Saturday, October 25, 2014

mudahnya diy pelamin

Assalamualaikum wbt..

waalaikumussalam wbt...

cerita pelamin lagi....eh sebelum tu....


aku : awak majlis nanti kan....blablabla
dia : (tengok aku lama....pas tu gelakkk...) lambat lagilah....sabarlah dulu
aku : memang la lambat lagi......tapi saya ni nak diy....so kenalah mula dari awal...awak ingat diy tu hari ni buat esok boleh siap ke...
dia : (gelak lagi) ok ok



boleh gelak plak bila aku tanya itu ini begitu begini...memang la lambat lagi tahun depan.....tarikh pun tak reveal lagi...hahaha...tapi diy punya pasal aku dah kena on going progress dah kottttt.....ehem....


ok cerita pelamin balik....sebelum ni nak diy kan....tapi takut tak menjadi sebab ye lah......mulut orang ni bukannya boleh tutup...tau nak komplen je.....hulur money tak nak...hahaha


entry sebelum ni 5 reason kenapa aku perlu diy....
and now 1 reason yang kuat kenapa perlu diy....

dengan semangat wajanya semalam aku p beli kain...
eh eh awalnya...hihi
bila dah beli kain opkos la dah tak de reason nak sewa sebab dah beli kain...

kain 16 meter.....
harga rm 3.50 per meter
lepas kenyit2 mata ngah taukey tu dapatlah rm3....

ekceli rugi beli 6 meter..should beli 15 meter atau 18 meter....sebab aku buat 3 meter setiap satu....so aku ada 4 keping kain 15 meter dan 1 keping yang 16 meter....

material kain ni tak tau la pulak nama apa....jersey kot....tapi bukan jersey yang ada bunga2 tu...jersey yang kosong and keras sikit

jersey yang ada bunga2 tu rm 2.50 je semeter..
lepas tu kain ni dia manja sikit.....bila dah potong....kena hati2 sebab takut dia rebih..eh aku tak reti nak explain....tapi cam hujung tu kalau tertarik dia cam jadi rosak gitu...grrr tak tau nak explain....hahaha...
nanti kalau ada masa aku p amek gambar kain tu camana jadinya...

so u all kena jahit tepi atau nak jimat lilinkan kain2 tu semua yang mana aku tak buat lagi...hihi

oh yer 16 meter atau 15 meter ni atau 5 keping ni dqpat pelamin yang simple la...i mean tak berapa nak panjang.....so kalau rasa nak besaq lagi boleh tambahkan kain yer.....


15 meter dah boleh dapat saiz besaq ni....ni bukan aku punya...ni gugel punya...hihi

 kalau nak macam ni....kena tambah lagi kain...aku rasa yang kat depan yang dok ikat bunjut tu pakai lebih kurang 5 keping tak campur belakang dia?..eh korang paham dak ni..hihi


hak ni rasanya depa pakai 9 keping kain untuk ikat bunjut tu....alas pon maybe 9 jugak la...so 18 la kot..

ayat yang ada kot tu sebab aku rasa ja yer....sebab aku perati nampak macam 9 keping kain...maybe orang yang selalu pasang pelamin boleh pertikai la apa yang aku rasa sebab tak tau la betul dak....tapi rasa macam tu lah....sebab aku dah terai pasang aku punya...hahahaha...tak menyempat kan.....

any ideas ???? jangan malu atau segan share dengan kami ya....




2 comments:

idzwa kamaruddin said...

Kale mmg kreatif bagus la buat sendiri

Mek Onie said...

rasanya buat sendiri lagi jimatkan... cuma kena keluarkan kepakaran kita sikit,hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....