Friday, October 24, 2014

5 sebab kenapa diy pelamin

assalamualaikum wbt...

waalaikumussalam wbt...


kenapa nak diy pelamin....
kan lagi mudah senang dan cepat kalau sewa je pelamin..
tayah la demand cari yang mahal...yang rm300 dah boleh dapat mini pelamin...pun cantik.....tinggal dok je kat depan pelamin..senyum dan ambil gambar....easy dan murah..eh eh...

ok....diz are my reasons yyyy perlu diyyy....

1. rasa macam boleh jimat bila buat sendiri...memandangkan ada lagi 3 orang adik kat bawah saya.....dan ramai lagi adik ipar..eh bakal adik ipar...tu pun kalau depa tak kisah nak pakai saya punya barang2 pelamin la....ye la ada orang kan nak up to date...

well as for me.....u can do diz...nak up to date...kita buat la sampai jadi up to date kan......well kita yang buat dia.....bukan susah pon....eh eh..ok cakap memang senang...

2. bila tengok contoh pelamin yang rm 300 rasa macam...eh cam ni je....? ye memang la....makanya saya tengok tu hak jenis murah kan....so nak expect apa kan....

maaf ganbar ni cilok kat gugel....tak tahu berapa rm kalau yang ni....tapi kalau macam ni.....saya sangatlah kompiden yang saya mampu buat.....hihihi....well kompiden tu penting


3. rasa diri sangat kretip dan inovatip dan sangat suka kerja tangan macam ni....dan dari dulu lagi sangat teringin nak buat pelamin sendiri.....so inilah masanya.....hihihi...nak buat orang punya....takut orang tak mau...so kita buat kita punya ajelah....

4. bila habaq kat member...member cakap lagi senang sewa....bukan mahal pon.....kalau buat sendiri takut terlebih bajet pulak.....passtu bila habaq kat mom....dia cakap sewa je lah...nanti tak up to date pulak adik2 nak guna...amboi my mom....

disebabkan dua kenyataan inilah hatiku membuak2 ingin diy....rasa tercabar gitu...hahaha...saya ni pelik sikit....kena guna reverse psychology....kalau orang cakap tak yah tu la saya nak buat sangat2.....well nak buktikan my pelamin ni cantik macam yang sewa tu jugak.....



gambar gugel



5. dah terbayang2 dah masa majlis orang dok puji....
cantiknya pelamin.....
aku buat sendiri....
sungguhhhhhhh????????

tak buat lagi rasa bangga dah aih...hahaha....lagu tu boleh ???


well masih terlalu awal untuk kata akan jadi diy ni...hahahah
yelah kita merancang Dia yang tentukan....

kotlah tetiba ada orang nak sponsor pelamin vogue2 untuk majlis ai kan...who knows????

well...doakan saya yang terbaik yer....

and soalan sebelum ni.......berapa meter ampa guna untuk wat pelamin erk....
saya gugel 15meter......selain 15 meter ?






dan pelamin2 ini jugaklah yang menyebabkan hati ini merontaronta untuk diy......
ramai yang diy rupanya....


4 comments:

rel='nofollow'>Z@i Z@mR33 said...

lawa2 pelamin tu.klau ada ms lg diy je dik

rel='nofollow'>NFAM said...

tenkiu visit blog sy. creep paper memang cantik untuk DIY tp kena rajin sesangat la sis. kalau x, kelaut la kite..hehe.

rel='nofollow'>NabilaHasyim said...

Reverse psychology tu bagus.
K.Nabilah pun suka yg dicabar.

Buat sendri seronok sbb dpt realisasikan impian sendri. Adik2 nk guna ke tidak, tu hal kemudian. Sbb setiap org ada impian masing2. Xsemestinya selera dia sama dgn kita.
K.n suka diy sbb hasilnya sama apa yg kita nak. Klu readymade xtentu lg dpt sebijik yg mcm kita nak, hehe.

rel='nofollow'>lynndamya said...

Salam, hahahaha DIY pelamin mmg best..saya pun samalah mcm awk..tgk pelamin rege rm300 mmg lah mcm gitu je, tp rase mcm ek'eleh aku pun boleh buat jugak cmtu~ hahahha...impian tercapai mase betunang hari tu, sbb sy buat sndiri pelamin..tggu nak kawin nt rase nk wat sendiri jugak..tp problemnya adalah, sy dgn mak gaduh2 sikit sbb yelah, masing2 idea xsama..mak nak sarat, aku nak simple~ hahaha :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....