Sunday, December 14, 2014

my diet journey : 10kg in 3 month

Assalamualaikum wbt 

Waalaikumussalam wbt...


ok tahuuuu 10 kg.....kompem ampa akan mintak gambar....



tudung oren tu tahun lepas....tudung kelabu tu diz year....


ekceli aku start serius diet bulan 9 bila aku beli supplement sampai rm 300 plus++

weh dah bayar mahal.....kompem kita nak result kan....

but second month.....aku dah tak mampu untuk teruskan rm300....rasa macam omaigodddd.....i can lose weight without any products and i believed it....ngeee


even makan supplement....tapi still kena jaga makan....so....baik aku jaga makan je kannnnn

aku start study macamana nak diet yang betul....and aku jumpa semuanya di blog susu sejat...
dan aku memang amalkan diet kalori...kira segala mak nenek kalori untuk makanan aku....

hihihihi.....


diet with supplement = lose 4 kg
diet without any supplement 2 month = 3.3kg
diet with tbl group a week = 2.7 kg 

anyway tbl have their own plan...so juz follow atau kami akan dikeluarkan...
o ya...tbl stand for the biggest loser....and admin dia memang gileeee tegas....
sebab aku takut dikeluarkan dari group la aku follow betul2 plan yang diberikan...hihihi....

ok nanti aku sambung apa plan untuk kami k...=D

6 comments:

Najib Ariyan said...

fineee... kita lawan... dalam 3 bulan (errrr akhir bulan 3 yer) kita turun 10kg...

sapa gagal kena belanja... amacam??? hahahaha (mcm pernah kudengar ugutan ni tapi di mana yer)

Z@i Z@mR33 said...

wow...ni yg xcited gak nk diet ni

Nora Karim said...

Bagusnya siap kira kalori.. huhu tapi mmg nmpk bezanya melalui gmbr tu...

Ieta Mat Saad said...

wahhhh... bagus nih. nnt share ya Nini cara pemakanannya sampai leh slim camtu? tahniah n good luck ^__^

Khairun Solehah said...

nak juga kurus gini. Share lagi kak ! haha

Nina Mirza said...

As'salamualaikum Nini,
Bukan senang kan......
Yup, setuju sangat. Yg penting mmg kena jaga pemakanan.
Supplement tuu tambahan aje...
Anyway, tahniah!! Nanti share lagi yea ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....