Saturday, November 28, 2015

Vco d aura

Assalamualaikum wbt ....

Waalaikumussalam wbt....

Fuh fuh lama gile tak menaip......sejak kebelakangan ni dok bz buat bz book...sungguh gile bz book.....hihihi....bukan tok baby sendiri pon....tok orang yang booking....hahaha...baby sendiri tak sempat nak buat.....biar dia buat sendiri la aciiii....hihi







Sebenarnya bukan nak story pasal bz book...ni nak share bout vco d aura yang pemes emes tuuuu...

Katanya mudahkan bersalin....tak koyak...ok the words tak koyak ni adalah key dia sampai aku beli minyak ni....hahahaha....
The second key word pulak....my fren said....kawan dia yang tak lawaaaaa tuuu.....bila makan d aura nihhhhhh tetiba jadi lawa ok.......n aku ponnnn beli jugak cepat2....sebab nak lawa punya pasalll......hahaha...

Awat vco d aura....vco catalyst ada...vco deherbs ada....vco serai mas ada....banyak lagi aihhhhh kat pasaran yang murah2......sebab katanya lagi vco ni dibacakan dengan 30 juzuk alquran.......kan bagus tu....gituuuu kan....



Tu kata2 manis dari mereka yang menjual....so as a consumer mesti testimoni dia lagik jujur kan.......


Always la.....maaf bukan nak kondem produm ni...aku nak jugak story benda yang betul....supaya kalau u all terrrrr beli produk ni u alll tak de la rasa sesal frust rugi ditipu atau dianiaya.....


Aku beli liquid punya....sebab bak kata penjual tu kan....liquid lagi bagus sebab cepat serap tadek da sarang2 dia..i mean softgel dia yang kat luar tu nak kasi hancur ke apa....and one more thing kalo softgel tu ye la kadang letak penuh kadang tidak...so better amik yang liquid....tuang dalam sudu n minum...so kompem la kite memang amik sesudu sehari kannnn....kalau gel memang la 1 softgel tapi banyak mana minyak dalam softgel tu...sama ke dok amount dia....ok ni kata penjual tu...sooooo aku pon amikkkk la yang liquid.....


Ehhhh rasa dia acaner....sedap dokkkk ???? Ohhhh bak kata penjual tu......ok jer....mcm makan minyak...kan dia tu minyak...tak de rasa sangat pon......tu dia...percaya la lagi....so beli la liquid....

Dannnnn secara jujurnya.....tak leh telannnn makkkkkkk......uwaaaa.......nyesal ? Tak guna aih....dah beli pon yang satu set 2 botol....so nak minum dia....aku minum satu sudu aku telan ayaq.....kira macam makan ubat la....gtu kan.....


Pastu botol dia tu kita kena tebuk sendiri lubang dia nak besaq mana...aku tebuk kecik...so aku tak larat aih nak goncang2 kasi penuh 1 sudu.....makanya.....satu botol tu lambat la aku nak habiskan......hahahahah.......dan banyak ari aku skip.....


Suatu hariiiii aku nampak iklan d aura ni dekat fb.....
Katanya.....

Anak dia lawa.......putih gebu mulus suci murni gituuuu
Rambut hitam bersimar.....lebat pulak tu
Pastu ada la gambar baby lawa...omaigod....memang lawa sungguh baby tu.......


Aku pon nak baby aku lagu tu.....maka dengan tekad demimu baby ku sayang....ku gagahkan diri telan vco ni....sekali 3 sudu aku telan....lubang botol aku dah bukak luas2.....
Orang kata makin dekat nak bersalin minum banyak2....sebab tu aku tibai sampai 3 sudu oiiii.......


Bila check hb....hb naikkkkk.....waaaaa rasa nak lompat2 je.....sebelum ni 11 poin sumthing je......
Lepas 3 sudu d aura ni everyday dia jadi 12 point sumthing.....wah sukanya hati......
Bila nurse tanya aku habaq la aku makan vco d aura ni....nurse cakap...haah ramai sungguh yang dok telan mende alah ni...tapi hb memang naik la.......


Pastu yang bestnya lepas makan vco ni...sat g mesti masuk toilet.....lawassss gtu....alhamdulillah takat ni tadok lagi masalah pembuangan yang menyedihkan....semua lawas lawas jer....senang hati aku.....hihi


Lagi lagi lagi ????
Sebab dah kena leter ngan kawan2 aku pon merajinkan diri la p sapu vco ni kat perut yang sudah menampakkan stretchmark sikit2......ayoyoyoyo......pastu dan2 taruk kat muka sikit2...bio lawa....tak tau la bila nak lawanya....hahaahah.....katanya tak de seri pon aku ni....baby dah amik siap2....dia tinggalkan jerawat aje kat mak dia....hayoooooo......

Rasanya tu ajela kot benefit yang aku rasa setakat ni.....tang senang beranak tu....sabo dulu.....aku baru 32w...doakan  aku semoga semuanya dipermudahkan....amiiinn

Nanti pas beranak baru boleh cakap ye dok apa yang dicanangkan oleh vco d aura ni yang katanya bagussss sangat tu...



Korang tym pegnent makan supplement pe.....

13 comments:

Melissa Muklis said...

wahh.. banyak juga kebaikannya ni.. hee
Semoga semuanya dipermudahkan, kak... jaga kesihatan tau :)

Yana Yani said...

hehe...kadang testimoni hanya nak naikkan jualan
sejauh mana kebenaran bergantung kepada niat penjual
akak makan supplement yang doktor bagi aje
tak ambik yang lelain sebab ada masalah kesihatan
apapun akak doakan moga dipermudahkan urusan ye

p/s-cantiklah buku tu. jual ke?

Kakzakie Purvit said...

Hihi... buat kakak senyum sendiri tau Nini
Ok tunggu tak lama lagi lawalah tu.. eh tambah lawalah sebab sekarang dah lawa pun:)

hainom OKje said...

Zaman pregnent dulu, tak makan supplement apa pun melainkan yg dibekalkan klinik. Dulu tak cukup duit kot nak beli Nini, tak pun tak banyak produk mcm sekarang ni.....
Semoga dipermudahkan proses bersalinnya nanti ye Nini

hainom OKje said...

Kretif awak ye.... Cantik buku baby tu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Untung si baby dapat ibu yg gigih mcm ni.. telan supplement bagai.
Kot2 dpt baby rambut bersinar... mata bercahaya2... maunya tak suka kan?.

aryan azra said...

cantiklah bz book tu

nuyui a.k.a miss YUI said...

tp yui ada bc, org yg amalkan vco mmg mudah proses bersalin.. tak tahulah kan, semua dgn izin ALLAH.

yui bukan ada pglmn, xkwin lg. so bc pgmn org..kih2..

Mummydearie said...

Testimoni ni kadangkala bukan boleh percaya bulat-bulat. Yalah, nak melariskan jualan, macam-macam cara boleh buat. Tapi kita pengguna ni, bila kata boleh lawa macam Che Ta, boleh senang bersalin, boleh kekal awet muda, of courselah rasa teruja tak dan-dan nak sambar satu!

azizah green line said...

jijah pun amalkan vco d aura ni... tp kdg2 skip gak..huhuhu
nak letak/ sapu kat part sulit lom lagi..minum je sekarang ni..mudah2an kita dapat melahirkan baby dengan senang ye yunk

Siti Munirah said...

Anda telah di tag!!

http://www.mystorymory.com/2015/12/10-soalan-daripada-adik-karimah.html

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

sya mimie said...

Msa prgnt zara xmkn pape pn. Sbb tkut nk ambik itu ini. Pluss blurrrr je. Heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....