Tuesday, September 9, 2014

diy : hantaran tunang

assalamualaikum wbt..
waalaikumussalam wbt..


abah : nanti hantaran tak payah gubahlah..lipat2 biasa je..
aku : erk...tapi orang nak gubah...
abah : ko pandai gubah ke ?
aku : pandailah...
abah : kalau macm tu gubahlah...tp jgn gubah haiwan plak..
aku : oriteeee....


ends up....my mom yang bersengkang mata bertungkus lumus buat gubahan...aku sempat gubah sejadah, coklat n buah aje...

menyusahkan ? at first rasa gak cam susahkan my mom aje..tapi dia suka...sebab dia minat...sebab tu aku tak sempat gubah hak lain2...





kain pelikat...dah jadi kemeja....tapi old fashion sungguh macam kemeja pak cik pak cik....my mom puas ati sebab kemeja ni real...sampai jiran2 pun tertipu dengan kemeja old fashion nih...hihi
ni  plak the simple one sentuhan aku.....hihi...masa beli coklat tu dah terbayang2 dah nak susun coklat camana...lepas tu tak sabar2 nak balik and buat  cam ni...lepas susun terus letak dalam plastik balik n masukkan dalam peti takut coklat cair..hihi


ni towel....cam tak de motif je kan...tapi bila my mom tanya i said dah lawa..oklah tu...takut terkecil hati lak...sekali dia sendiri tak puas hati...so dia buka balik n gubah balik...katanya umi tak sukalah gubahan tak ada motif cam ni....tak cantik...tak de makna...hihi

yg ni buah buahan  aku susun...at first nak beli honeydew nak bagi nampak buah aku ni banyak..hahaha...tapi karang berat pulak...dahlah bakul plastik aje...so aku p beli buah naga...nampaklah cam banyak konon..hihi

ni baru kemeja...yang ni baru la ohsem....tadi tu cam uncle uncle sangat...terbayang2 en tunang pakai kemeja ni....
at first nak beli baju melayu...tapi cari kaler yang sama dengan kain pasang yang dia bagi kat aku tak de...ends up dengan kemeja dan slack....gubahan my mom...at first buat topi cam pompuan...dah comel kiut miut....sanggup buka balik sebab tak puas hati tunang aku kan lelaki...so kena lah bagi topi cam lelaki..padahal ku tengok lebih kurang je ponnn

ni sejadah....dah selamat jadi katil..ni je yang aku pandai..

dannnn.....inilah hasil gubahan tuala yang tak ada makna tadi....buah duku katanya....yang bulat besar gedabak tu mempelam...hihi...


mostly....buat sendiri....simple je...nanti story lain k....insyaAllah kalau niat baik..apa sahaja akan dermudahkan....


1 comment:

Miss Yana said...

wah..cantik.. tahniah..

btw singgah sini n folo..#711

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....