Tuesday, October 6, 2015

Ajar membaca seawal 2 minggu

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...

Mungkinnnn disebabkan zaman sekarang ni...education terlampauuuu tinggi....so aku sangatlah excited nak tengok anak pandai


Kata orang kalau masa pregnant ibu alahan....anak bijak....
Aku tak alahan pon....so anak aku ???? Hahahha tetiba sedih.....

Tapi aku percaya satu je....pandai ke tak pandai...kalau belajar mesti boleh pandai...beza dia kalau anak tu bijak semulajadi...ko ajar sekali dia dah tangkap...kalo dia kurang bijak...kena ajar banyak kali baru dia faham....so kalau dah tahu anak tak berapa bijak..kita ajar je la sampai pandai.....


Niat di hati...
Masa baby dah nak tunjuk flashcard kat baby....
Target....anak setahun da pandai membaca....ni pengaruh yang aku tengok kat youtube

Baby omputeh setahun da pandai membaca....mesti tu satu kepuasan pada kita yang mengajar kannnn....



Kadang2 aku takut jugak nak story benda ni...takut org kata aku over acting...



Tapiiii bila aku jumpaaaa benda ni semua....


Aku rasa aku nakkkk buat jugak...
Dorang boleh buat....why not me kannn...






InshaAllah....semoga impian ni jd kenyataan....
Sama2 kita istiqomah untuk anak2 kita...

8 comments:

irra yyan said...

semoga berjaya :) - mommy irra

Zie Azi said...

insyallah kita nak yg terbaik utk anak kita
good luck dear !!

sya mimie said...

Sy bli sebulan 1 buku tuk ank. Yng simple2 je.. Ajr pelan2..

Aini said...

Hai.. biasalah dah jadi ibu ibu ni semua nak yang terbaik untuk anak2 kan... tq singgah dan leave comment kt blog sy =)

Melissa Muklis said...

InSyaaAllah.. pendidikan awal tu kan penting untuk pembentukan minda dan tumbesaran anak yang bijak dan cergas. hehe semoga dipermudahkan :D

Suria Lekatlekit said...

setiap kemampuan anak ni berbeza tapi tak salah nak cuba sesuatu yang memberi manafaat selagi tak memudaratkan

Ummul Azkee said...

Insyallah..kita usaha..tpi sehabis baik utk mereka..

QasehnyaRania said...

in shaa Allah nini
kita usahakan yg terbaik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....