Friday, November 4, 2016

Aku dan ringsling

Assalamualaikum wbt..

Waalaikumussalam wbt...


Aku suka berjalan...
Dari baby dalam perut aku dah kuat berjalan....ni semua pengaruh group...
Depa cakap banyak berjalan nanti senang beranak...
So jalan sorang sorang without suami pon boleh ja...asal berjalan....haha
Biasanya pusing pusing giant...
Atau mydin....

Perut dah buncccc...dah sarat pon masih mampu berjalan jalan...
La ni...baby dah keluar pon...still berjalan jalan...window shopping...
Bak kata mak aku....ammara tu membesar dalam kereta je...

Dulu masa awal awal....pakai kain batik ja....almaklumlah ssc bukan murah yer...
Aku pulak demand nak yang baguss punya....Harganya pon baguuuuus jugalah...at last aku beli kain batik lepas....and gendong ammara..

Ni aku belajar dekat youtube...
Tapi cara aku gendong tu tak berapa nak betul lagi sebabnya kena pegang...
Sepatutnya kain tu cover sampai atas...sampai tutup leher...so dat aku tak perlu tampung belakang ammara.....
Dan dua tangan aku bebas bergerak..
Even tak berapa nak betul....aku rasa sangatttt la selesa bergerak.....tak de la berat sangat nak kelek anak kesana kemari kannnn.....


Lepas tu....upgrade sikit....beli ringsling....
Ehh....sebelum tu....aku teruja gila dengan tugeda....
Memang tiap tiap hari aku bodek abi ammara...
Sampailah satu waktu....dia akhirnya setuju tugeda untuk ammara....
Masa tu ammara 3month....
So kami dengan penuh semangatnya p kedai baby....hak paling semangatnya tentulah aku kannnn.....
Pilih pilih tugeda....masukkan ammara ..eh eh eh....dia nangis pulakkkk......
Tak mau dok dalam tu.....terus aku keluarkan dia and bagi pada abi dia . 
Seller tu cakap 4month ke atas baru sesuai pakai tugeda...
Kalau tak, boleh guna ringsling....
Aku try ringsling...letak ammara dalam tu....gendong dia....eh eh eh...senyap pulakkkk....
Okeylah dia suka ringsling... 

Disebabkan aku nak tugeda...ammara suka ringsling...aku frust...kami pon balik tanpa beli apa apa...

Lepas tu...sebelum raya aku beli ringsling....ringsling raya gituuuuu....
Sebabnya aku rasa kain batik dah mengecil....
Ehhhh....sebenaqnya ammara dah makin besar...so aku rasa tak secure guna kain batikkk..sebab ekor dia tu dah pendekkkk....takut je ikatan kain terlerai....

So aku dapatlah beringslinh dengan ammara...
Ni bukan aku...aku cedok kat google je...
Tapi ringsling ammara macam ni la sebijikkkk....jenama jumpsac....
Yang bestnya jumpsac ni dia ada kocek kat palingggg bawah tu....
So kalau aku p shopping or window shopping memang aku letak money dalam tu ja....senang...
Tu la hand bag aku tu...haha

Sungguh...ringsling ni sangatttt membantu aku....memang tak menyesal la beli...puas hati pakai....


So kalau korang memang suka berjalan...boleh je labur duit sikit tu kemudahan korang jugak kan....

Eh....korang pakai yang mana....sudi sudilah share yer :-)


16 comments:

rel='nofollow'>dear anies said...

selalu tgk org guna je nk beli lom ms nyer lg ;-)

rel='nofollow'>Adam said...

SAya suka yg awak tulis ni. Bersahaja. Yg paling suka awak kata
: ni bukan aku, aku cedok kat google.

Anonymous said...

Sambunglah cerita ni.

rel='nofollow'>idzwa kamaruddin said...

comel ;)

rel='nofollow'>Qhaifa Nur said...

Trend skrg..jika itu yg kita selesakan..
Elok saja dikecil tu..diam aja

rel='nofollow'>Cikna said...

Masih menanti utk itu,doa2kn ye....;-)

rel='nofollow'>Jueliza Jamani said...

sama kita pun belajar guna ring sling.. salam kenal..

rel='nofollow'>Time Traveller said...

Kene ada semua stroller baby career or what so ever . sebab baby susah nak duduk diam hahahaa

rel='nofollow'>Cik Itah said...

kaki berjalan la ni ya hihi

rel='nofollow'>Atie Yusof said...

Seronok tau bila sllu jalan2 ni.. cuci2 mata pun jadilah..hehe..
Kak dulu2 tak sempat nak pkai rinsing ni, masa anak kecik pengetahuan kurang lg bab2 ni... dulu dok guna yg jenama Anakku ja..tu pun klu time jalan, hubby yang carry anak.. hehe

rel='nofollow'>Adam said...

Takde cerita baru ke?

From:
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Hakak rasa ini diinspirasikan dpd org tua tua dukung budakkan Nini...Tapi zaman anak hakak kecik dulu tak de benda ni. Adalah tapi lain bentuknya...
Berapa RM tu ye Nini

rel='nofollow'>LYAfrina said...

guna kain batik pon ok aper...
fungsi tetap sama kan

rel='nofollow'>Nora Karim said...

Masa saya dulu tak de ringsling ni.. hahahha macam lama giler je zaman saya dulu.. hahhahah dulu benda ni tak la famous macam sekarang.. 😆

rel='nofollow'>Nora Karim said...

Masa saya dulu tak de ringsling ni.. hahahha macam lama giler je zaman saya dulu.. hahhahah dulu benda ni tak la famous macam sekarang.. 😆

rel='nofollow'>Radhia Razali said...

baby carrier guna hingga umur setahun setengah..kalau stroller guna hingga sekarang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....