Saturday, October 3, 2015

Cloth book

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...


Semangat nak jadi ibu..oh oh.....
Awal2 aku dah belikan cloth book pada baby.....
Yaa....aku tau...baby dok lepak guling2 lagi dalam perut
Umi dia dah eksaited beli bahan pelajarannnnn....ayoyoyo
Habislah kamu nakkkkk...


Sebenarnya aku yang gile buku....so aku teringin la konon nak jadikan anak aku pon ulat buku atau gile buku...
Kan ada orang yang tak leh berpisah dengan teddy bear...
Ada budak plak yang suka nauuu dengan kain atau towel...
Ada plak yang fall in love dengan bantal busuk....

So untuk anak aku...konon2 harapan aku nak bagi dia suka dengan buku la...
Nak tido buku
Nak makan buku
Nak mandi buku
Kalau nangis...bagi buku...terus diam
Wah tu angan2ku kan...
Hakikat dan kenyataan...tunggula budak tu keluar sat g kita tengok jadi lagu mana....

Yelah..plan lawa2 cun melecun....tapi nanti segalanya dari Dia jugakkan....

Oklah....ni bukunya....

Ni cloth booknya...jungly tails...
Ekor2 animal tu semua guna kain yang berbeza..
Kiranya untuk deria rasa baby la...bila dia sentuh tu ada kelainan setiap ekor tuhh...




Ni plak kandungan dalam buku tu....
Jenuh aku pi google how to pronounce leopard and raccon tu..hahaha



Karang salah sebut kesian plak baby yang diajar kan....so kita google la dulu siap2...

Cover book ni ada bunyi...mcm bunyi plastik gitu bila sentuh...kiranya macam nak attract baby untuk pegang and sentuh buku ni....


Warna2 yang dia guna pon terang and menarik....
Seronok nak tengok...
Eh eh...si ibu pulak yang over...hahaha

Harga buku ni rm 25 je...
Pastu seller tu offer beli ulat lamaze pon rm 25 free pos...
Tanpa fikir panjang terus je aku beli....
Hahahahaha...

Pasal ulat lamaze nanti aku story kat entry lain yer...


Semoga anak2 kita berjaya dunia akhirat....aminnnn

10 comments:

Bearcat said...

Bagus :)

QasehnyaRania said...

menarik nini
betul tu kalau nk elakkan la anak ank guna ggadjet.
asal nangis sua hp, kan.
idea yg bagus anak nanngis bagi buku.siap ada bunyi..
smga anak anak kita pencinta buku aamiin

nik ros said...

menarik :)

Siti Rohaida Yusof said...

menarik..mana nak beli cloth book ni ye

Mama Kembar 3 said...

Cloth book mmg bagus utk baby. Elok laa sejak kecil biasakan anak anak dgn buku. Lg satu, guna flash cards. Tunjuk je flash cards kat baby setiap hari, laju laju je tunjuk. InsyaAllah baby akan mudah ingat. Ni pakar perkembangan kanak kanak yg bgtau

nini said...

Clothbook ni nini beli kat internent.....lama jugak survey blog...baru jumpa org yang jual....tapi kat lazada pon ada rasanya....

sya mimie said...

Mmng seronok bli brng ank ni..

Ummul Azkee said...

Bagusnya mummy dia..time preggy byk baca buku pun anak akn mengikut habit tu nnti..insyallah

LydSunshine said...

excited kan nk jadi ibu. heheh.

Mama Kembar 3 said...

suka cloth books, masa my boys kecil selalu beli bagi. walaupun pastu diorang pakat kunyah buku tu hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....