Wednesday, October 26, 2016

Aku, dia dan sesuatu

Assalamualaikum wbt

Waalaikumussalam wbt...

Ni kisah dulu....kenangan...manis kot bagi aku...haha

Kisahnya...kami memang pjj..so seminggu sekali je jumpa...
One day...balik kampung...giliran aku balik umah mak mertua...

Malam nak tido....aku bau something...
Entah lah aku tak boleh proses bau apa....
Terus aku cakap....b busuk...
Haha..slumber je...dia dengan aku dia lagi banyak berlapik kalau bercakap...
Aku tak pandai sangat lapik lapik ni...

Tak gosok gigi eh....aku tanya
Dia jawab...dah...
Habis tu bau apa...
Dia kemudian dengan baik hatinya p gosok gigi lagi sekali....
Tapi bau masih ada....
Tak pa la...aku redha...

Malam....aku terjaga....
Baru aku terfikir...
Aku rasa aku tahu bau apa.
Esok aku tanya dia...

Malam tadi kan....sy terbangun and I think I know bau tu datang dari mana....
Dia angkat kening....
Awak makan petai eh semalam..
Angguk
Sama sama gelak
Lepas ni kalau saya ada tayah la makan petai yer...saya tak de awak makan la banyak mana pun yang awak nak...hahaha



Sebelum ni hidung aku bukan la boleh berfungsi sangat....sebab resdung aku ni teruk...so deria tu dah kurang..

Tapiiiii tang petai ni...boleh pulak aku terbau...hahaha

11 comments:

rel='nofollow'>Siqah Hussin said...

Faham faham bau petai sangat kuat. Tak tahan nak bau. Hehe.

rel='nofollow'>nuyui a.k.a miss YUI said...

heheh. tp ad jns petai makan kurg bau.

rel='nofollow'>Mummydearie said...

Akak pun tak boleh tahan bau petai, bau rokok. Nasib baiklah suami tak merokok dan petai tu sebab akak tak pernah beli (sendiri) makanya suami pun tak reti makan petai. Bagus punya isteri nih ^_^

Tapi biasa tau kalau dah kahwin, tak main berlapik-lapik lagi dah. Contohnya kalau terlepas angin. Kalau masa dating bukan main lagi tahan jangan sampai terlepas. Siksa!

Tapi bila dah kahwin, selamba badak aje main lepas-lepas angin dengan alasan mana perkara macam ni boleh ditahan-tahan! Hehehe...

rel='nofollow'>Nooriah Abdullah said...

Salam nini
Dah baca habis baru tau kisahnya haha
Rupa nya tk suka petai ke ni
Entry akak semalam siap update resepi petai lagi haha
Nak buatcemana dah suka sabo je lah org sekeliling

rel='nofollow'>fiza linolie said...

Huhu... Kalau bau petai memang kuat. Teringat pulak masa adik beranak dulu. Satu labour room bau petai.

rel='nofollow'>dear anies said...

sama laa kite hehehe

rel='nofollow'>Orked V. said...

hahahahahhaha. kite mmg xleh la petai nih. hahahahhaha

rel='nofollow'>Cik Itah said...

samala kita.. sy pun ada masalah resdung

rel='nofollow'>Hasliynda Umairah said...

awet muda tau mkn petai...hihihi

rel='nofollow'>Aishah Norrifin said...

Assalam miz nini :)

Godek2 blog ni setelah lama x datang sini..
blogwalking here :)

Berminat tulis puisi..
JOM JOIN
http://denganredhaallah.blogspot.my/2016/11/aku-dan-puisi-november.html

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Hihi....kalau pjj, tak ke bau petai pun rasa wangi Nini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....