

game ??? boley la peneman di kala sunyi...ehem...

sound ??? okey.....

overall...ok la...cuma tang harga tu tak berapa nak puas hati....

so so so...u olzzz....buat paper pon jangan terlampau teruja.....bila teruja tak sedar dah benda tu untung ka rugi ka...hihihi....


2 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak prnh guna jnis ni..huhu

Qaseh Vee said...

saya pun guna asus fonepad yg lama . oklah cuma kamera depan sharp tapi kamera belakang x sharp . part best boleh buat tethering ke lappy asus ( guna internet fonepad kat lappy ) ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....