Tuesday, October 25, 2016

Aku dan abang la

Assalamualaikum wbt
Waalaikumussalam wbt


Hari tu kami beli keropok...
Pelayan gerai tu hensemmmmm....
Sekali bila dia bercakap....baiklah....
Terdiam aku dan terus masuk kereta...
Tinggal adik aku sorang sorang kat situ..haha

Dalam kereta aku cakap kat dua orang adik yang menunggu kami...
Ehhhh....boy tu hensem la....tapi abangla....(bangla)
Kedua dua orang adik aku tibai gelakkan aku kaw kaw
Ko tak tahu ke....sekali tengok pon dah tahu la dia abangla....
Erkkk....aku tak tahu....aku suka tengok boy muka gitu....lagipun ada ja melayu yang muka gitu kan....
Dua ketul adik aku gelak besaq lagi....hamboiiii kemain depa gelakkan aku....
Pastu adik aku pun cakap....dia memang minat boy muka lagu tu...tengok abi ammara dah la....muka macam mana....

Baikkkklahhhhh....im surrender....
Patutlah abi ammara pernah cakap kat aku...p la kawen ngan bangla...hahaha...
And one of my fren pernah cakap....aku akan cakap hensem bilamana lelaki itu hidungnya mancung....ehhh gitu ekkkk...
Kawan aku dah buat eksperimen kat aku....dia tanya aku sama ada lelaki yang lalu depan kami tu hensem ke dak...dan kesimpulan yang dia buat....hensem di mata aku bila lelaki tu hidung mancung...hahaha


Aku sebenarnya harapkan anak aku hidung mancung macam abi dia....tapiiii nak buat lagu mana...wajah anak aku fotostat muka aku...so tadak la hidung yang mancung tu...hahahaha....

Tapiiiiii....ramai yang cakap ammara lawa....selalu orang cakap macam ni...comelllll la ammara.....macam ummi dia....sebijikkkk....

Apakah maknanya ????
Adakah maknanya yang aku pon lawa....ekekeke


Ok bai



5 comments:

Puan Kutu said...

Hahaha..taste setiap org tak sama.itulah uniknya kan..mana pic ammara n umminya..nk tgok umminya lawa ke tak lawa..ammara kompem la lawa.hahaha

Myra Jay said...

Hehehee, lawak lak baca.. hehehe
tapi betul la kata Puan Kutu setiap orang taste tak sama, itulah rahsia ciptaan Allah yang pelbagai rupa.

dan kalau dah Ammara diorang puji lawa mana lagi tumpahnya kuahnya, ye dak :)

Mummydearie said...

Hahaha! Ini memang kelakar especially statement yang last tu? Yalah kalau dah orang kata anak lawa ikut ibunya, memang ibunya lawa lahkan!

Kita kena tahu cantik tu subjektif. Tak sama setiap orang. Kita kata asal hidung mancung aje lawa tapi setengah orang kata, asal kulit putih melepak takda jeragat/jerawat/cela memang terbaik.

Yang penting, kita kena konfiden memang kita lawa ^_^

Abang Bangla biasalah, kalau trim elok-elok, pakai kemas-kemas, memang ada yang nampak handsome lain macam ^_^

dear anies said...

hahahhahahahhahah...adezzz skt perut baca

hainom OKje said...

Haha....setuju dgn MD tu....cantik ni subjektif. Cantik di maya kita tak tentu cantik di mata orang.
Tp hakak percaya Ammara ni mesti comel dan lawa mcm mama dia...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....