Monday, August 7, 2017

Ibu dikurung anak

Assalamualaikum wbt...

Bilik air dalam bilik kami memang ada kunci dari luar...
Yerlah, kalau risau yaya masuk dalam bilik air, kita kunci la..kalau tak, biar je macam tu...hehe

Pada suatu hari...eh eh...macam cerita hikayat la pula
Saya pergi toilet...
Yaya ni kalau saya pergi dapur buat air siap minum lagi...dia okey...
Tapi kalau masuk tandas memang dia tak boleh terima...
Dia akan nangis macam saya tinggalkan dia ajer...

Sambil sambil nangis sambil sambil dia main kunci kat luar
Selesai urusan saya nak keluar....

Uwaaaaa....pintu dah terkunci..
Memang sah yaya kunci
And dia tak pandai buka balik
Lepas tu dia keep nangis kat luar
Saya jerit panggil adik tak menyahut
Hurm, layan cerita pakai earfon memang tak dengar la...

Dengan kuasa halilintar......saya tarik pintu
Eh eh...terbuka....fuhhhhh.....
Scarry betul yaya ni

Saya rasa selak tu kena letak tinggi sikit la supaya dia tak sampai
Atau
Ajar dia buka selak

U alls ada pengalaman sama macam ni ?? Jom share


11 comments:

rel='nofollow'>ayunie ramli said...

mek takde pengalaman lagi, but soon maybe :)

to be honest, bilik air rumah mek tak berkunci. memang pintu semata macam tu je. sbb nk elak benda macam ni berlaku. kang terselak kat luar, nk gapai sape la oiiii

rel='nofollow'>zeera lily said...

so far tak pernah lagi.. hihi..

rel='nofollow'>zeera lily said...
This comment has been removed by the author.
rel='nofollow'>zeera lily said...

seram pulak rasanya...
pintu bilik kita dah rosak..
bebudak buat main.. so sendal dengan kotak baju je.. tak bahaya

rel='nofollow'>Kakcik Nur said...

Hahaha...mujur ada kuasa halilintar! :)

rel='nofollow'>farhanna jafri said...

tak pernah lagi sebab selak luar tinggi so adik tak pernah kacau lah tapi bab pergi membuang tapi adik gigih menempel depan pintu tu pernah lah hahaha

rel='nofollow'>shalimar yusof said...

pernah kena skali..nsb pintu plstik..tarik smpi patah

rel='nofollow'>saniah ibrahim said...

Pernah lh juga masa ank kecik2 dulu...tapi yang selalunya dlm bilek lah ,apa lagi ibunya jadi stunt lah tolak pintu sampai tercabut kunci.

rel='nofollow'>mamapp said...

Ya Allah nasib baik boleh buka. Kalau tak Naya lah nini Pula yg nangis kang

rel='nofollow'>Siqah Hussin said...

Hehe. Yeayy! kita geng pernah kena kunci. Hihi.

Idea Nini bagus tu, selak pintu kena buat tinggi sikit, biar Yaya tak boleh capai. Kalau tidak, ada potensi sejarah mungkin berulang. Hihi

rel='nofollow'>dear anies said...

x penah lg x tau plak akan dtg kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....