Saturday, August 5, 2017

Jutawan apps

Assalamualaikum wbt...

Sebelum bercerita tentang jutawan aps...saya nak share satu cerita yang saya rasa lebih kurang sama dengan konsep yang jutawa aps guna

Cumanya, untuk zaman millenium mestilah pakai apps...apa kelas lipat lipat kertas kannn...
Eh eh...apa saya merapu ni...

Uolls pernah dengar tentang
Kerja dari rumah
Lipat kertas jer
Boleh jana income sampai 5k sebulan
Jaminan wang dikembalikan

Wahhhh gitu...best kan..
Yang lagi best jaminan wang dikembalikan

Uolls tahu tak konsep dia macam mana...
Konsep dia...uolls beli set untuk lipat kertas ni...bayar certain amount...
Then uolls akan dapat something like buku panduan...
Then uolls fotostat balik buku panduan ni n jual kat orang lain..

Kiranya uolls dah kena tipu, so sila tipu orang lain jugak
Semakin ramai uolls tipu, semakin banyak duit yang uolls dapat
Jaminan wang dikembalikan...kalau uolls berjaya jual balik produk tipu tu...dapatlah balik duitnye...

Uolls boleh refer sini jugak
Satu
Dua

Saya faham konsep yang sama digunakan untuk jutawan apps
Tapi ayat marketing dia lagi power

Robot buat kerja
Anda duduk rumah goyang kaki
Nanti duit masuk

Duit tu masuk bila ada yang beli apps tu dari anda...

Kalau saya salah, tolong betulkan saya...
Tapi kalau apa yang saya katakan ini betul, sama samalah kita ingatkan kawan kawan yang lain
Bukan dengki atau cemburu
Tapi, semua orang perlukan duit, mungkin niat nak membantu keluarga tapi dah disalah gunakan dan duit tu burn
Padahal kalau dia bisnes air tepi jalan pun, mungkin dapat juga hasilnya

16 comments:

rel='nofollow'>Irda Garmin said...

setuju nini..seram bermacam bentuk penipuan sekarang ni.hemmorg mcm ni xkan senang pun
...baik niaga air kat tepi sekolah.u ntung gak.pstt.sis irda ni pernah tau niaga air tepi sekolah..siap balik burn muka sebab kena panas..nanti sis cerita dlm entry...

rel='nofollow'>Mrs Pip said...

Thanks nini, share benda ni..
Saya ada baca ttg jutawan apps ni, tp bila saya fikir dlm2,
benda ni menipu n mengarut...
ni sama saja dgn skim cepat kaya ...

rel='nofollow'>Nor Azimah said...

Ada gak terasa nak try bila tgk betapa menariknya, senangnya nak buat income, tapi bila tgk certain amount nk kena byr tu, terus cancel niat, fikir balik kalo tipu camane, rupanya mmg tipu ek?

rel='nofollow'>Puan Hazel said...

Tu la dulu berangan juga nak buat part time macam ni, konon masyuk. Alhamdulillah tak terjebak.

rel='nofollow'>mamapp said...

Betul nini, bukan senang nak senang. Kalau yg menjanjikan pulangan byk dlm masa singkat kena siasat betul2

rel='nofollow'>mrhanafi said...

blog saya popular dengan Jutawan Apps..

namun perlu ingat perkara ini bukan semudah yang disangkan.

kita hidup di alam yang nyata.

rel='nofollow'>Sang Penulis said...

hati-hati dengan scam sekarang. kawan saya pernah kena scam hampir ribuan ringgit. Bila dinasihat taknak dengar. Sedih. :(

rel='nofollow'>Rapunzel Cikilolo said...

perniagaan tu mcm ragam. yg penting sekali, kita nak jadi peniaga yg mcm mana kan?

terima kasih atas perkongsian ni ya...

rel='nofollow'>Paahjais said...

Moral of the story apa2 pun yang kita nak buat kene jujur dan sentiasa berada di landasan yang betul... Biar lambat untung asalkan tak tipu...

rel='nofollow'>Yati said...

Dulu saya hampir juga nak try, yang lipat risalah tu. Tapi skeptikal juga, dan lupakan je. Dia nak hasil, kena jual beli barang, yakni berniaga. Jujur, jangan tipu orang. Ish, macam-macam sekarang ni yek.

rel='nofollow'>Azian Elias said...

i dah terbiasa, bekerja dgn usaha tulang 4 kerat. susah nak ikut style kerja cam ni. mungkin lambat. tapi puas.

rel='nofollow'>nadhie wueen said...

tqq sharing. memang selalu sangat terbaca iklan kerja dari rumah n goyang kaki ni. seriously tak caye. huhu

rel='nofollow'>Dunia Zumal said...

Tq share pasal apps tu, nasib x terpedaya lagi...

rel='nofollow'>Siti Nurzafirah said...

Tau yang pasal lipat kertas tu, tapi sekarang lagi macam2 kan.. janganlah mudah terpedaya.. mana ada benda senang nak senang..

rel='nofollow'>Siqah Hussin said...

Betul ni. Orang skrg cepat terpikat dengan skim cepat kaya, apa2 saja yang cepat kaya, duduk rumah dapat income. Sedangkan adakah mereka tahu yang duit bukan senang nak dapat tanpa usaha. Dan usaha itu juga, tidaklah termasuk dengan tipu orang. Huhu.

Moga kita dijauhkan daripada perkara begini.

rel='nofollow'>dear anies said...

bila kurang ilmu tu yg mudah terjebak dgn benda yg bukan2... malas membaca pun menyumbang kpd perkara seperti ini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....