Thursday, October 29, 2015

The names

Assalamualaikum wbt....
Waalaikumussalam wbt...

Ok baby masih dalam perut....
Tapi umi dia excited nak reveal nama....
Sebabbbb.....

Nama ni...as long as belum daftar akan ada kemungkinan tukar lagi....juz wait and see...



Kisahnya.....pada satu masa dahulu....lupa da pregnant ke belum....

Awak....nanti anak kita boleh letak nama nik tak ?
Laki aku jawab....boleh la sebab nama saya ada nik....kenapa ?
(Aku tanya sebab nama laki aku ada nik...abah aku tak ada nik...orang kata nik dia tak valid....tapi bila aku baca...sebab mak dia ada raja...abah tak de raja...datz y dia jadi nik....entahlah aku pon tak tau la pasal keturunan ni...hihi)

Oooo...sebabbb.....saya rasa nak namakan anak kita nik aziz lah....

Terus laki aku terdiam..lamaaaa tu dia cakap...ok jer....

Kejadian ni berlaku masa arwah tok guru meninggal....aku rasa sayuuu je...pastu tetiba je nak namakan anak dengan nama nik aziz.....



Bila dah pregnant.......
Laki aku : ha...kita bagi nama dia ammar la....
Aku : erm...okay gak.....(bukan nik aziz lagi)

So...kalau aku sembang dengan bab aku memang akan panggil dia ammar.....perasan anak lelaki....mak aku cakap kalo nak pompuan camana...errrr....

Kalooo pompuan......ok kalo pompuan jadi ammara....=)


Ammar maksud yang aku jumpa lemah lembut, toleransi, kuat iman....nama dia sebijik macam sikap abi dia....lemah lembut...toleransi...kuat imannn tuuu....ye la kot....hihi...(tak berani nak puji laki sendiri bout dat)


Suatu hari...
Laki aku : nama syabab pon ok...maksud dia pemudaaa...
Aku : syaaaababbbb....(bukan sebut biasa2....aku sebut ada nada...ahhh tak reti nak explain....tapiii aku tak berkenan nama ni....so aku usik laki aku)....syaaaabbbaaabbbb....nanti panggi
Babbab....macam debab aje...

Ok laki aku alahan kalau dengar anak dia debab gemuk comel berisi....sebab dia tak dapat bayangkan dia yang kurus kendong anak kami yang berisi...penatttt oiiii...so dia akan marah kalau aku sebut baby debab...hahahaha

Nama ni valid beberapa hari...sampai dia surrender cari nama lain....sebab aku tak berkenan sangat....hehe





Suatu pagi.....

Laki aku : nama haikal pon lawa...
Aku macam erkkkkk....haikal pulakkkk.....aku dah seronok panggil ammar....nak tukaq nama lagi.....

And again aku takutkan dia....

Aku  : haikal tu maksudnya pokok yang subur...subur tu macam gemukkkk....pastu besaq....tapiii kalau baby gemuk cute ape.....
Laki aku : ish jangan la cakap macam tu.....
Aku gelak gelak je...nak reject 100 percent tak leh...kena la bagi reason yang kukuh kan....


At last..laki aku cakap....kita gabunglah...nik ammar haikal...ok ngam....yang penting ammar ada....


Tapiii tak tau la nama ni valid sampai bila....hahahaha



Niiiii....scannnn pompuan pulakkk...ok nama pompuan dah ada...ammara...tapi ammara je ke....

Kalau ammara sofea lawa kan....macam anak eira la pulak...biarlah yang penting lawa...hahaha


Suatu malam.....satu nama bermain2 ni minda....naura ammara...
Wahhhhh gtu.....bagitahu laki aku...ok lulus....

Naura means bunga
Ammara sama je maksud ngan ammar...

Bila bagitahu mak aku...ha sesuai la tu....nama tok ma dia bunga....cucu dia maksudnya bunga...

Erkkkk tak perasan pulokk...hahaha


Tapiii kekadang bila sebut naura ammara cam over je...hahaha

9 comments:

rel='nofollow'>Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg

rel='nofollow'>IntaNBerliaN said...

hehe naura ammara tu pun cantik nama dia... lain dr yg lain :)

rel='nofollow'>Melissa Muklis said...

Lawaa nama Naura Ammara :D

rel='nofollow'>Sally Samsaiman said...

kekdahnya selagi belum daftar selagi tu la byk idea nak letak..hahaha

rel='nofollow'>QasehnyaRania said...

ammara. sedap. saya pon suka
naura ammara. tak pnh dgr lagi ..
lain dr yang lain, kan !
hari tu tgk citer batrisya ammara..

rel='nofollow'>azizah green line said...

sedap la nama naura ammara tu..

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Hihi....tak salah berangan dulu. Masih ada masa lagi nak pikir dan tukar Nini.... Tp Syabab to okje pun kurang berkenanlah

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Hihi....tak salah berangan dulu. Masih ada masa lagi nak pikir dan tukar Nini.... Tp Syabab to okje pun kurang berkenanlah

rel='nofollow'>Aisy Nasiha said...

Haha. Pengalaman terindah ni.. suka simpan2 nama dan pilih2 masa pgnant dan yg akhirnya tetulis di borang mohon tulah yg muktamadnya.. tp rasanya kami dulu xla tukar byk kali mcm korang ni. Haha.. xsbaar nk tau nati apakah namanya si baby comel korang ya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....