Saturday, July 29, 2017

Hargai

Assalamualaikum wbt...

Selepas ke library, saya bawa yaya singgah ke giant ...
Sebenarnya niat di hati nak ajak balik terus, tapi dia macam nak nangis...
So sebelum, dia nangis saya berunding la dengan dia...
Hahaha

Nak g giant tak ? Nak main buai tak ? Nak pergi playground tak ?

Semua perkataan tu adalah keyword dia...bila dia dengar, dia boleh berhenti mengangis on the spot....haha...
Tapi kenalah tunaikan...kalau tak nanti dia jadi hulk...saya pula stress...hihi


So, kalau pergi giant, yaya jangan nangis. Kita main kat playground...

Maka ke giant lah kami dua beranak...
Kenapa giant ??? Bukan playground lain...


Sebab utama, yaya boleh main benda alah ni sepuas puasnya....IT'S FREE !!!
Dulu saya selalu bawa sepupu kecil saya ke sini pun sebab benda ni juga...hihi...

Dulu, ada lima buah permainan ni, sekarang dah tinggal dua sebab dah rosak. Saya pernah bersembang dengan akak pengawal keselamatan kat situ, dia cakap pengunjung ni over sangat...mentang mentang free....naik sampai tiga empat orang....siap panjat panjat lagi kat depan tu...
Amboiiiii.....guna sungguh...langsung tak menghargai..kalau tak de yang free, jenuh juga la nak masukkan syiling sampai anak puas bermain...

Cerita pasal puas...hihi...bagi saya, kot yer pun nak bagi anak puas, ingatlah kat orang lain juga yang nak merasa...jangan la lama sangat bagi anak sendiri main...bagi kat orang lain juga...kecuali kalau pergi masa tak de orang....macam saya, kadang-kadang saya sengaja pergi giant pukul 9 pagi hari bekerja...masa tu kau mainlah puas puas nak..hihi

Gambar tu, yaya dengan seorang kawan...budak tu nak main juga, saya ni tak sampai hati....ececeh...sebab saya faham bila yaya dah start berjalan jalan area permainan ni...so saya pelawa la mereka duduk sekali...si yaya main lah dengan abang tu...saya tak de la rasa bersalah sangat kalau yaya main lama sikit..ekekeke....lagipun kalau boleh saya nak ajar yaya "main sama sama" macam lagu omar dan hana tu...sharing is caring gituuuuu


Kita ni...masa kita ada tak kisah pun kalau orang tak nak share...tapi ada satu masa mungkin kita sangat perlukan ...baru kita rasa nikmat sharing tu =)



3 comments:

rel='nofollow'>Ainniah Zulkefli said...

comel je entri ni...kadang2 memang perlu bagi reward kat anak2 kan.

rel='nofollow'>mamapp said...

Elok juga ajar yaya share Dan main dgn kanak2 lain.. best menda free mcm.ni Kan tapi kenalah sama2 Jaga hak awam ni

rel='nofollow'>Shahida Dzulkafli said...

Bagus sebenarnya ajar anak berkongsi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....